Τρόπος αυτόματης αδειάσματος απορριμμάτων στο Windows Mail ή στο Outlook

Τα τρία βασικά εργαλεία της Microsoft για να βοηθήσουν τους χρήστες να διαχειρίζονται τα μηνύματά τους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χειρίζονται όλα τα διαγραμμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρομοίως, αλλά μόνο το πρόγραμμα Outlook της επιφάνειας εργασίας υποστηρίζει μια επιλογή για αυτόματη εκκαθάριση των διαγραμμένων στοιχείων.

Windows Mail

Ο προεπιλεγμένος υπολογιστής αλληλογραφίας στα Windows 10 χρησιμοποιεί τις ρυθμίσεις του φακέλου ανά λογαριασμό, οπότε θα πρέπει να διαγράψετε τους κάδους σας από κάθε φάκελο ξεχωριστά.

  1. Επιλέξτε το φάκελο Διαγραμμένα στοιχεία για τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  2. Εισαγάγετε τη λειτουργία επιλογής κάνοντας κλικ στο εικονίδιο που βρίσκεται πάνω από τη λίστα μηνυμάτων διαγραφής που μοιάζει με τέσσερις γραμμές με ένα ζευγάρι σημείων ελέγχου.
  3. Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου που βρίσκεται μπροστά από το όνομα του φακέλου "Διαγραμμένα", ακριβώς πάνω από τη λίστα μηνυμάτων. Όταν την επιλέξετε, θα πρέπει να εμφανίζονται όλα τα μηνύματα.
  4. Κάντε κλικ στο εικονίδιο κάδου απορριμμάτων για να διαγράψετε οριστικά το μήνυμα από το φάκελο "Διαγραμμένα στοιχεία".

Δεν μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους των Windows Mail ώστε να διαγράφουν αυτόματα μηνύματα

Outlook.com

Η ηλεκτρονική έκδοση της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft - που ονομάζεται τώρα το Outlook.com, αλλά προηγουμένως ονομάζεται Hotmail - διαγράφει μηνύματα σε ένα φάκελο "Διαγραμμένα στοιχεία".

  1. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο "Διαγραμμένα στοιχεία".
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή όλων από το μενού περιβάλλοντος.

Δεν μπορείτε να ρυθμίσετε το Outlook.com ώστε να διαγράφει αυτόματα μηνύματα.

Το Microsoft Outlook

Η έκδοση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του προγράμματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft αποθηκεύει τον κάδο απορριμμάτων σε ένα φάκελο "Διαγραμμένα στοιχεία" για κάθε συνημμένο λογαριασμό. Όπως συμβαίνει με το Windows Mail, θα πρέπει να τα χειριστείτε σε βάση ανά λογαριασμό εάν έχετε συνδέσει περισσότερους από έναν λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook.

  1. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο "Διαγραμμένα στοιχεία" για τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Αδειάστε το φάκελο από το μενού περιβάλλοντος.

Ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας υποστηρίζει καθολική αυτόματη κατάργηση των διαγραμμένων στοιχείων. Για να την ενεργοποιήσετε:

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή Αρχείο | Επιλογές.
  2. Κάντε κλικ στο στοιχείο Προχωρημένο
  3. Στην ενότητα με τίτλο "Έναρξη και έξοδος του Outlook", ενεργοποιήστε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή "Απαλοιφή των φακέλων διαγραμμένων στοιχείων κατά την έξοδο από το Outlook".
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.