Αναγνώριση του καλούντος

Προσδιορισμός ποιος καλεί

Το αναγνωριστικό καλούντος είναι μια λειτουργία που σας επιτρέπει να γνωρίζετε ποιος σας καλεί πριν απαντήσετε στο τηλέφωνο. Κανονικά, ο αριθμός του καλούντος εμφανίζεται στο τηλέφωνο. Εάν έχετε μια καταχώρηση επαφής για τον καλούντα στη λίστα επαφών σας, εμφανίζεται το όνομά του. Αλλά αυτό είναι το όνομα που έχετε εισάγει στο τηλέφωνό σας. Μπορείτε να δείτε το όνομα του ατόμου ως εγγεγραμμένο στον παροχέα υπηρεσιών του, εγγραφόμενος σε μια γεύση της υπηρεσίας αναγνώρισης καλούντος που ονομάζεται ταυτότητα καλούντος με όνομα.

Το αναγνωριστικό καλούντος είναι γνωστό και ως Αναγνώριση Γραμμής Κλήσης (CLI) όταν παρέχεται μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης ISDN. Σε ορισμένες χώρες, καλείται Παρουσίαση αναγνώρισης γραμμής κλήσης (CLIP) , κλήση κλήσης ή ταυτότητα γραμμής καλούντος (CLID) . Στον Καναδά, το αποκαλούν απλά Call Display .

Το αναγνωριστικό καλούντος είναι χρήσιμο κάθε φορά που θέλετε να δηλώσετε την απουσία σας σε περιπτώσεις όπου λαμβάνετε κλήσεις από άτομα που δεν θέλετε να απαντήσετε. Πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν χρήσιμο όταν το αφεντικό τους καλεί. Άλλοι μπορεί να επιλέξουν να αγνοήσουν τις κλήσεις από τον πρώην φίλο / φίλη τους ή από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.

Κλείδωμα κλήσεων

Συχνά, το αναγνωριστικό καλούντος λειτουργεί με αποκλεισμό κλήσεων, μια άλλη λειτουργία που αποκλείει τις εισερχόμενες κλήσεις από ανεπιθύμητα μέρη ή από κλήσεις που έρχονται σε ακατάλληλες ώρες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αποκλεισμού κλήσεων. Υπάρχει ο βασικός τρόπος μέσω του τηλεφώνου ή του smartphone σας, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα μαύρων αριθμών. Οι κλήσεις από αυτούς θα απορριφθούν αυτόματα. Μπορείτε να επιλέξετε να τους στείλετε ένα μήνυμα δίνοντάς τους οποιαδήποτε πληροφορία επιθυμείτε ή απλά να κάνετε σαν να είναι απενεργοποιημένη η συσκευή σας.

Το κλείδωμα κλήσεων είναι ένας τρόπος διαχείρισης των κλήσεών σας και υπάρχουν εφαρμογές για smartphones που φιλτράρουν τις κλήσεις σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να επιλέξετε να αντιμετωπίζετε διαφορετικές κλήσεις με διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε να επιλέξετε να τερματιστεί η κλήση, να απορρίψετε την κλήση με ένα μήνυμα, να προωθήσετε την κλήση σε άλλο τηλέφωνο, να μεταφέρετε την κλήση στο τηλεφωνητή ή να πάρετε την κλήση.

Αντίστροφη αναζήτηση τηλεφώνου

Μερικοί άνθρωποι δεν εμφανίζουν τους αριθμούς τους, και όταν λάβουν μια κλήση από αυτούς, βλέπετε «ιδιωτικό αριθμό». Υπάρχουν εφαρμογές που εξάγουν τους αριθμούς τηλεφώνου τους από την πισίνα εκατομμυρίων (μερικά ακόμη και δισεκατομμύρια) συλλεχθέντων αριθμών και λεπτομερειών.

Το αναγνωριστικό καλούντος έχει λάβει άλλη κατεύθυνση, αντίστροφη. Με έναν τηλεφωνικό κατάλογο, έχετε ένα όνομα και θέλετε έναν αντίστοιχο αριθμό. Υπάρχουν πλέον εφαρμογές που σας φέρνουν το όνομα του ατόμου πίσω από έναν αριθμό. Αυτό ονομάζεται αντίστροφη αναζήτηση τηλεφώνου . Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές για smartphones που προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία, αλλά από τη στιγμή που τα χρησιμοποιείτε, δίνετε ο αριθμός του ατόμου που θα συμπεριληφθεί στη βάση δεδομένων τους. Αυτό σημαίνει ότι και άλλοι άνθρωποι θα μπορούν να σας κοιτούν. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα ιδιωτικού απορρήτου για μερικούς. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές. Ορισμένοι μάλιστα καταφθάνουν στη λίστα επαφών σας μόλις τις εγκαταστήσετε στη συσκευή σας και εξαγάγετε πολλούς αριθμούς με προσωπικές λεπτομέρειες που μπορούν να τροφοδοτήσουν τη βάση δεδομένων τους.