Τι είναι το λεξικό Hacking "Brute Force";

Οι χάκερ είναι καταλαβαίοι χρήστες που χειρίζονται τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και τους αναγκάζουν να κάνουν το αθέλητο. Εάν το κάνουν αυτό με πρόθεση wicket, καλούμε τους ανθρώπους αυτούς τους μαύρους hackers .

Τα εργαλεία χάκερ και οι συγκεκριμένες τεχνικές αλλάζουν διαρκώς, αλλά οι μαύροι καπετάνιοι χάκερ έχουν κάποιες προβλέψιμες προσεγγίσεις όταν διασπούν σε δίκτυα υπολογιστών.

Οι χάκερ χρησιμοποιούν τρεις κοινές μεθόδους για να αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης ηλεκτρονικών υπολογιστών:

  1. Brute Force ('Λεξικό') Επανάληψη
  2. Κοινωνική μηχανική (συνήθως: phishing)
  3. Διαχειριστής πίσω πόρτες

01 από 04

Brute Force (γνωστός και ως «Λεξικό») Επιθέσεις χάκερ

Brute force = επίθεση επανάληψης χρησιμοποιώντας εργαλεία λεξικού. Οι άνθρωποι / Getty

Ο όρος "βίαιη δύναμη" σημαίνει να υπερισχύει η υπεράσπιση μέσω επανάληψης. Στην περίπτωση του hacking με κωδικό πρόσβασης, η βίαιη εξαναγκασμός περιλαμβάνει λεξικό λογισμικό που ανασυνδυάζει λέξεις αγγλικού λεξικού με χιλιάδες διαφορετικούς συνδυασμούς. (Ναι, σαν μια κινηματογραφική σκηνή του Χόλιγουντ, αλλά πιο αργή και λιγότερο λαμπερή). Τα λεξικά βίαιης δύναμης ξεκινούν πάντα με απλά γράμματα "α", "αα", "ααα", και στη συνέχεια μεταφέρονται σε πλήρεις λέξεις όπως "σκύλος", "σκυλάκι", "σκυλάκι". Αυτά τα λεξικά βίαιης δύναμης μπορούν να κάνουν 50 έως 1000 απόπειρες ανά λεπτό. Δεδομένων αρκετών ωρών ή ημερών, αυτά τα εργαλεία λεξικού θα ξεπεράσουν οποιονδήποτε κωδικό πρόσβασης. Το μυστικό είναι να κάνετε αρκετές ημέρες για να σπάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας .

02 από 04

Κοινωνική μηχανική επιθέσεις χάκερ

Κοινωνική μηχανική hack: con παιχνίδια για να σας χειραγωγήσουν. helenecanada / Getty

Η κοινωνική μηχανική είναι το μοντέρνο παιχνίδι: ο χάκερ σας χειραγωγεί για να αποκαλύψετε τον κωδικό σας χρησιμοποιώντας κάποια πειστική προσωπική επαφή. Αυτή η προσωπική επαφή μπορεί να περιλαμβάνει απευθείας επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο, όπως ένα όμορφο κορίτσι με ένα πρόχειρο που κάνει συνεντεύξεις σε ένα εμπορικό κέντρο. Επιθέσεις κοινωνικής μηχανικής ενδέχεται επίσης να εμφανιστούν μέσω τηλεφώνου, όπου ένας χάκερ θα μεταμφιεστεί ως εκπρόσωπος της τράπεζας που καλεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό τηλεφώνου και τους αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών. Η τρίτη και πιο κοινή επίθεση κοινωνικής μηχανικής ονομάζεται phishing ή φαλαινοθηρία . Οι επιθέσεις ηλεκτρονικού "ψαρέματος" και φαλαινοθηρίας είναι σελίδες εξαπάτησης που θεωρούνται νόμιμες αρχές στην οθόνη του υπολογιστή σας. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" / φαλαινοθηρίας συχνά ανακατευθύνουν το θύμα σε έναν πειστικό ιστότοπο ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing), όπου ο θύμα εισάγει τον κωδικό πρόσβασής του, πιστεύοντας ότι ο ιστότοπος είναι ο πραγματικός τραπεζικός ή ηλεκτρονικός λογαριασμός του.

03 του 04

Διαχειριστής πίσω πόρτες

Back Door Hack: ανοίγματα διαχειριστή. EyeEm / Getty

Αυτό το είδος επίθεσης είναι παρόμοιο με την κλοπή των κύριων κλειδιών του κτιρίου από τον αρχιτέκτονα του κτιρίου: ο δράστης αποκτά πρόσβαση στο σύστημα σαν να ήταν επιφορτισμένος υπάλληλος. Στην περίπτωση διαχειριστών ηλεκτρονικών υπολογιστών: οι ειδικοί λογαριασμοί όλων των προσπελάσεων επιτρέπουν στο χρήστη να μεταβεί σε περιοχές όπου πρέπει να πάει μόνο ο διαχειριστής δικτύου. Αυτοί οι τομείς διαχειριστή περιλαμβάνουν επιλογές ανάκτησης κωδικού πρόσβασης. Εάν ο χάκερ μπορεί να εισέλθει στο σύστημά σας με το λογαριασμό του διαχειριστή, ο χάκερ μπορεί να ανακτήσει τους κωδικούς πρόσβασης των περισσότερων ατόμων σε αυτό το σύστημα.

04 του 04

Περισσότερα για την πειρατεία

Οι μεγαλύτερες αμυχές στην ιστορία. Purser / Getty

Η πειρατεία των υπολογιστών υπερβάλλεται από τα μέσα ενημέρωσης και πολύ λίγες δημόσιες αφηγήσεις δίνουν στους χάκερ το δίκαιο κούνημα που τους αξίζει. Ενώ οι περισσότερες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές των χάκερ είναι παράλογες, μπορείτε να εξετάσετε τον κ. Robot αν θέλετε να δείτε τι κάνουν οι hacktivists.

Κάθε καταλαβαίνω χρήστης του διαδικτύου θα πρέπει να γνωρίζει για τους δυσάρεστους ανθρώπους στο διαδίκτυο. Η κατανόηση του ποιοι χάκερ θα σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο έξυπνα και με αυτοπεποίθηση.

Σχετικά: Εκτός από τους χάκερ, υπάρχουν και άλλοι άσχημοι άνθρωποι στο World Wide Web .