Τι είδος εξοπλισμού χρειάζομαι για podcast;

Ξεκινήστε με τα βασικά της εγγραφής ενώ σχεδιάζετε επέκταση

Υπάρχουν πολλοί εύλογοι λόγοι για να ξεκινήσετε ένα podcast, το λιγότερο από το οποίο είναι ότι είναι σχετικά εύκολο να το κάνετε. Τα podcasts απαιτούν μόνο έναν υπολογιστή, μικρόφωνο, ακουστικά και λογισμικό εγγραφής για να προσεγγίσουν τους ακροατές καθώς πηγαίνουν για τις καθημερινές τους συνήθειες. Όταν έχετε ένα θέμα και κάτι να το πείτε, μπορείτε να εκφράσετε τον εαυτό σας στους ακροατές σας με τη δική σας φωνή.

Ίσως έχετε ήδη κάποια από αυτά που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα podcast. Αν υποθέσουμε ότι σκοπεύετε να δημιουργήσετε ένα απλό παραδοσιακό podcast, χρειάζεστε τουλάχιστον:

Βασικά Μικρόφωνα

Για να φωνάξετε τη φωνή σας στον υπολογιστή σας για εγγραφή, χρειάζεστε ένα μικρόφωνο. Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολλά χρήματα σε ένα μικρόφωνο, αν δεν ανησυχείτε για την υψηλή ποιότητα, αλλά θυμηθείτε - όσο καλύτερη είναι η ποιότητα, τόσο πιο επαγγελματικό ακούγεται ο ήχος σας. Κανείς δεν θα ακούσει τα podcast σας εάν ο ήχος είναι κατώτερος. Θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση από το μικρόφωνο και τα ακουστικά που χρησιμοποιείτε για το Skype.

Τα μικρόφωνα USB έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν εύκολα με υπολογιστές. Οι περισσότεροι απλά συνδέουν και παίζουν. Οι νέοι για την εγγραφή θα πρέπει να κρατούν τη καμπύλη μάθησης χαμηλή και να επενδύουν σε ένα μικρόφωνο USB , το οποίο συνδέεται απευθείας στον υπολογιστή σας. Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσετε και να χειριστείτε ένα podcast ενός προσώπου.

Περισσότερα σχετικά με τα μικρόφωνα

Αφού βρεθείτε σε podcasting για λίγο, ίσως θέλετε να ολοκληρώσετε το παιχνίδι σας. Η επιλογή των μικροφώνων γίνεται ένα σημαντικό μέρος αυτού. Ίσως θελήσετε να μετακινήσετε ένα μικρόφωνο με μια σύνδεση XLR. Αυτά τα μικρόφωνα απαιτούν μια διεπαφή ήχου ή ένα μίκτη, που σας δίνει μεγαλύτερο έλεγχο στην εγγραφή σας. Μπορείτε να συνδυάσετε ήχους, να συνδέσετε επαγγελματικά εργαλεία και να εργαστείτε με πολλαπλά κανάλια και εισόδους μικροφώνου για πολλούς κεντρικούς υπολογιστές.

Ορισμένα μικρόφωνα διαθέτουν συνδέσεις USB και XLR. Μπορείτε να ξεκινήσετε με τη σύνδεση USB και στη συνέχεια να προσθέσετε ένα μίξερ ή ηχητική διασύνδεση για χρήση με τις δυνατότητες XLR αργότερα.

Υπάρχουν δύο τύποι μικροφώνων: δυναμικοί και συμπυκνωμένοι. Τα δυναμικά μικρόφωνα είναι γερά με λιγότερη ανατροφοδότηση, κάτι που είναι καλό αν δεν είστε σε ένα ηχομονωμένο στούντιο. Είναι λιγότερο ακριβό από τα μικρόφωνα συμπυκνωτή, αλλά το όφελος έρχεται με φτωχότερη δυναμική εμβέλεια. Τα μικρόφωνα συμπυκνωτή είναι ακριβότερα και πιο ευαίσθητα με υψηλότερο δυναμικό εύρος.

Τα μικρόφωνα διαθέτουν μοτίβα λήψης ήχου, τα οποία είναι είτε πανευθυγράμματα, είτε αμφίδρομα είτε καρδιοειδή. Αυτοί οι όροι αναφέρονται στην περιοχή του μικροφώνου που συλλαμβάνει τον ήχο. Εάν δεν είστε σε ένα ηχομονωμένο στούντιο, πιθανότατα θέλετε ένα καρδιοειδές μικρόφωνο, το οποίο παίρνει μόνο τον ήχο ακριβώς μπροστά του. Αν χρειάζεστε να μοιραστείτε ένα μικρόφωνο με έναν συν-φιλοξενούντα, η αμφίδρομη είναι ο τρόπος να πάτε.

Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται σαν πολλά που πρέπει να σκεφτείτε, αλλά υπάρχουν μικρόφωνα στην αγορά που διαθέτουν plug-ins τόσο για USB όσο και για XLR, είναι δυναμικά ή συγκεντρωτικά μικροφώνια και έχουν τη δυνατότητα επιλογής μοντέλων παραλαβής. Μπορείτε να επιλέξετε ένα για τις ανάγκες σας.

Μίξερ

Εάν επιλέξετε ένα μικρόφωνο XLR, θα χρειαστείτε ένα μίκτη για να το πάτε δεξιά από το ρόπαλο. Έρχονται σε όλες τις τιμές και με διαφορετικό αριθμό καναλιών. Χρειάζεστε ένα κανάλι για κάθε μικρόφωνο που χρησιμοποιείτε με το μίξερ. Ελέγξτε τους μίκτες από τους μίκτες Behringer, Mackie και Focusrite Scarlett.

Ακουστικά

Τα ακουστικά σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε τον ήχο που καταγράφεται. Μείνετε μακριά από τα ακουστικά με μαλακό κέλυφος - αυτά που έχουν μόνο αφρό στο εξωτερικό μέρος. Αυτά δεν καταστέλλουν τον ήχο, που μπορεί να προκαλέσει ανάδραση. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ακουστικά σκληρού κελύφους, ένα με ανθεκτικό πλαστικό ή καουτσούκ έξω από το οποίο παγιδεύει τον ήχο.

Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολλά για τα ακουστικά, αλλά τα φτηνά ακουστικά σας δίνουν φθηνό ήχο. Εάν δεν σας πειράζει, αυτό είναι εντάξει, αλλά αν σκοπεύετε να μπει σε μίξη ήχου πολλαπλών κομματιών τελικά, θα θέλετε ένα ζευγάρι ακουστικά που είναι αρκετά διακριτικά για να σας επιτρέψει να τσίμπημα ήχου σας.

Υπολογιστή

Οποιοσδήποτε υπολογιστής PC ή Mac που αγοράστηκε τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά γρήγορος για να χειριστεί το είδος εγγραφής που θέλετε να κάνετε για ένα τυπικό podcast. Δεν υπάρχει λόγος να εξαντληθεί και να αγοράσει κάτι αμέσως. Εργαστείτε με τον υπολογιστή που έχετε. Εάν λειτουργεί, θαυμάσιο. Μετά από λίγο, εάν αισθάνεστε ότι δεν επαρκεί για τις ανάγκες σας, μπορείτε να αγοράσετε έναν νέο υπολογιστή με περισσότερη μνήμη και πιο γρήγορο τσιπ.

Λογισμικό εγγραφής και ανάμειξης

Ένα podcast μπορεί να είναι μόνο η φωνή σας. Πολλοί podcasters προεπιλογή σε μια απλή παρουσίαση είτε επειδή επέλεξαν μια εύκολη μέθοδο ή γνωρίζουν τις πληροφορίες που παρέχουν δεν χρειάζεται βελτίωση. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια προκαταχωρημένη εισαγωγή intro με περιστασιακά εισαγόμενα κομμάτια ήχου, ίσως και διαφημιστικά.

Τα εργαλεία του ελεύθερου λογισμικού κάνουν την εγγραφή και την επεξεργασία αρκετά εύκολη. Η εγγραφή ήχου είναι ένα πράγμα. Η ανάμειξη ήχου είναι λίγο περισσότερο εμπλεκόμενη. Μπορείτε να επιλέξετε να εγγράψετε όλο τον ήχο σας και να το αναμίξετε στατικά, ή μπορείτε να γράψετε και να αναμίξετε σε πραγματικό χρόνο.

Η ανάμειξη σε πραγματικό χρόνο καταγράφει ένα συγκεκριμένο αυθορμητισμό. Η ανάμειξη του ήχου ως στατικού έργου σας επιτρέπει περισσότερο χρόνο για να κάνετε το τελικό προϊόν σας γυαλισμένο και επαγγελματικό.

Χρειάζεστε λογισμικό για την εγγραφή και την επεξεργασία του podcast σας. Αν και υπάρχει πολύ λογισμικό εκεί έξω, ίσως να θέλετε να ξεκινήσετε με ένα από τα χαμηλού κόστους ή δωρεάν πακέτα. Το GarageBand συνοδεύεται από Mac, το Audacity είναι δωρεάν και το Adobe Audition διατίθεται για λογική μηνιαία συνδρομή. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε συνεντεύξεις μέσω του Skype με plugin εγγραφής. Αφού έχετε εμπειρία ή όταν απογειωθεί το podcast, μπορείτε να αναβαθμίσετε το λογισμικό.

Πρόσβαση στο διαδίκτυο

Μπορεί να φανεί προφανές, αλλά χρειάζεστε έναν τρόπο να φορτώσετε το τελικό podcast όταν είναι έτοιμο για να ακούσει ο κόσμος. Τα podcast είναι συνήθως μεγάλα αρχεία, επομένως χρειάζεστε μια καλή ευρυζωνική σύνδεση.

Προαιρετικά αξεσουάρ

Πάρτε ένα ποπ φίλτρο, ειδικά αν το μικρόφωνό σας είναι στην φθηνή πλευρά. Θα κάνει θαύματα για τον ήχο που καταγράφετε. Εάν σχεδιάζετε να κάνετε πολλά podcasting, πάρετε ένα τραπέζι και μια έκρηξη για το μικρόφωνό σας, ώστε να είστε άνετοι. Μπορεί επίσης να θέλετε μια φορητή συσκευή εγγραφής για συνεντεύξεις εν κινήσει.