Διαφορές μεταξύ φωτογραφικών μηχανών DSLR και φωτογραφικών μηχανών σημείου και καταγραφής

Όταν αποφασίζετε να μπείτε στον κόσμο της ψηφιακής φωτογραφίας, θα θελήσετε να κάνετε την εργασία σας. Ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να καταλάβετε αμέσως είναι πώς να διακρίνετε ένα σημείο και να πυροβολήσετε κάμερα έναντι κάμερας DSLR. Αυτοί οι δύο τύποι φωτογραφικών μηχανών διαφέρουν αρκετά από την άποψη της ποιότητας της εικόνας, των επιδόσεων, του μεγέθους και ιδιαίτερα της τιμής. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαφορές μεταξύ φωτογραφικών μηχανών σημείου και λήψης και φωτογραφικών μηχανών DSLR.

Φωτογραφικές μηχανές DSLR

Οι κάμερες DSLR προσφέρουν περισσότερη ισχύ, ταχύτητα και δυνατότητες από ένα μοντέλο σημείων και βλαστών. Οι κάμερες DSLR σάς επιτρέπουν να χειρίζεστε χειροκίνητα ορισμένες πτυχές μιας λήψης, ενώ οι περισσότερες φωτογραφικές μηχανές σημείου και λήψης λειτουργούν καλύτερα όταν φωτογραφίζετε σε πλήρως αυτόματη λειτουργία . Τα μοντέλα ψηφιακής SLR κοστίζουν περισσότερο και είναι μεγαλύτερα από τις κάμερες σημείου και βολής.

Σημειακές και φωτογραφικές μηχανές

Μια φωτογραφική μηχανή σημείου και βολής ονομάζεται κάμερα σταθερού φακού , επειδή το σημείο και η βολή δεν μπορούν να αλλάξουν τους φακούς. Οι φακοί είναι χτισμένοι απευθείας στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής. Μια φωτογραφική μηχανή σημείου και λήψης είναι επίσης πολύ εύκολη στη χρήση, καθώς δεν προσφέρει το επίπεδο χειροκίνητων επιλογών ελέγχου που προσφέρει μια φωτογραφική μηχανή DSLR, όπου και λαμβάνει το όνομά της. Τοποθετείτε ακριβώς τη φωτογραφική μηχανή στο θέμα και τραβάτε την εικόνα σε πλήρως αυτόματη λειτουργία.

Οι κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών περιορίζουν τον αριθμό των σημειακών και φωτογραφικών μηχανών που δημιουργούν, καθώς οι κάμερες των smartphones βελτιώνονται μέχρι το σημείο που οι άνθρωποι προτιμούν να μεταφέρουν το smartphone μόνο και όχι να φέρουν ένα smartphone και μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Σημεία και πυροβολούν φωτογραφικές μηχανές Vs. DSLR

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι φωτογραφικές μηχανές DSLR κοστίζουν πολύ περισσότερο από ό, τι το σημείο και πυροβολούν κάμερες. Οι κάμερες DSLR διαθέτουν επίσης περισσότερα αξεσουάρ από τις κάμερες για αρχάριους, όπως οι εναλλάξιμοι φακοί και οι εξωτερικές μονάδες φλας. Οι εναλλάξιμοι φακοί δίνουν στο DSLR ένα αρκετά πλεονέκτημα σε σχέση με το σημείο και την φωτογραφική μηχανή λήψης, επειδή αυτοί οι πρόσθετοι φακοί δίνουν στο DSLR τη δυνατότητα να αλλάξει σημαντικά τις δυνατότητές του και να ρυθμίσει τις δυνατότητές του καθώς τις αλλάζετε.

Μια βασική διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων αφορά αυτό που ο φωτογράφος βλέπει καθώς σφυρίζει ένα πλάνο. Με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SLR, ο φωτογράφος τυπικά προεπισκόπηση της εικόνας απευθείας μέσω του φακού, χάρη σε μια σειρά από πρίσματα και καθρέφτες που αντικατοπτρίζουν την εικόνα φακού πίσω στο εικονοσκόπιο. Ένα σημείο και φωτογραφική μηχανή λήψης συχνά δεν προσφέρουν ακόμη και ένα εικονοσκόπιο. Οι περισσότερες από αυτές τις μικροσκοπικές φωτογραφικές μηχανές βασίζονται στην οθόνη LCD για να επιτρέψουν στον φωτογράφο να πλαισιώνει τη φωτογραφία.

Άλλες επιλογές κάμερας

Οι κάμερες Ultra-zoom μοιάζουν λίγο σαν τα μοντέλα DSLR, αλλά δεν περιέχουν εναλλάξιμους φακούς. Δουλεύουν καλά ως μια μεταβατική κάμερα μεταξύ των μοντέλων DSLR και των σημειακών και φωτογραφικών μηχανών βολής, αν και κάποιες κάμερες ultra zoom μπορούν να θεωρηθούν ως κάμερες και να βγάλουν κάμερες επειδή μπορούν να λειτουργήσουν απλά.

Ένας άλλος καλός τύπος μεταβατικής κάμερας είναι μια κάτοπτρο ILC (εναλλάξιμος φακός κάμερας). Τα μοντέλα ILC χωρίς καθρέφτες δεν χρησιμοποιούν καθρέφτη όπως το DSLR, οπότε τα ILCs μπορούν να γίνουν λεπτότερα από τα DSLR, παρόλο που και οι δύο κάμερες χρησιμοποιούν εναλλάξιμους φακούς. Μια ILC χωρίς κάτοπτρο θα είναι σε θέση να έρχεται πιο κοντά στην αντιστοίχιση ενός DSLR από την άποψη της ποιότητας εικόνας και των επιδόσεων ταχύτητας πάνω από ένα σημείο και να πυροβολήσει κάμερα και το σημείο τιμής για ένα mirrorless ILC κάθεται ανάμεσα σε αυτό που ένα σημείο και φωτογραφική μηχανή λήψης και μια φωτογραφική μηχανή DSLR .

Βρείτε περισσότερες απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη φωτογραφική μηχανή στη σελίδα Συχνές ερωτήσεις της μηχανής.