Πώς να πληκτρολογήσετε και να χρησιμοποιήσετε τα σύμβολα πνευματικών δικαιωμάτων και εμπορικών σημάτων

Μάθετε πώς να κάνετε τα σήματα προστασίας για τα εμπορικά σήματα, τα έργα τέχνης

Σε αντίθεση με τις κοινές πεποιθήσεις, δεν απαιτείται να χρησιμοποιείτε σύμβολα εμπορικών σημάτων και πνευματικών δικαιωμάτων στο σχέδιο ή αντίγραφο για να εγγυηθείτε ή να διασφαλίσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας. Ωστόσο, πολλοί καλλιτέχνες και επιχειρήσεις εξακολουθούν να προτιμούν να συμπεριλαμβάνουν αυτά τα σήματα στην εκτύπωση και την εξωτερική χρήση.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλοί τρόποι εμφάνισης αυτών των συμβόλων, ανάλογα με την πλατφόρμα υπολογιστή που χρησιμοποιείτε. Εκτός από τον έλεγχο ότι χρησιμοποιείτε σωστά το σύμβολο, θα πρέπει συχνά να τελειοποιήσετε τα σύμβολα για την καλύτερη οπτική εμφάνιση.

Όλοι οι υπολογιστές δεν είναι ίδιοι, επομένως τα ακόλουθα σύμβολα ™, ©, και ® ενδέχεται να εμφανίζονται διαφορετικά σε ορισμένα προγράμματα περιήγησης και ορισμένα από αυτά τα σύμβολα ενδέχεται να μην εμφανίζονται σωστά, ανάλογα με τις γραμματοσειρές που είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας.

Ρίξτε μια ματιά στις διάφορες χρήσεις καθενός από τα σύμβολα και πώς να τους αποκτήσετε πρόσβαση σε υπολογιστές Mac, Windows PC και σε HTML.

Εμπορικό σήμα

Ένα εμπορικό σήμα αναγνωρίζει τον κάτοχο του σήματος ενός συγκεκριμένου προϊόντος ή υπηρεσίας. Το σύμβολο ™ αντιπροσωπεύει τη λέξη εμπορικό σήμα και σημαίνει ότι το εμπορικό σήμα είναι μη καταχωρημένο εμπορικό σήμα από αναγνωριστικό φορέα, όπως το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ.

Ένα εμπορικό σήμα μπορεί να δημιουργήσει προτεραιότητα για τη χρήση μάρκας ή υπηρεσίας πρώτα στην αγορά. Ωστόσο, για να έχει καλύτερη νομική κατάσταση και για την προστασία του εμπορικού σήματος, πρέπει να καταχωριστεί το εμπορικό σήμα.

Ρίξτε μια ματιά στους διάφορους τρόπους για να δημιουργήσετε το σύμβολο ™.

Η σωστή παρουσίαση θα ήταν ότι το σύμβολο του εμπορικού σήματος είναι υπερχαρακτηρισμένο. Αν προτιμάτε να δημιουργήσετε τα δικά σας σύμβολα εμπορικού σήματος, πληκτρολογήστε τα γράμματα T και M και στη συνέχεια εφαρμόστε το στυλ των επεκτάσεων στο λογισμικό σας.

Εγγεγραμμένο εμπορικό σήμα

Το σύμβολο καταχωρημένου εμπορικού σήματος , ®, είναι ένα σύμβολο που παρέχει ειδοποίηση ότι η προηγούμενη λέξη ή σύμβολο είναι σήμα κατατεθέν ή σήμα υπηρεσίας που έχει καταχωρηθεί σε ένα εθνικό γραφείο εμπορικού σήματος. Στις ΗΠΑ, θεωρείται απάτη και είναι αντίθετο με τη νομοθεσία να χρησιμοποιεί το σύμβολο καταχωρημένου εμπορικού σήματος για ένα σήμα που δεν είναι επίσημα εγγεγραμμένο σε οποιαδήποτε χώρα.

Η σωστή παρουσίαση του σήματος θα είναι το σύμβολο καταχωρημένου εμπορικού σήματος R®, που εμφανίζεται στη γραμμή βάσης ή υπερκείμενο, το οποίο αυξάνεται ελαφρά και μειώνεται σε μέγεθος.

Πνευματική ιδιοκτησία

Το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας είναι ένα νόμιμο δικαίωμα που δημιουργείται από το δίκαιο μιας χώρας που παρέχει στον δημιουργό ενός πρωτότυπου έργου αποκλειστικά δικαιώματα για τη χρήση και τη διανομή του. Αυτό συνήθως είναι μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Ένας σημαντικός περιορισμός των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας είναι ότι το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύει μόνο την αρχική έκφραση ιδεών και όχι τις ίδιες τις υποκείμενες ιδέες.

Το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας είναι μια μορφή πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία εφαρμόζεται σε ορισμένες μορφές δημιουργικής εργασίας, όπως βιβλία, ποιήματα, θεατρικά έργα, τραγούδια, πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, φωτογραφίες και προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ρίξτε μια ματιά στους διάφορους τρόπους δημιουργίας του συμβόλου ©.

Σε ορισμένα σύνολα γραμματοσειρών, το σύμβολο πνευματικών δικαιωμάτων ίσως χρειαστεί να μειωθεί σε μέγεθος ώστε να μην παραμετροποιείται όταν εμφανίζεται δίπλα στο παρακείμενο κείμενο. Αν δεν μπορείτε να δείτε ορισμένα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας ή αν εμφανίζονται εσφαλμένα, ελέγξτε τη γραμματοσειρά σας. Ορισμένες γραμματοσειρές ενδέχεται να μην έχουν χαρτογραφηθεί κάποια από αυτά τα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ίδια θέση. Για τα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας που εμφανίζονται ξεπερασμένα, μειώστε το μέγεθος τους σε περίπου 55-60% του μεγέθους του κειμένου σας.

Η σωστή παρουσίαση του σήματος θα είναι τα σύμβολα πνευματικής ιδιοκτησίας C, ©, που εμφανίζονται στη γραμμή βάσης και δεν είναι υπερχαρακτηρισμένα. Για να θέσετε το σύμβολο πνευματικών δικαιωμάτων σας στη βάση της γραμμής βάσης, δοκιμάστε να ταιριάξετε το μέγεθος με το ύψος x της γραμματοσειράς.

Παρόλο που χρησιμοποιείται συχνά στον ιστό και στην εκτύπωση, το σύμβολο (c) σε παρένθεση δεν αποτελεί νόμιμο υποκατάστατο του συμβόλου πνευματικών δικαιωμάτων ©.

Το κυκλικό σύμβολο πνευματικών δικαιωμάτων P , το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για ηχογραφήσεις, δεν είναι τυπικό στις περισσότερες γραμματοσειρές. Μπορεί να βρεθεί σε μερικές γραμματοσειρές ειδικότητας ή σετ εκτεταμένων χαρακτήρων.