Βιντεοκάμερες εναντίον κάμερας: Και οι δύο βίντεο, που χρειάζεστε;

Οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές έχουν σημειώσει αξιοσημείωτο βήμα στο τμήμα εγγραφής βίντεο. Τώρα μπορείτε να αγοράσετε φωτογραφικές μηχανές ακόμη και ψηφιακές SLR , οι οποίες διαθέτουν εγγραφή βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Έτσι ίσως να αναρωτιέστε γιατί ακριβώς θα πρέπει να ασχοληθείτε ακόμη και με μια βιντεοκάμερα;

Εκτός από τη διατήρηση της απασχόλησής μου, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η αγορά μιας βιντεοκάμερας παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να καταγράψετε όλες τις μνήμες της ζωής σε κίνηση.

Ποιότητα βίντεο

Ενώ κάποιες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές προσφέρουν εγγραφή βίντεο 720p, πολύ λίγα συμπαγή μπορούν να ταιριάξουν με το υψηλότερης ποιότητας βίντεο 1080p που έχει εγγραφεί ακόμα και από βιντεοκάμερες μεσαίου επιπέδου. Αν θέλετε τα πρώτα βήματα του παιδιού σας να φαίνονται αιχμηρά κατά τη διάρκεια των ηλικιών (ή τουλάχιστον μέχρι να αντικατασταθούν οι HDTV με κάτι καλύτερο), δεν μπορείτε να τοποθετήσετε μια ειδική κάμερα.

Ακόμη και σε τυπικό ορισμό , το χάσμα στην ποιότητα μπορεί να είναι σημαντικό. Οι βιντεοκάμερες τυπικής ευκρίνειας θα τραβήξουν βίντεο με υψηλότερο ρυθμό μετάδοσης από μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Για να μάθετε σχετικά με τα ποσοστά δυαδικών ψηφίων βιντεοκάμερας , ανατρέξτε στο The Beginners Guide για τις Βαθμολογίες Bit για βιντεοκάμερα

Φακοί

Ένας φακός βιντεοκάμερας θα προσφέρει τυπικά ένα πιο ισχυρό ζουμ, δίνοντάς σας μεγαλύτερη μεγέθυνση. Παρόλο που υπάρχουν κάποιες φωτογραφικές μηχανές με μακρύ ζουμ στην αγορά, εξακολουθούν να μην μπορούν να αγγίξουν τους φακούς 30x ή 60x που είναι διαθέσιμοι σε ορισμένες βιντεοκάμερες.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι φακοί φωτογραφικών μηχανών ακόμα δεν λειτουργούν ακόμη και θα μαγνητοσκοπήσουν το βίντεο. Εάν το κάνουν, δεν λειτουργούν πάντα ήσυχα, όπως οι φακοί σε μια βιντεοκάμερα. Κατά τη μαγνητοσκόπηση και τη μεγέθυνση με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, μπορείτε να τραβήξετε το θόρυβο του ζουμ κατά τη διάρκεια της λήψης φωτογραφιών.

Για περισσότερα σχετικά με τους φακούς ζουμ της βιντεοκάμερας , ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό για οπτικό και ψηφιακό ζουμ.

Επιλογές πολυμέσων

Οι ψηφιακές κάμερες καταγράφουν βίντεο για να αναπαράγουν τις κάρτες μνήμης . Οι ψηφιακές βιντεοκάμερες μπορούν να εγγράψουν και στις κάρτες μνήμης, αλλά μπορούν επίσης να αποθηκεύσουν βίντεο σε εσωτερικούς σκληρούς δίσκους που προσφέρουν πολύ μεγαλύτερο χρόνο εγγραφής από ό, τι ακόμη και η κάρτα μνήμης flash με την υψηλότερη χωρητικότητα. Μπορείτε επίσης να εγγράψετε το βίντεό σας κατευθείαν στο DVD για εύκολη αναπαραγωγή σε DVD players.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μορφές μνήμης βιντεοκάμερας , ανατρέξτε στον παρόντα οδηγό για τις μορφές μνήμης ψηφιακής βιντεοκάμερας.

Ήχος

Τα εσωτερικά μικρόφωνα που χρησιμοποιούνται από τις βιντεοκάμερες είναι εξαιρετικά ανώτερα από αυτά που υπάρχουν σε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Θα βρείτε πιο εξελιγμένες επιλογές εγγραφής ήχου στις βιντεοκάμερες, όπως η δυνατότητα να κάνετε ζουμ στην πηγή του ήχου αυτόματα. Ορισμένες βιντεοκάμερες μπορούν ακόμα να καταγράψουν πολυκάναλο ήχο surround ήχου.

Εργονομία

Ενώ ζούμε σε μια εποχή πολύπλευρων gadgets, τα σχέδιά τους εξακολουθούν να κινούνται από βασικές λειτουργίες. Παρόλο που τα κινητά τηλέφωνα διαθέτουν κάμερες, εξακολουθούν να έχουν σχήμα τηλεφώνου. Το ίδιο ισχύει και για βιντεοκάμερες και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές . Οι βιντεοκάμερες σχεδιάζονται ώστε να κρατούνται ψηλά και σταθερές για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Ακόμα οι κάμερες δεν είναι. Οι οθόνες LCD της βιντεοκάμερας μπορούν να περιστραφούν για να σας δώσουν μια πληθώρα γωνιών. Οι περισσότερες κάμερες έχουν σταθερές οθόνες που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Έλεγχοι βίντεο

Ορισμένες προηγμένες βιντεοκάμερες θα σας επιτρέψουν να ρυθμίσετε το οπτικό πεδίο, την ταχύτητα κλείστρου και την ισορροπία λευκού για να τροποποιήσετε την εικόνα σας. Αλλά δεν μπορείτε να κάνετε το ίδιο όταν φωτογραφίζετε βίντεο σε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή: είναι ακριβώς το σημείο και να πυροβολήσετε.

Ένα μέγεθος δεν ταιριάζει με όλα

Παρόλο που οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές έχουν σίγουρα φτάσει σε μεγάλο βαθμό στο τμήμα βίντεο, δεν έχουν ακόμα ταιριάζει με μια ειδική βιντεοκάμερα για να αποτυπώσουν αυτά τα πρώτα βήματα ή τις ωριαίες αιτιολογικές παραστάσεις του χορού.