Σύστημα ήχου ZVOX SoundBase 670 - Ανασκόπηση

Αν και τα Sound Bars και τα ηχοσυστήματα κάτω από την τηλεόραση είναι πολύ δημοφιλή αυτές τις μέρες, απλά δεν βγήκαν από πουθενά. Το ZVOX Audio ήταν ένας από τους πρωτοπόρους τόσο στο sound bar όσο και στο ηχοσύστημα Under-TV και για πάνω από μια δεκαετία έχει δημιουργήσει μερικές εντυπωσιακές μονάδες.

Σύμφωνα με την παράδοση αυτή, το SoundBase 670 είναι μία από τις τελευταίες προσφορές τους στην κατηγορία των ηχοσυστημάτων κάτω από την τηλεόραση, την οποία ο ZVOX Audio ταξινομεί ως σύστημα ήχου surround ενός θαλάμου. Για να διαπιστώσετε εάν το SoundBase 670 είναι η σωστή λύση ακρόασης ήχου για την τηλεοπτική σας εγκατάσταση, συνεχίστε να διαβάζετε αυτήν την αναθεώρηση. Επιπλέον, στο τέλος της ανασκόπησης υπάρχει ένας σύνδεσμος σε ένα προφίλ φωτογραφίας που παρέχει μια κοντινή ματιά στα φυσικά χαρακτηριστικά και τις συνδέσεις του SoundBase 670.

Επισκόπηση προϊόντος

Ακολουθούν τα χαρακτηριστικά και οι προδιαγραφές του ZVOX SoundBase 670.

1. Σχεδίαση: Σχεδίαση μονής καμπύλης Bass reflex με ηχεία αριστερού, κεντρικού και δεξιού καναλιού, υπογούφερ και μία οπίσθια θύρα για εκτεταμένη απόκριση μπάσων.

2. Κύρια ηχεία: Πέντε οδηγοί πλήρους εμβέλειας 2x3 ιντσών.

3. Υπογούφερ: Τρεις οδηγοί καύσης 5,25 ιντσών.

4. Απόκριση συχνότητας (συνολικό σύστημα): 45 Hz - 20 kHz.

6. Ισχύς εξόδου του ενισχυτή (συνολικό σύστημα): 105 watt

7. Αποκωδικοποίηση ήχου: Αποδέχεται ήχο Bitstream Dolby Digital , μη συμπιεσμένο PCC δύο καναλιών , στερεοφωνικό αναλογικό και συμβατές μορφές ήχου Bluetooth.

8. Επεξεργασία ήχου: Επεξεργασία εικονικού περιβάλλοντος surround ZVOX Phase Cue II, διάλογος Accuvoice και ενίσχυση φωνής και εξισορρόπηση εξόδου για εξισορρόπηση των αιχμών όγκου.

9. Είσοδοι ήχου: Δύο ψηφιακές οπτικές Ένα ψηφιακό ομοαξονικό και δύο σετ αναλογικών στερεοφωνικών εισόδων . Επίσης, περιλαμβάνεται μια μπροστινή στερεοφωνική είσοδος 3.5mm και ασύρματη σύνδεση Bluetooth .

10. Έξοδοι ήχου: Έξοδος γραμμής Subwoofer και Έξοδος στερεοφωνικού σήματος (σύνδεση 3,5mmm).

11. Έλεγχος: Παρέχονται και οι επιλογές επίγειας και ασύρματης τηλεχειρισμού. Συμβατό επίσης με πολλά τηλεχειριστήρια γενικής χρήσης και ορισμένα τηλεχειριστήρια τηλεόρασης (Λειτουργίες εξομοίωσης μέσω του μενού PS pm του SoundBase 670).

12. Διαστάσεις (WDH): 36 x 16-1 / 2 x 3-1 / 2 ίντσες.

13. Βάρος: 26 λίβρες.

14. Υποστήριξη τηλεόρασης: Μπορεί να φιλοξενήσει τηλεοράσεις LCD, Plasma και OLED με μέγιστο βάρος 120 λιβρών (εφόσον η βάση της τηλεόρασης δεν είναι μεγαλύτερη από τις διαστάσεις του υπουργικού συμβουλίου SoundBase 670).

Ρύθμιση και απόδοση

Για τις δοκιμές ήχου, οι συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray / DVD που χρησιμοποιούσα ( OPPO BDP-103 και Yamaha BD-A1040 ) συνδέονταν απευθείας με την τηλεόραση μέσω HDMI εξόδου για βίντεο και οι ψηφιακές οπτικές, ψηφιακές ομοαξονικές και RCA στερεοφωνικές αναλογικές εξόδους συνδεδεμένο από τους παίκτες στο ZVOX SoundBase 670 για ήχο

Για να βεβαιωθείτε ότι η ενισχυμένη θήκη που έβαλα το SoundBase 670 δεν επηρέασε τον ήχο που έρχεται από την τηλεόραση, έτρεξα ένα τεστ "Buzz και κουδουνίστρα" χρησιμοποιώντας το τμήμα δοκιμής ήχου του δίσκου δοκιμών Digital Video Essentials Test και δεν υπήρχαν ακουστικά προβλήματα .

Στις δοκιμές ακρόασης που πραγματοποιήθηκαν με το ίδιο περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τις επιλογές ψηφιακής οπτικής / ομοαξονικής και αναλογικής στερεοφωνικής εισόδου, το SoundBase 670 παρείχε πολύ καλή ποιότητα ήχου.

Το ZVOX SoundBase 670 έκανε καλή δουλειά τόσο με κινηματογραφικό όσο και με μουσικό περιεχόμενο, παρέχοντας μια καλά κεντρική άγκυρα για διάλογο και φωνητικά ...

Για την ακρόαση CD ή άλλης πηγής μουσικής, το ZVOX δεν προσφέρει μια ευθεία λειτουργία δύο καναλιών, καθώς το ηχητικό σύστημα Phase Cue II δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί. Ωστόσο, με τρεις ρυθμίσεις, χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση Sd 1 παρέχει την πιο φωνητική παρουσία και το λιγότερο εφέ surround που είναι το πλησιέστερο, μπορείτε να φτάσετε σε ένα φαινόμενο που μοιάζει με δύο κανάλια. Αυτό καθιστά το ZVOX λιγότερο αποτελεσματικό ως ένα σοβαρό σύστημα ακρόασης μόνο για μουσική, αλλά παρέχει ακόμα καλύτερη εμπειρία ακρόασης μουσικής απ 'ότι πολλά ηχητικά συστήματα και συστήματα ήχου κάτω από την τηλεόραση.

Χρησιμοποιώντας τις δοκιμές ήχου που παρέχονται στον δίσκο δοκιμών Digital Video Essentials, έχω παρατηρήσει ένα χαμηλό σημείο που μπορεί να ανιχνευθεί μεταξύ 35 και 40Hz σε υψηλό σημείο τουλάχιστον 17kHz (η ακοή μου δίνει περίπου στο σημείο αυτό). Ωστόσο, υπάρχει ηχητικός χαμηλής συχνότητας ήχος τόσο χαμηλός όσο 30Hz. Η έξοδος μπάσων είναι πιο ισχυρή από λίγο κάτω από 50 Hz έως περίπου 60 Hz. Επιπλέον, υπάρχει μια ελαφριά έξοδος χαμηλής συχνότητας από περίπου 60 και 70 Hz.

Τα εφέ χαμηλής συχνότητας, αν και βαθιά, ήταν λίγο λασπώδεις, αλλά η συνολική έξοδος μπάσων δεν ήταν υπερβολικά φουσκωτή.

Χρησιμοποιώντας τα μπάσα και τα πτερύγια του SoundBase 670, μπορείτε να ρυθμίσετε τη συνολική στάθμη εξόδου τόσο των χαμηλών όσο και των υψηλών συχνοτήτων, αλλά καθώς μειώνετε το επίπεδο μπάσων χάνετε το βαθύ εφέ που επιθυμείτε για την προβολή ταινιών.

Ωστόσο, ένα πράγμα που πρέπει να επισημάνω είναι ότι ενώ το ZVOX SoundBase 670 έχει ένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα ενσωματωμένων υπογούφερ, έχετε επίσης τη δυνατότητα σύνδεσης ενός προαιρετικού εξωτερικού υπογούφερ της επιλογής σας. Ο λόγος που περιλαμβάνεται αυτή η επιλογή είναι ότι η καλή απόδοση του υπογούφερ εξαρτάται από την τοποθέτησή του σε ένα δωμάτιο και όπου η τηλεόραση που βρίσκεται δεν είναι πάντα το καλύτερο σημείο για να τοποθετήσετε ένα υπογούφερ.

Με άλλα λόγια, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η τοποθέτηση ενός εξωτερικού υπογούφερ σε ένα άλλο μέρος του δωματίου μπορεί να προσφέρει καλύτερη συνολική εμπειρία χαμηλής συχνότητας απ 'ότι εξαρτάται μόνο από τη συναρμολόγηση εσωτερικού υπογούφερ που παρέχεται για το SoundBase 670. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθέτηση υπογούφερ, διαβάστε ένα ενημερωτικό άρθρο από το .

Προχωρώντας στο μεσαίο και υψηλό τέλος του φάσματος ήχου, το SoundBase 670 παρείχε ένα πολύ καθαρό μεσαίο επίπεδο, το οποίο μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω από τη ρύθμιση Accvoice. Εντούτοις, το Accuvoice, αν και πολύ αποτελεσματικό στο να φέρει φωνητική παρουσία, μπορεί επίσης να προσθέσει κάποια ευθραυστότητα στις υψηλότερες συχνότητες, ανάλογα με το περιεχόμενο.

Το midrange εξυπηρετεί τόσο το διάλογο ταινιών όσο και τα μουσικά φωνητικά, από την άποψη της παρουσίας, αλλά η χρήση οδηγών πλήρους εμβέλειας και όχι ξεχωριστών ηχείων mid-range / tweeter συνέβαλε σε μια ελαφριά δυσκολία στην περιοχή υψηλών συχνοτήτων - σε κινηματογραφική σκηνή με ιπτάμενα υπολείμματα / παροδικά στοιχεία φόντου ή μουσικά κομμάτια με επιπτώσεις. Επίσης, ανάλογα με το υλικό προέλευσης, μπορεί να διαπιστώσετε ότι εκμεταλλευόμενοι τις τρεις διαθέσιμες ρυθμίσεις ήχου surround στο σημαντικό με την προϋπόθεση ότι υπάρχει μεταξύ της φωνητικής / περιφερειακής ισορροπίας. Όπως ανέφερα παραπάνω, σε ορισμένες περιπτώσεις, το χαρακτηριστικό Accuvoice μπορεί να προσθέσει κάποια ευθραυστότητα στα στοιχεία υψηλής συχνότητας.

Χρησιμοποίησα το THX Optimizer Disc (Blu-ray Edition) για να πραγματοποιήσω κάποιες περαιτέρω δοκιμές ήχου, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης ομιλητών / καναλιών. Χρησιμοποιώντας το bitstream Dolby Digital, ο ZVOX αποκωδικοποίησε σωστά το σήμα 5.1 καναλιών τοποθετώντας σωστά τα αριστερά, κεντρικά και δεξιά κανάλια και αναδιπλώνοντας τα αριστερά και δεξιά κανάλια surround μέσα στα αριστερά και τα δεξιά ηχεία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ένα φυσικό σύστημα 3,1 καναλιών, αλλά με ένα πλήρες σήμα Dolby Digital 5.1 καναλιών, σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις surround Phase Cue II, το SoundBase 670 προβάλλει ένα ευρύ πεδίο ήχου (υπάρχουν τρεις ρυθμίσεις surround ανάλογα με το πόσο φωνητική παρουσία και την ευρυχωρία του ήχου πεδίου που προτιμάτε).

Όσον αφορά την αποκωδικοποίηση και την επεξεργασία ήχου, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι παρόλο που το SoundBase 670 παρέχει αποκωδικοποίηση Dolby Digital, δεν δέχεται ή αποκωδικοποιεί τις εισερχόμενες κωδικοποιημένες DTS

Σε μια περίπτωση που παίζετε μια πηγή ήχου DTS (μερικά DVD, δίσκοι Blu-ray και CD με κωδικοποίηση DTS), θα πρέπει να ρυθμίσετε την έξοδο ψηφιακού ήχου της συσκευής αναπαραγωγής σε PCM, εάν αυτή η ρύθμιση είναι διαθέσιμη. να συνδέσετε τη συσκευή αναπαραγωγής στο SoundBase 670 χρησιμοποιώντας την επιλογή αναλογικής στερεοφωνικής εξόδου.

Από την άλλη πλευρά, για πηγές Dolby Digital, μπορείτε απλά να αλλάξετε τις ρυθμίσεις εξόδου ήχου της συσκευής αναπαραγωγής σε bitstream, εάν χρησιμοποιείτε ψηφιακές συνδέσεις ήχου μεταξύ της συσκευής αναπαραγωγής και του SoundBase 670.

Τι μου άρεσε

1. Καλή συνολική ποιότητα ήχου για τον τύπο και την τιμή.

2. Ο σχεδιασμός και το μέγεθος του παράγοντα φόρμας ταιριάζουν καλά με την εμφάνιση των τηλεοράσεων LCD, Plasma και OLED.

3. Ενσωματωμένη αποκωδικοποίηση Dolby Digital.

4. Wide soundstage όταν είναι ενεργοποιημένο το PhaseCue II.

5. Καλή παρουσία φωνητικών και διαλόγων.

6. Ενσωμάτωση ασύρματης ροής από συμβατές συσκευές αναπαραγωγής Bluetooth.

7. Καλώς χωρισμένες και σαφώς επισημασμένες συνδέσεις πίσω πλαισίου.

8. Πολύ γρήγορη εγκατάσταση και χρήση - εξαιρετική εικονογραφημένη συσκευασία οδηγιών.

9. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για να βελτιώσει την εμπειρία ακουστικής τηλεόρασης είτε ως αυτόνομο στερεοφωνικό σύστημα για την αναπαραγωγή CD ή αρχείων μουσικής από συσκευές Bluetooth.

Τι δεν μου άρεσε

1. Δεν υπάρχουν συνδέσεις διέλευσης HDMI .

2. Δεν υπάρχουν tweeters για την παράταση των λεπτομερειών υψηλής συχνότητας.

3. Χρειάζεται περισσότερη στεγανότητα στο κάτω άκρο.

4. Δεν υπάρχει δυνατότητα αποκωδικοποίησης DTS.

5. Δεν υπάρχει πραγματική λειτουργία στερεοφωνικού μόνο 2 καναλιών.

Τελική λήψη

Η κύρια πρόκληση να ληφθούν τα χαρακτηριστικά μιας υγιούς ράβδου και η τοποθέτησή της σε έναν ακόμα πιο οριζόντιο παράγοντα μορφής είναι η παράδοση ενός ευρέος φάσματος ήχου. Το ZVOX SoundBase 670 έχει ένα στενό ηχητικό σκηνικό έξω από το κουτί με πολύ μικρό ήχο που προβάλλεται πέρα ​​από τα αριστερά και τα δεξιά του σύνορα. Ωστόσο, μόλις ενεργοποιήσετε την επεξεργασία εικονικού περιβάλλοντος Phase Cue II ή συνδέσετε μια πηγή κωδικοποιημένη με Dolby Digital, η βαθμίδα του ήχου διευρύνεται σημαντικά, δίνοντας στον ακροατή την εντύπωση ότι ο ήχος προέρχεται από την οθόνη της τηλεόρασης και παρέχει επίσης ένα "τοίχο ήχου "απέναντι μπροστά και ελαφρώς προς τα πλάγια της περιοχής ακρόασης.

Ωστόσο, θα ήταν ωραίο αν ο ZVOX έκανε τις ρυθμίσεις Phase Cue II συνεχώς ρυθμιζόμενες αντί να προσφέρουν μόνο τρία βήματα, καθώς μερικές φορές αισθάνθηκα ότι χρειάζομαι μια ρύθμιση ανάμεσα στις τρεις προεπιλογές που προσφέρονται. Επίσης, για ακρόαση μουσικής CD και Bluetooth, το ZVOX θα έπρεπε να έχει συμπεριλάβει μια ρύθμιση Phase Cue II Off για να παρέχει μια πραγματική επιλογή στερεοφωνικής ακρόασης δύο καναλιών.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, το ZVOX έχει σίγουρα περισσότερα που πιθανόν θα χρειαστείτε στις περισσότερες περιπτώσεις - το μόνο μειονέκτημα εδώ είναι ότι η έλλειψη συνδέσεων HDMI-pass-through - αλλά οι περισσότερες γραμμές ήχου και τηλεοπτικά συστήματα ήχου δεν παρέχουν αυτή την επιλογή είτε, οπότε η ZVOX δεν σας αλλάζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή είναι εξοπλισμένη, το ZVOX SoundBase 670 προσφέρει μια καλή εναλλακτική λύση τόσο στα ενσωματωμένα ηχεία της τηλεόρασης, όσο και στην ηχητική γραμμή. Σίγουρα αξίζει να μελετήσετε αν ψάχνετε για κάτι συμπαγές για να έχετε μια βελτιωμένη εμπειρία ακρόασης για την εμπειρία τηλεθέασης και είναι μια κατάλληλη λύση ως σύστημα μόνο για μουσική.

Το ZVOX Audio SoundBase 670 διατίθεται στην τιμή των 499,99 δολαρίων - Αγορά από την Amazon

Επίσημη σελίδα προϊόντος

Για μια πιο προσεκτική εμφάνιση και προοπτική, δείτε επίσης το συμπληρωματικό προφίλ φωτογραφιών μου.