Εξοπλισμός ψηφιακής παραγωγής βίντεο

Βασικά εργαλεία για την παραγωγή ψηφιακών βίντεο

Εάν είστε νέοι στην παραγωγή ψηφιακών βίντεο, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να φτάσετε στην ταχύτητα με τον εξοπλισμό που χρειάζεστε. Σε σύγκριση με την παλιομοδίτικη παραγωγή ταινιών, η παραγωγή ψηφιακού βίντεο είναι σχετικά απλή. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα τυποποιημένα κομμάτια εξοπλισμού παραγωγής ψηφιακού βίντεο που είναι απαραίτητα για κάθε ψηφιακό έργο βίντεο.

Ψηφιακή βιντεοκάμερα

Arctic-Images / Getty Images

Δεν θα μπορείτε να ξεκινήσετε την παραγωγή ψηφιακού βίντεο χωρίς βιντεοκάμερα. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι βιντεοκάμερας και το είδος που αγοράζετε εξαρτάται από τον τύπο των ψηφιακών παραγωγών βίντεο που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε. Περισσότερο "

Επεξεργασία βίντεο υπολογιστή

Είτε χρειάζεστε έναν ειδικό υπολογιστή για τις παραγωγές ψηφιακών βίντεο σας εξαρτάται και πάλι από την πολυπλοκότητα των σχεδίων σας. Ο οικιακός σας υπολογιστής μπορεί να λειτουργήσει καλά για οικιακές ταινίες και απλούστερες παραγωγές ψηφιακού βίντεο, αλλά εάν σχεδιάζετε να παράγετε βίντεο υψηλής ευκρίνειας ή ταινίες μεγάλου μήκους, ίσως χρειαστείτε έναν πιο ισχυρό υπολογιστή. Περισσότερο "

Λογισμικό επεξεργασίας ψηφιακού βίντεο

Και πάλι, ο τύπος του λογισμικού επεξεργασίας βίντεο που χρησιμοποιείτε εξαρτάται από την πολυπλοκότητα της παραγωγής του ψηφιακού σας βίντεο. Ελεύθερο λογισμικό όπως το iMovie και το Movie Maker λειτουργούν εξαιρετικά για απλή, απλή επεξεργασία. Αν θέλετε όμως περισσότερο έλεγχο εκδόσεων, θα πρέπει να εξετάσετε ακριβότερο λογισμικό επεξεργασίας ψηφιακού βίντεο. Περισσότερο "

DVD Burner

Αν θέλετε να μοιραστείτε την παραγωγή ψηφιακού σας βίντεο με άλλους, είναι πρακτικό να μπορείτε να το εγγράψετε σε DVD. Οι περισσότεροι υπολογιστές διαθέτουν καυστήρες DVD ή μπορείτε να αγοράσετε έναν εξωτερικό καυστήρα. Περισσότερο "

Εξωτερικός σκληρός δίσκος

Αν κάνετε πολλά βίντεο επεξεργασίας, θα θέλετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για να αποθηκεύσετε αυτά τα μεγάλα αρχεία βίντεο. Περισσότερο "

Μικρόφωνο βιντεοκάμερας

Το μικρόφωνο στη φωτογραφική μηχανή σας θα λειτουργήσει σωστά για οικιακές ταινίες, αλλά αν συμμετέχετε στην επαγγελματική παραγωγή ψηφιακού βίντεο, θα θέλετε να αγοράσετε επαγγελματικά μικρόφωνα για καλύτερο ήχο. Περισσότερο "

Βίντεο τρίποδο

Ένα τρίποδο βίντεο είναι απαραίτητο για την επαγγελματική λήψη, αλλά ακόμα και οι βιντεογράφοι χόμπι ωφελούνται πολύ από ένα καλό τρίποδο βίντεο. Είτε ψάχνετε κάτι για να κρατάτε σταθερά το κινητό σας, είτε ένα τρίποδο βίντεο που μπορεί να χειριστεί μια βιντεοκάμερα υψηλής αντοχής, υπάρχει ένα τρίποδο βίντεο για εσάς. Περισσότερο "

Βίντεο Τσάντα

Μια καλή τσάντα βίντεο θα προστατεύει τα εργαλεία σας, θα οργανώνει τα αξεσουάρ σας και θα είναι εύκολη και διασκεδαστική.