Vimeo Vs. YouTube: Ποια τοποθεσία κοινής χρήσης βίντεο είναι καλύτερη;

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τοποθεσίας κοινής χρήσης βίντεο

Παρόλο που υπάρχουν διάφοροι διαφορετικοί ιστότοποι και υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε τηλεόραση, ροή ταινιών ή να ανεβάζετε το δικό σας περιεχόμενο online, δύο σημαντικές τοποθεσίες τείνουν να λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής στο διαδίκτυο: το YouTube και το Vimeo.

Σχετικά με το YouTube

Το YouTube είναι ο βασιλιάς του διαδικτυακού βίντεο . Από τα επιχειρηματικά κανάλια έως τα προσωπικά βιντεοκλάδια στην τηλεόραση, το YouTube τα έχει όλα.

Ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2004, περισσότερες από 48 ώρες βίντεο περιεχομένου που δημιουργείται από χρήστες μεταφορτώνεται κάθε λεπτό στο YouTube και ο ιστότοπος λαμβάνει πάνω από 3 δισεκατομμύρια προβολές την ημέρα.

Το YouTube αγοράστηκε από την Google το 2006 για 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Σχετικά με το Vimeo

Το Vimeo χαρακτηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από το περιεχόμενό του που δημιουργείται και μεταφορτώνεται από καλλιτέχνες, μουσικούς και ανεξάρτητους κινηματογραφιστές που επιθυμούν να μοιραστούν τη δημιουργική τους δουλειά. Αν και η ποικιλία του περιεχομένου βίντεο είναι ελαφρώς πιο περιορισμένη σε σύγκριση με το ευρύ φάσμα που διατίθεται στο YouTube, ο δημοφιλής ιστότοπος κοινής χρήσης βίντεο έχει φορτώσει πάνω από 16.000 βίντεο καθημερινά.

Κοινή χρήση βίντεο στο Vimeo και το YouTube

Και οι δύο ιστότοποι είναι δίκτυα κοινής χρήσης βίντεο που επιτρέπουν στους χρήστες να εγγραφούν, να ανεβάζουν δωρεάν βίντεο και να συμμετέχουν σε μια κοινότητα. Όσον αφορά την επιλογή επιλογής και τις ταχύτητες σύνδεσης, οι δύο αυτές τοποθεσίες είναι μερικές από τις καλύτερες μεταξύ ανταγωνιστικών υπηρεσιών στο διαδίκτυο.

Εάν είστε δημιουργικός σκηνοθέτης, ίσως έχετε καλύτερη ανατροφοδότηση και αφοσίωση στο Vimeo. Από την άλλη πλευρά, εάν είστε απλώς ένας casual blogger βίντεο, η μεταφόρτωση μεγαλύτερου μήκους βίντεο μπορεί να είναι μεγαλύτερη προτεραιότητα. Σε αυτή την περίπτωση, το YouTube μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή.

Ό, τι και αν ψάχνετε σε ένα δίκτυο κοινής χρήσης βίντεο, ζυγίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε σε ποιο site θα πρέπει να εστιάσετε.

YouTube: Οι επαγγελματίες

Εύρος κοινού

Το YouTube είναι ο νούμερο ένα ιστότοπος κοινής χρήσης βίντεο στον ιστό. Η δημοτικότητα του ιστότοπου μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google. Επιπλέον, η ευκαιρία για ανακάλυψη μέσω σχετικών βίντεο και όρων αναζήτησης της δίνει μια ισχυρή φήμη. Η ευκαιρία να ανακαλυφθεί από έναν τεράστιο αριθμό τηλεθεατών μόνο από τη μεταφόρτωση ενός βίντεο στο YouTube παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προώθηση περιεχομένου.

Προσαρμογή καναλιών

Μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση του καναλιού σας YouTube επιλέγοντας μια εικόνα φόντου και χρώματα για το κουτί του καναλιού σας, αλλάζοντας το στυλ γραμματοσειράς, επιλέγοντας μια διάταξη και οργανώνοντας τα βίντεό σας σε λίστες αναπαραγωγής.

Κατανομή των εσόδων

Εάν τα βίντεό σας έχουν αρκετές προβολές ή το κανάλι σας προσελκύει αρκετούς συνδρομητές, το YouTube θα σας προσκαλέσει σε μια εταιρική σχέση κοινής χρήσης εσόδων. Οι διαφημίσεις τοποθετούνται στο κάτω μέρος των βίντεό σας και στην πλαϊνή μπάρα, δίνοντάς σας την ευκαιρία να κερδίσετε εισόδημα από τη δημοτικότητα των βίντεό σας. Παρόλο που μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος και προσπάθεια για να αρχίσετε να κερδίζετε ένα σημαντικό ποσό, κάποιοι άνθρωποι είναι σε θέση να κάνουν ζωντανή τη ζωή τους από τα κανάλια τους.

Απεριόριστες μεταφορτώσεις

Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των βίντεο που μπορείτε να ανεβάσετε στο YouTube, κάτι που αποτελεί μια ελκυστική επιλογή για άτομα που επιθυμούν να ανεβάζουν συχνά. Ανάλογα με τις προβολές, τους συνδρομητές, τον αριθμό των βίντεο και άλλα στατιστικά στοιχεία του λογαριασμού σας , το YouTube θα αυξήσει αργά το μήκος που επιτρέπεται για τις μεταφορτώσεις βίντεο.

YouTube: Τα μειονεκτήματα

Ανταγωνισμός

Αν και το τεράστιο κοινό και το δυναμικό προβολής μπορούν να θεωρηθούν ως τεράστια δύναμη στο YouTube, μπορεί επίσης να αποτελέσει μειονέκτημα. Τα βίντεο σας μπορούν να χαθούν ανάμεσα στα πολλά, πολλά άλλα βίντεο. Ακόμα κι αν το βίντεό σας θεωρείται πολύ δημιουργικό και αξίζει να το παρακολουθήσετε, μπορεί να είναι δύσκολο για τους άλλους να το ανακαλύψουν.

Κύπτων πεζοδρόμιο

Το YouTube βασίζεται στην κοινότητά του για να αναφέρει και να επισημαίνει βίντεο για περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, πορνογραφία, βία ή οποιοδήποτε άλλο ακατάλληλο θέμα. Αν το βίντεο σας επισημανθεί, το YouTube μπορεί να το αφαιρέσει από τον ιστότοπο χωρίς προειδοποίηση.

Profane Σχόλια

Καθώς τα βίντεό σας μεγαλώνουν πιο δημοφιλή και προσελκύουν περισσότερους θεατές, αυξάνετε την πιθανότητα να λάβετε ακατάλληλα σχόλια , ακαταμάχητο και spam. Τα κακά σχόλια μπορούν δυνητικά να οδηγήσουν σε κακή φήμη. Για το λόγο αυτό, ορισμένοι χρήστες προτιμούν να απενεργοποιούν τα σχόλια στα βίντεό τους.

Vimeo: Οι υπέρ

Αποστολή με προτεραιότητα

Η μεταφόρτωση βίντεο στο Vimeo είναι ήδη εξίσου βολική με το YouTube, αλλά μπορείτε να έχετε ακόμα καλύτερη ποιότητα όταν κάνετε αναβάθμιση σε έναν πληρωμένο λογαριασμό Vimeo Pro. Με ένα λογαριασμό Pro, τα βίντεο είναι πολύ καθαρότερα και απαιτούν πολύ μικρότερο εύρος ζώνης για προβολή.

Βιντεοπροβολέας αναπαραγωγής βίντεο

Ένα πράγμα που το YouTube δεν έχει αυτό το Vimeo είναι η δυνατότητα να ενσωματώνει το δικό σας λογότυπο ή εικόνα στο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο. Στο Youtube, το λογότυπο του YouTube βρίσκεται πάντα στην κάτω δεξιά γωνία της συσκευής αναπαραγωγής βίντεο, στερημένος από μια ευκαιρία επωνυμίας.

Analytics

Μεταξύ του YouTube και ενός καταβεβλημένου λογαριασμού Vimeo Pro, η πλατφόρμα analytics στο Vimeo είναι πολύ ανώτερη. Κάποιοι χρήστες θεωρούν ότι το σύστημα ανάλυσης του YouTube είναι πάρα πολύ βασικό.

Εμπλοκή της κοινότητας

Το Vimeo τείνει να έχει περισσότερη εμπλοκή στο κοινό λόγω της εστίασης στη δημιουργική τέχνη, τη σκηνοθεσία και τη μουσική. Είναι πιο πιθανό να λάβετε σχόλια πιο φιλικά και να ενισχύσετε τις σχέσεις σας με τους χρήστες του Vimeo παρά με το YouTube.

Vimeo: Τα μειονεκτήματα

Χαμηλότερη κυκλοφορία

Επειδή το Vimeo είναι σημαντικά μικρότερο σε σύγκριση με το YouTube, οι προβολές βίντεο μπορεί να είναι πιο περιορισμένες.

Αμειβόμενη πρόσβαση

Παρόλο που οι λειτουργίες του Vimeo Pro είναι εξαιρετικές, ο λογαριασμός Pro έχει ένα τέλος. Όλοι δεν θα το θεωρούν χρήσιμο να πληρώσουν για τα χαρακτηριστικά premium, και αν αποφασίσετε εναντίον τους, θα χάσετε πολλά από αυτά που έχει να προσφέρει η Vimeo.

Εμπορικοί περιορισμοί

Αν σκοπεύετε να προωθήσετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία μέσω ενός βίντεο στο Vimeo, θα πρέπει να πληρώσετε για λογαριασμό Pro. Εάν μεταφορτώσετε ένα εμπορικό βίντεο σε έναν δωρεάν λογαριασμό, κινδυνεύετε να καταργήσετε το βίντεό σας.

Περιορισμοί καπακιού

Πιστέψτε το ή όχι, ένας λογαριασμός Vimeo Pro σας περιορίζει σε μέγιστο όριο 50 GB λήψεων ανά έτος και κάθε βίντεο περιορίζεται σε 5 GB κατ 'ανώτατο όριο. Ένας λογαριασμός YouTube παρέχει απεριόριστες λήψεις βίντεο, αρκεί το καθένα να μην υπερβαίνει τα 2 GB.