Πώς να επεξεργαστείτε φωτογραφίες στην εφαρμογή iPhone Photos

01 από 04

Επεξεργασία φωτογραφιών στην εφαρμογή iPhone Photos: Τα βασικά

JPM / Πηγή εικόνας / Getty Images

Η επεξεργασία των ψηφιακών φωτογραφιών σας σήμαινε την αγορά ακριβών προγραμμάτων επεξεργασίας όπως το Photoshop και την εκμάθηση σύνθετων λειτουργιών. Αυτές τις μέρες οι ιδιοκτήτες iPhone διαθέτουν ισχυρά εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών που έχουν κατασκευαστεί απευθείας στα τηλέφωνά τους.

Η εφαρμογή Φωτογραφίες εγκατεστημένη σε κάθε iPhone και iPod touch επιτρέπει στους χρήστες να περικόπτουν τις φωτογραφίες τους, να εφαρμόζουν φίλτρα, να αφαιρούν τα κόκκινα μάτια, να προσαρμόζουν την ισορροπία χρωμάτων και άλλα. Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία για να τελειοποιήσετε φωτογραφίες απευθείας στο iPhone σας.

Ενώ τα εργαλεία επεξεργασίας που είναι ενσωματωμένα στις Φωτογραφίες είναι καλά, δεν είναι υποκατάστατα για κάτι όπως το Photoshop. Εάν θέλετε να μετατρέψετε πλήρως τις εικόνες σας, να έχετε πιο σοβαρά προβλήματα που χρειάζεστε για να διορθώσετε ή θέλετε αποτελέσματα επαγγελματικής ποιότητας, ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών στην επιφάνεια εργασίας είναι το καλύτερο σας στοίχημα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτό το σεμινάριο γράφτηκε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Φωτογραφίες στο iOS 10 . Παρόλο που δεν είναι διαθέσιμες όλες οι λειτουργίες σε προηγούμενες εκδόσεις της εφαρμογής και του iOS, οι περισσότερες από τις οδηγίες εξακολουθούν να ισχύουν.

Ανοίξτε τα Εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών

Η τοποθεσία των εργαλείων επεξεργασίας φωτογραφιών στις Φωτογραφίες δεν είναι προφανής. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να βάλετε μια φωτογραφία στη λειτουργία επεξεργασίας:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες και πατήστε στη φωτογραφία που θέλετε να επεξεργαστείτε
  2. Όταν εμφανίζεται η φωτογραφία σε πλήρη μέγεθος στην οθόνη, πατήστε το εικονίδιο που μοιάζει με τρία ρυθμιστικά (σε παλιότερες εκδόσεις των φωτογραφιών, πιέστε Επεξεργασία )
  3. Στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται ένα σύνολο κουμπιών. Βρίσκεστε τώρα στη λειτουργία επεξεργασίας.

Περικοπή φωτογραφιών στο iPhone

Για να περικόψετε μια εικόνα, πατήστε το κουμπί που μοιάζει με ένα πλαίσιο στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης. Αυτό βάζει την εικόνα σε ένα πλαίσιο (προσθέτει επίσης έναν τροχό που μοιάζει με πυξίδα κάτω από τη φωτογραφία. Περισσότερα σχετικά με αυτό στην ενότητα Περιστροφή φωτογραφιών παρακάτω).

Σύρετε κάθε γωνία του πλαισίου για να ρυθμίσετε την περιοχή περικοπής. Μόνο τα τμήματα της φωτογραφίας που επισημαίνονται θα διατηρούνται όταν τα περικόψετε.

Η εφαρμογή προσφέρει επίσης προεπιλογές για την περικοπή φωτογραφιών σε συγκεκριμένες αναλογίες ή σχήματα. Για να τα χρησιμοποιήσετε, ανοίξτε το εργαλείο περικοπής και στη συνέχεια πιέστε το εικονίδιο που μοιάζει με τρία κουτιά το ένα μέσα στο άλλο (αυτό βρίσκεται στη δεξιά πλευρά, κάτω από τη φωτογραφία). Αυτό αποκαλύπτει ένα μενού με προεπιλογές. Πατήστε εκείνο που θέλετε.

Εάν είστε ικανοποιημένοι με την επιλογή σας, πατήστε το κουμπί Τέλος στο κάτω δεξί μέρος για να περικόψετε την εικόνα.

Περιστροφή εφαρμογής "Φωτογραφίες σε Φωτογραφίες"

Για να περιστρέψετε μια φωτογραφία, πατήστε το εικονίδιο περικοπής. Για να περιστρέψετε τη φωτογραφία 90 μοίρες αριστερόστροφα, πατήστε το εικονίδιο περιστροφής (το τετράγωνο με το βέλος δίπλα της) στο κάτω αριστερό μέρος. Μπορείτε να το αγγίξετε περισσότερο από μία φορά για να συνεχίσετε την περιστροφή.

Για περισσότερο ελεύθερο έλεγχο της περιστροφής, μετακινήστε τον τροχό τύπου πυξίδας κάτω από τη φωτογραφία.

Όταν η φωτογραφία περιστρέφεται με τον τρόπο που θέλετε, πατήστε Τέλος για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Αυτόματη βελτίωση φωτογραφιών

Αν προτιμάτε να έχει η εφαρμογή Φωτογραφίες την επεξεργασία για εσάς, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αυτόματης βελτίωσης. Αυτή η λειτουργία αναλύει τη φωτογραφία και εφαρμόζει αυτόματα αλλαγές για τη βελτίωση της εικόνας, όπως βελτίωση της ισορροπίας χρωμάτων.

Απλά πατήστε το εικονίδιο αυτόματης βελτίωσης, το οποίο μοιάζει με μαγικό ραβδί. Είναι στην επάνω δεξιά γωνία. Οι αλλαγές μπορεί μερικές φορές να είναι λεπτές, αλλά θα ξέρετε ότι έχουν γίνει όταν το εικονίδιο μαγικού ραβδιού ανάβει μπλε.

Πατήστε Τέλος για να αποθηκεύσετε τη νέα έκδοση της φωτογραφίας.

Αφαίρεση του κόκκινου ματιού στο iPhone

Αφαιρέστε τα κόκκινα μάτια που προκαλούνται από το φλας της κάμερας πατώντας το κουμπί που βρίσκεται στην πάνω αριστερή πλευρά και μοιάζει με ένα μάτι με μια γραμμή μέσα από αυτό. Στη συνέχεια, αγγίξτε κάθε μάτι που χρειάζεται να διορθωθεί (μπορείτε να μεγεθύνετε τη φωτογραφία για να πάρετε μια ακριβέστερη θέση). Πατήστε Τέλος για αποθήκευση.

Ενδέχεται να μην δείτε το εικονίδιο του μαγικού ραβδιού σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή το εργαλείο κόκκινων ματιών δεν είναι πάντα διαθέσιμο. Θα το βλέπετε γενικά μόνο όταν η εφαρμογή Φωτογραφίες εντοπίζει ένα πρόσωπο (ή αυτό που πιστεύει ότι είναι πρόσωπο) σε μια φωτογραφία. Έτσι, εάν έχετε μια φωτογραφία του αυτοκινήτου σας, μην περιμένετε να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο των κόκκινων ματιών.

02 από 04

Προηγμένες λειτουργίες επεξεργασίας στην εφαρμογή IPhone Photos

JPM / Πηγή εικόνας / Getty Images

Τώρα που τα βασικά είναι εκτός λειτουργίας, αυτά τα χαρακτηριστικά θα σας βοηθήσουν να πάρετε τις δεξιότητές σας για επεξεργασία φωτογραφιών στο επόμενο επίπεδο για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Ρυθμίστε το φως και το χρώμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία επεξεργασίας στις Φωτογραφίες για να μετατρέψετε μια έγχρωμη φωτογραφία σε ασπρόμαυρη, να αυξήσετε την ποσότητα του χρώματος σε μια φωτογραφία, να ρυθμίσετε την αντίθεση και άλλα. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε τη φωτογραφία στη λειτουργία επεξεργασίας και στη συνέχεια πατήστε το κουμπί που μοιάζει με έναν επιλογέα στο κάτω μέρος της οθόνης. Αυτό αποκαλύπτει ένα μενού του οποίου οι επιλογές είναι:

Πατήστε το μενού που θέλετε και, στη συνέχεια, τη ρύθμιση που θέλετε να αλλάξετε. Διαφορετικές επιλογές και στοιχεία ελέγχου εμφανίζονται με βάση την επιλογή σας. Πατήστε το εικονίδιο μενού τριών γραμμών για να επιστρέψετε στο αναδυόμενο μενού. Πατήστε Τέλος για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Κατάργηση ζωντανών φωτογραφιών

Εάν έχετε ένα iPhone 6S ή νεότερο, μπορείτε να κάνετε τα Live Photos - βίντεο μικρού μήκους που δημιουργούνται από τις φωτογραφίες σας. Λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι Live Photos, μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε την κινούμενη εικόνα από αυτά και να αποθηκεύσετε μόνο μία φωτογραφία ακίνητου.

Θα γνωρίζετε ότι μια φωτογραφία είναι μια ζωντανή φωτογραφία αν το εικονίδιο στην επάνω αριστερή γωνία που μοιάζει με τρία ομόκεντρα δαχτυλίδια επισημαίνεται μπλε όταν η φωτογραφία βρίσκεται σε κατάσταση επεξεργασίας (είναι κρυμμένη για κανονικές φωτογραφίες).

Για να καταργήσετε την κινούμενη εικόνα από τη φωτογραφία, πατήστε το εικονίδιο Live Photo έτσι ώστε να απενεργοποιηθεί (γίνεται άσπρη). Στη συνέχεια, πατήστε Τέλος .

Επαναφορά στην αρχική φωτογραφία

Αν αποθηκεύσετε μια επεξεργασμένη φωτογραφία και στη συνέχεια αποφασίσετε ότι δεν σας αρέσει η επεξεργασία, δεν έχετε κολλήσει με τη νέα εικόνα. Η εφαρμογή Φωτογραφίες αποθηκεύει την αρχική έκδοση της εικόνας και σας επιτρέπει να καταργήσετε όλες τις αλλαγές και να επιστρέψετε σε αυτήν.

Μπορείτε να επιστρέψετε στην προηγούμενη έκδοση της φωτογραφίας με αυτόν τον τρόπο:

  1. Στην εφαρμογή "Φωτογραφίες", πατήστε την επεξεργασμένη εικόνα που θέλετε να επαναφέρετε
  2. Πατήστε το εικονίδιο τριών ρυθμιστικών (ή Επεξεργασία σε ορισμένες εκδόσεις)
  3. Πατήστε " Επαναφορά"
  4. Στο αναδυόμενο μενού, πατήστε Επαναφορά στο αρχικό
  5. Οι φωτογραφίες καταργούν τις τροποποιήσεις και έχετε ξαναρχίσει την αρχική φωτογραφία.

Δεν υπάρχει χρονικό όριο για το πότε μπορείτε να επιστρέψετε και να επιστρέψετε στην αρχική φωτογραφία. Οι τροποποιήσεις που κάνετε δεν αλλάζουν πραγματικά το πρωτότυπο. Είναι περισσότερο σαν στρώματα που τοποθετούνται πάνω από αυτό που μπορείτε να αφαιρέσετε. Αυτό είναι γνωστό ως μη καταστρεπτική επεξεργασία, καθώς το πρωτότυπο δεν αλλάζει.

Οι φωτογραφίες σας επιτρέπουν επίσης να αποθηκεύσετε μια διαγραμμένη φωτογραφία, αντί για μια προηγούμενη έκδοση της ίδιας φωτογραφίας. Μάθετε πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε τις διαγραμμένες φωτογραφίες στο iPhone εδώ .

03 του 04

Χρησιμοποιήστε φίλτρα φωτογραφιών για επιπλέον εφέ

πιστωτική εικόνα: μαζί / RooM / Getty Images

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει το Instagram ή οποιοδήποτε άλλο λεγεώνα εφαρμογών που σας επιτρέπουν να τραβήξετε φωτογραφίες και στη συνέχεια να εφαρμόσετε στυλιζαρισμένα φίλτρα σε αυτά, ξέρετε πόσο ωραία αυτά τα οπτικά εφέ μπορούν να είναι. Η Apple δεν κάθεται έξω από αυτό το παιχνίδι: η εφαρμογή Photos έχει τη δική της σειρά ενσωματωμένων φίλτρων.

Ακόμη καλύτερα, στο iOS 8 και νεότερο, η εφαρμογή φωτογραφιών τρίτου μέρους που έχετε εγκαταστήσει στο τηλέφωνό σας μπορεί να προσθέσει φίλτρα και άλλα εργαλεία στις Φωτογραφίες. Εφόσον έχουν εγκατασταθεί και οι δύο εφαρμογές, οι Φωτογραφίες μπορούν βασικά να αρπάξουν λειτουργίες από την άλλη εφαρμογή σαν να ήταν ενσωματωμένες.

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τα φίλτρα της Apple και τα φίλτρα τρίτων κατασκευαστών που μπορείτε να προσθέσετε από άλλες εφαρμογές, διαβάζοντας τον τρόπο προσθήκης φίλτρων φωτογραφιών σε φωτογραφίες iPhone .

04 του 04

Επεξεργασία βίντεο στο iPhone

εικόνα πίστωσης: Kinson C Φωτογραφία / Moment Open / Getty Images

Ακριβώς όπως οι φωτογραφίες δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να συλλάβει η κάμερα του iPhone, οι φωτογραφίες δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να επεξεργαστεί η εφαρμογή Photos. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε το βίντεο απευθείας στο iPhone σας και να το μοιραστείτε με το YouTube, το Facebook και με άλλους τρόπους.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο χρήσης αυτών των εργαλείων, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να επεξεργαστείτε τα βίντεο απευθείας στο iPhone σας .