Πώς να αγοράσετε ένα καλωδιακό μόντεμ για ευρυζωνικό Διαδίκτυο

Τα καλωδιακά μόντεμ συνδέουν ένα οικιακό δίκτυο με την οικιακή καλωδιακή γραμμή ενός παροχέα υπηρεσιών Διαδικτύου . Αυτά τα μόντεμ συνδέονται σε ένα ευρυζωνικό δρομολογητή στο ένα άκρο, συνήθως είτε μέσω καλωδίου USB είτε μέσω καλωδίου Ethernet , και στην πρίζα (που οδηγεί στην τροφοδοσία καλωδίων της κατοικίας) στο άλλο άκρο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι καταναλωτές θα πρέπει να αγοράζουν αυτά τα καλωδιακά μόντεμ απευθείας , αλλά σε άλλες περιπτώσεις δεν θα πρέπει, όπως περιγράφεται παρακάτω.

DOCSIS και καλωδιακά μόντεμ

Το πρότυπο προδιαγραφής διεπαφής δεδομένων δεδομένων καλωδίου (DOCSIS) υποστηρίζει δίκτυα καλωδιακού μόντεμ. Όλες οι συνδέσεις ευρυζωνικού καλωδίου Internet απαιτούν τη χρήση μόντεμ συμβατού με DOCSIS.

Υπάρχουν τρεις διαφορετικές σημαντικές εκδόσεις των modems DOCSIS.

Συνήθως θέλετε να αποκτήσετε ένα μόντεμ D3 για το καλωδιακό τους Internet. Παρόλο που οι τιμές για τα νέα μόντεμ D3 μπορεί να είναι υψηλότερες από ό, τι για τις παλαιότερες εκδόσεις, η διαφορά τιμής έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Τα προϊόντα D3 θα πρέπει να παρέχουν πολύ μεγαλύτερη ωφέλιμη διάρκεια ζωής από τις παλαιότερες εκδόσεις και (ανάλογα με τη ρύθμιση δικτύου του παροχέα) μπορούν επίσης να επιτρέψουν συνδέσεις υψηλότερης ταχύτητας σε σχέση με τα παλαιότερα μόντεμ.

Σημειώστε ότι οι πάροχοι διαδικτύου έχουν ιστορικά χρεώσει στους πελάτες τους υψηλότερες μηνιαίες χρεώσεις για τη χρήση ενός μόντεμ D3 στο δίκτυό τους σε σύγκριση με παλαιότερες εκδόσεις (λόγω της αυξημένης κίνησης δικτύου που μπορούν να δημιουργήσουν τα μόντεμ D3). Επικοινωνήστε με τον παροχέα σας για να διαπιστώσετε εάν αυτό είναι παράγοντας στην απόφαση αγοράς σας.

Όταν δεν θέλετε να αγοράσετε καλωδιακό μόντεμ

Δεν πρέπει να αγοράσετε ένα καλωδιακό μόντεμ για οποιονδήποτε από αυτούς τους τρεις λόγους:

  1. οι όροι παροχής υπηρεσιών στο Διαδίκτυο απαιτούν από τους πελάτες να χρησιμοποιούν μόνο modem που παρέχονται από τον πάροχο
  2. το πακέτο Διαδικτύου σας απαιτεί τη χρήση οικιακής συσκευής ασύρματης πύλης (βλ. παρακάτω) αντί για μόντεμ
  3. ενδέχεται να μετακομίσετε σύντομα σε διαφορετική κατοικία και να εξοικονομήσετε χρήματα με τη μίσθωση του μόντεμ (βλ. παρακάτω)

Ενοικιάσεις καλωδιακών μόντεμ

Αν δεν σχεδιάζετε να μετακομίσετε σε διαφορετική κατοικία μέσα σε περίπου ένα χρόνο, η αγορά ενός καλωδιακού μόντεμ εξοικονομεί χρήματα μακροπρόθεσμα για την ενοικίαση ενός. Σε αντάλλαγμα για την παροχή μιας μονάδας που εγγυώνται ότι είναι συμβατά, οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου συχνά χρεώνουν τουλάχιστον $ 5 USD ανά μήνα για την παροχή μόντεμ μίσθωσης. Η μονάδα μπορεί επίσης να είναι μια συσκευή που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως και, εάν αποτύχει εντελώς (ή ειδικά ξεκινάει να λειτουργεί αστραπιαία), ο πάροχος ενδέχεται να είναι αργός στην αντικατάστασή του.

Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει ένα ευρυζωνικό μόντεμ που είναι συμβατό με το δίκτυο του παροχέα Internet, ελέγξτε με φίλους ή συγγενείς που χρησιμοποιούν τον ίδιο πάροχο. Οι online ιστότοποι βοήθειας λιανικής και τεχνολογίας διατηρούν επίσης κατάλογους μόντεμ συμβατού με τους μεγάλους παρόχους. Αγοράστε τη μονάδα από μια πηγή που δέχεται επιστροφές, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε και να την ανταλλάξετε αν είναι απαραίτητο.

Ασύρματες πύλες για καλωδιακό Internet

Ορισμένοι πάροχοι ευρυζωνικών υπηρεσιών προσφέρουν στους πελάτες τους μια μονάδα που ενσωματώνει τις λειτουργίες ενός ασύρματου δρομολογητή και ενός μόντεμ ευρείας ζώνης σε μία συσκευή. Οι ασύρματες πύλες που χρησιμοποιούνται για καλωδιακό Διαδίκτυο έχουν ενσωματωμένα μόντεμ DOCSIS. Οι συνδρομές σε συνδυασμένες υπηρεσίες Internet, τηλεόρασης και τηλεφώνου απαιτούν μερικές φορές τη χρήση αυτών των συσκευών αντί για αυτόνομο μόντεμ. Επικοινωνήστε με τον πάροχο εάν δεν είστε σίγουροι για τις απαιτήσεις σας.