Πώς να δημιουργήσετε μια ειδοποίηση Google

Εάν έχετε ένα εξειδικευμένο θέμα που σας αρέσει ή εάν υπάρχει κάτι ή κάποιος στα νέα που θέλετε να ενημερώσετε, θα μπορούσατε να εισάγετε τον ίδιο όρο αναζήτησης στην Google αρκετές φορές ή ημέρα ή - πιο αποτελεσματικά - μπορείτε να ρυθμίσετε ένα Google Ειδοποίηση για την ειδοποίησή σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε φορά που εμφανίζεται κάτι νέο στο θέμα σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

01 από 04

Γιατί χρειάζεστε μια ειδοποίηση Google

Αποτύπωση οθόνης

Εξερευνήστε τη διαδικασία σε ένα παράδειγμα, ρυθμίζοντας μια Ειδοποίηση Google για αναφορές για gnomes.

Για να ξεκινήσετε, μεταβείτε στη διεύθυνση www.google.com/alerts. Αν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι στο Google, συνδεθείτε τώρα στο λογαριασμό σας.

02 από 04

Ορίστε έναν όρο αναζήτησης Google Alert

Αποτύπωση οθόνης

Επιλέξτε μια φράση αναζήτησης που είναι αρκετά συγκεκριμένη και εξειδικευμένη. Αν ο όρος σας είναι γενικός και δημοφιλής, όπως "χρήματα" ή "εκλογές", καταλήγετε με πάρα πολλά αποτελέσματα.

Έχετε τη δυνατότητα να εισαγάγετε περισσότερες από μία λέξεις στο πεδίο αναζήτησης στο επάνω μέρος της οθόνης, οπότε προσπαθήστε να το περιορίσετε λίγο. Λάβετε υπόψη ότι οι Ειδοποιήσεις Google σάς στέλνουν πρόσφατα ευρετηριασμένα αποτελέσματα και όχι όλα τα διαθέσιμα αποτελέσματα στον ιστό. Μερικές φορές μια λέξη μπορεί να είναι μόνο που χρειάζεστε.

Στην περίπτωση αυτή, η λέξη "gnomes" είναι ένας αρκετά ασαφής όρος, ο οποίος πιθανώς δεν έχει πολλές φορές να αναπροσαρμόζεται σε καθημερινή βάση σε αυτό το θέμα. Πληκτρολογήστε "gnomes" στο πεδίο αναζήτησης και δείτε τη σύντομη λίστα των τρεχόντων αποτελεσμάτων αναζήτησης. Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία ειδοποίησης για να ρυθμίσετε μια ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για πρόσφατα ευρετηριασμένα αποτελέσματα αναζήτησης που περιέχουν τον όρο "gnomes" όποτε συμβαίνουν.

Αυτό είναι αρκετά καλό για τις περισσότερες ειδοποιήσεις και δεν χρειάζεται να κάνετε καμία προσαρμογή, αλλά αν είστε περίεργος ή επιθυμείτε να κάνετε αναζήτηση στα αποτελέσματα αναζήτησης, μπορείτε να τροποποιήσετε την ειδοποίησή σας κάνοντας κλικ στην επιλογή Εμφάνιση επιλογών , η οποία βρίσκεται δίπλα στο Δημιουργία κουμπιού ειδοποίησης .

03 του 04

Προσαρμογή επιλογών ειδοποίησης

Αποτύπωση οθόνης

Από την οθόνη επιλογών που εμφανίζεται όταν κάνετε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση επιλογών , επιλέξτε πόσο συχνά θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις. Η προεπιλογή είναι το πολύ μία φορά την ημέρα , αλλά μπορείτε να προτιμήσετε να περιορίσετε αυτό το μέγιστο μία φορά την εβδομάδα . Αν επιλέξετε ένα σκοτεινό όρο ή ένα στοιχείο που ακολουθείτε προσεκτικά, επιλέξτε As-it-happens .

Αφήστε το πεδίο Πηγές στη ρύθμιση Αυτόματα, εκτός αν θέλετε να επιλέξετε μία από τις συγκεκριμένες κατηγορίες. Μπορείτε να καθορίσετε ειδήσεις, blogs, βίντεο, βιβλία, οικονομικά και άλλες επιλογές.

Το προεπιλεγμένο πεδίο Γλώσσα έχει οριστεί στα Αγγλικά , αλλά μπορείτε να το αλλάξετε.

Το πεδίο Περιφέρεια περιέχει έναν εκτεταμένο κατάλογο χωρών. την προεπιλεγμένη περιοχή ή ίσως τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιθανόν οι καλύτερες επιλογές εδώ.

Επιλέξτε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να λαμβάνετε τις Ειδοποιήσεις Google. Η προεπιλογή είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του λογαριασμού σας Google. Μπορείτε να επιλέξετε να λαμβάνετε Ειδοποιήσεις Google ως ροές RSS. Κάποτε διαβάσατε αυτές τις ροές δεδομένων στο Google Reader, αλλά η Google έστειλε το Google Reader στο Google Graveyard . Δοκιμάστε μια εναλλακτική λύση όπως η Feedly .

Τώρα επιλέξτε εάν θέλετε Όλα τα αποτελέσματα ή Μόνο η καλύτερη ποιότητα . Εάν επιλέξετε να λάβετε όλες τις ειδοποιήσεις, θα πάρετε πολλά διπλότυπα περιεχόμενα.

Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις είναι συνήθως αρκετά καλές, έτσι μπορείτε να ολοκληρώσετε επιλέγοντας το κουμπί CREATE ALERT .

04 του 04

Διαχειριστείτε τις ειδοποιήσεις Google

Αποτύπωση οθόνης

Αυτό είναι. Έχετε δημιουργήσει μια ειδοποίηση Google. Μπορείτε να διαχειριστείτε αυτό και κάθε άλλη ειδοποίηση Google που δημιουργείτε επιστρέφοντας στη διεύθυνση www.google.com/alerts.

Δείτε τις τρέχουσες ειδοποιήσεις σας στην ενότητα Οι ειδοποιήσεις μου κοντά στο επάνω μέρος της οθόνης. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Cog είτε για να ορίσετε ένα χρόνο παράδοσης για τις ειδοποιήσεις σας είτε για να ζητήσετε την παραλαβή όλων των ειδοποιήσεών σας σε ένα μόνο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι δίπλα σε κάθε ειδοποίηση που θέλετε να επεξεργαστείτε για να εμφανιστεί η οθόνη Επιλογών, όπου μπορείτε να κάνετε αλλαγές στις επιλογές σας. Κάντε κλικ στο δοχείο απορριμμάτων δίπλα σε μια ειδοποίηση για να το διαγράψετε.