Τι σημαίνει η ευαίσθητη περίπτωση;

Ορισμός ευαίσθητων στις περιπτώσεις πεζών, κωδικοί ευαίσθητων στις περιπτώσεις, και περισσότεροι

Οτιδήποτε είναι ευαίσθητο σε πεζά διακρίνει μεταξύ κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων. Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει ότι δύο λέξεις που εμφανίζονται ή ακούγονται πανομοιότυπες, αλλά χρησιμοποιούν διαφορετικά γράμματα, δεν θεωρούνται ίσες.

Για παράδειγμα, εάν ένα πεδίο κωδικού πρόσβασης κάνει διάκριση πεζών-κεφαλαίων, τότε πρέπει να εισαγάγετε κάθε περίπτωση επιστολής όπως κάνατε όταν δημιουργήθηκε ο κωδικός πρόσβασης. Οποιοδήποτε εργαλείο υποστηρίζει την εισαγωγή κειμένου ενδέχεται να υποστηρίζει είσοδο ευαίσθητη στις μικρογραφίες

Πού χρησιμοποιείται η ευαισθησία των πεζών;

Παραδείγματα δεδομένων που σχετίζονται με τον υπολογιστή, τα οποία συχνά, αλλά όχι πάντα, διαγιγνώσκουν τις πεζά, περιλαμβάνουν εντολές , ονόματα χρηστών, ονόματα αρχείων , μεταβλητές και κωδικούς πρόσβασης.

Για παράδειγμα, επειδή στους κωδικούς πρόσβασης των Windows γίνεται διάκριση πεζών-κεφαλαίων, ο κωδικός πρόσβασης HappyApple $ είναι έγκυρος μόνο αν εισαχθεί με αυτόν τον ακριβή τρόπο. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε HAPPYAPPLE $ ή ακόμα και happyApple $ , όπου μόνο ένα γράμμα είναι σε λάθος περίπτωση. Δεδομένου ότι κάθε γράμμα μπορεί να είναι κεφαλαίο ή πεζά, κάθε έκδοση του κωδικού πρόσβασης που χρησιμοποιεί κάθε περίπτωση είναι πραγματικά ένας εντελώς διαφορετικός κωδικός πρόσβασης.

Οι κωδικοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συχνά είναι επίσης ευαίσθητοι στις πεζούλες. Επομένως, εάν συνδεθείτε σε κάτι σαν τον λογαριασμό σας Google ή Microsoft, πρέπει να είστε βέβαιος να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κάνατε όταν δημιουργήθηκε.

Φυσικά, αυτές δεν είναι οι μόνες περιοχές όπου το κείμενο μπορεί να διακριθεί με γράμμα περίπτωση. Ορισμένα προγράμματα που προσφέρουν ένα βοηθητικό πρόγραμμα αναζήτησης, όπως το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου Notepad ++ και το πρόγραμμα περιήγησης ιστού του Firefox, έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν αναζητήσεις ευαίσθητων σε μικροεφαρμογές, ώστε να βρεθούν μόνο λέξεις της κατάλληλης περίπτωσης που έχουν εισαχθεί στο πλαίσιο αναζήτησης. Όλα είναι ένα δωρεάν εργαλείο αναζήτησης για τον υπολογιστή σας που υποστηρίζει και τις ευαίσθητες στις μικροεφαρμογές αναζητήσεις.

Όταν δημιουργείτε έναν λογαριασμό χρήστη για πρώτη φορά ή συνδεθείτε σε αυτόν το λογαριασμό, ίσως βρείτε μια σημείωση κάπου γύρω από το πεδίο κωδικού πρόσβασης που λέει ρητά ότι ο κωδικός πρόσβασης είναι ευαίσθητος στις πεζά, στην οποία περίπτωση έχει σημασία πώς εισάγετε το γράμμα περιπτώσεις σύνδεσης.

Ωστόσο, εάν μια εντολή, ένα πρόγραμμα, ένας ιστότοπος κ.λπ. δεν κάνει διάκριση μεταξύ κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων, μπορεί να αναφέρεται ως περίπτωση που δεν είναι ευαίσθητη ή ανεξάρτητη από την περίπτωση , αλλά μάλλον δεν θα το αναφέρει καν αν ναι.

Ασφάλεια πίσω από ευαίσθητες υποθέσεις κωδικούς πρόσβασης

Ένας κωδικός πρόσβασης που πρέπει να εισαχθεί με τις σωστές περιπτώσεις γραμματοκιβωτίων είναι πολύ πιο ασφαλής από έναν που δεν το κάνει, έτσι ώστε οι περισσότεροι λογαριασμοί χρηστών να έχουν διάκριση πεζών-κεφαλαίων.

Χρησιμοποιώντας το παραπάνω παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ότι ακόμη και αυτοί οι δύο εσφαλμένοι κωδικοί πρόσβασης παρέχουν μόνο τρεις συνολικούς κωδικούς πρόσβασης, κάποιος θα πρέπει να μαντέψει για να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό των Windows. Και επειδή ο κωδικός πρόσβασης έχει έναν ειδικό χαρακτήρα και πολλά γράμματα, τα οποία όλα θα μπορούσαν να είναι κεφαλαία ή πεζά, η εύρεση του σωστού συνδυασμού δεν θα ήταν γρήγορη ή εύκολη.

Φανταστείτε κάτι απλούστερο, όμως, όπως ο κωδικός HOME . Κάποιος θα πρέπει να δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς αυτού του κωδικού πρόσβασης για να προσγειωθεί στη λέξη με όλα τα κεφαλαία γράμματα. Θα έπρεπε να δοκιμάσουν το HOMe, HOme, το σπίτι, το σπίτι, το HoMe, το HoMe, το hOme κ.λπ. - παίρνετε την ιδέα. Εάν αυτός ο κωδικός πρόσβασης ήταν ανύπαρκτος για τις περιπτώσεις, όμως, κάθε μία από αυτές τις προσπάθειες θα μπορούσε να λειτουργήσει - συν, μια απλή επίθεση λεξικού θα έφτανε αυτόν τον κωδικό αρκετά εύκολα μόλις δοκιμάστηκε η λέξη home .

Με κάθε επιπρόσθετο γράμμα που προστίθεται σε έναν κωδικό πρόσβασης που αφορά σε διάκριση πεζών-κεφαλαίων, η πιθανότητα να μπορεί να μαντέψει σε εύλογο χρονικό διάστημα μειώνεται δραστικά και η ασφάλεια ενισχύεται ακόμα περισσότερο όταν συμπεριλαμβάνονται ειδικοί χαρακτήρες.