Έμφαση ως αρχή αρχιτεκτονικής Web Design

Χρησιμοποιήστε τον Έμφαση για να τραβήξετε το μάτι του θεατή

Η έμφαση σε ένα σχέδιο ιστοσελίδας δημιουργεί μια περιοχή ή ένα αντικείμενο που είναι το σημείο εστίασης της σελίδας. Είναι ένας τρόπος να δημιουργηθεί ένα στοιχείο στο σχέδιο. Το εστιακό σημείο μπορεί να είναι μεγαλύτερο από άλλα στοιχεία του σχεδιασμού ή έντονα έγχρωμο - και τα δύο τείνουν να τραβούν το μάτι. Όταν σχεδιάζετε μια ιστοσελίδα, μπορείτε να προσθέσετε έμφαση επιλέγοντας μια λέξη ή φράση και αναθέτοντάς της ένα χρώμα, γραμματοσειρά ή μέγεθος που την κάνει να ξεχωρίζει, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε έμφαση στο σχεδιασμό σας.

Χρήση της έμφασης στο σχεδιασμό

Ένας από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές σφαλμάτων μπορεί να κάνει είναι να προσπαθήσει να κάνει τα πάντα στο σχέδιο ξεχωρίζουν. Όταν όλα έχουν την ίδια έμφαση, ο σχεδιασμός φαίνεται απασχολημένος και σύγχυση ή χειρότερα-βαρετό και άκαμπτο. Για να δημιουργήσετε ένα σημείο εστίασης σε ένα web design, μην παραβλέπετε τη χρήση:

Ιεραρχία σε Web Designs

Η ιεραρχία είναι η οπτική διάταξη στοιχείων σχεδιασμού που υποδεικνύουν τη σημασία κατά μέγεθος. Το μεγαλύτερο στοιχείο είναι το πιο σημαντικό. τα λιγότερο σημαντικά στοιχεία είναι μικρότερα. Επικεντρωθείτε στη δημιουργία μιας οπτικής ιεραρχίας στα σχέδια ιστού σας. Αν έχετε δουλέψει για να δημιουργήσετε μια σημασιολογική ροή στη σήμανσή σας HTML , αυτό είναι εύκολο επειδή η ιστοσελίδα σας έχει ήδη μια ιεραρχία. Όλος ο σχεδιασμός σας πρέπει να κάνετε είναι να δώσετε έμφαση στο σωστό στοιχείο - όπως μια επικεφαλίδα H1 - για την μεγαλύτερη έμφαση.

Μαζί με την ιεραρχία στο markup, αναγνωρίστε ότι το μάτι ενός επισκέπτη βλέπει μια ιστοσελίδα σε ένα μοτίβο Z που αρχίζει στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Αυτό κάνει την επάνω αριστερή γωνία της σελίδας ένα καλό μέρος για ένα σημαντικό στοιχείο, όπως ένα λογότυπο της εταιρείας. Η επάνω δεξιά γωνία είναι η δεύτερη καλύτερη θέση τοποθέτησης για σημαντικές πληροφορίες.

Πώς να συμπεριλάβετε την έμφαση στα Web Designs

Η έμφαση στον σχεδιασμό ιστοσελίδων μπορεί να εφαρμοστεί με πολλούς τρόπους:

Πού ταιριάζει η υποταγή;

Η υποταγή γίνεται όταν μετριάζετε άλλα στοιχεία σε ένα σχέδιο για να φτιάξετε το σημείο εστίασης. Ένα παράδειγμα είναι ένα έντονα έγχρωμο γραφικό τοποθετημένο πάνω σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία φόντου. Το ίδιο φαινόμενο συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε σιωπηρά χρώματα ή χρώματα που συνδυάζονται με το φόντο πίσω από το εστιακό σημείο, προκαλώντας την ξεχώρισή του.