Πώς μπορώ να δημιουργήσω έναν κωδικό πρόσβασης στα Windows;

Δημιουργήστε έναν κωδικό πρόσβασης στα Windows 10, 8, 7, Vista και XP

Τα Windows ζητούν κωδικό πρόσβασης κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας; Θα έπρεπε. Εάν δεν απαιτείται κωδικός πρόσβασης για να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας, αφήνετε εντελώς ανοιχτά σε οποιονδήποτε άλλον στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας σας, όπως λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αποθηκευμένα αρχεία κ.λπ.

Υποθέτοντας ότι δεν έχετε ρυθμίσει τα Windows να συνδεθούν αυτόματα , είναι πιθανό ότι απλά δεν έχετε ορίσει κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό σας στα Windows. Θα πρέπει να το διορθώσετε δημιουργώντας έναν κωδικό πρόσβασης αυτήν τη στιγμή.

Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό σας των Windows από τον Πίνακα Ελέγχου . Αφού κάνετε τον κωδικό πρόσβασης, πρέπει να το χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε στα Windows από εκείνο το σημείο προς τα εμπρός. Αυτό είναι εκτός εάν σε κάποιο σημείο αφαιρέσετε τον κωδικό πρόσβασης των Windows .

Τα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης σύνδεσης στα Windows διαφέρουν κάπως ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε. Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε σίγουροι ποια από αυτές τις διάφορες εκδόσεις των Windows είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.

Σημείωση: Είναι πάντα καλή ιδέα να δημιουργήσετε έναν δίσκο επαναφοράς κωδικού πρόσβασης μετά τη δημιουργία ενός νέου κωδικού πρόσβασης στα Windows. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος δημιουργίας δισκέτας επαναφοράς κωδικού πρόσβασης .

Συμβουλή: Προσπαθήστε να βρείτε έναν τρόπο δημιουργίας νέου κωδικού πρόσβασης στα Windows, επειδή το ξέχατε, αλλά δεν μπορείτε να μπείτε στα Windows (και πάλι, επειδή ξέχασε τον κωδικό πρόσβασής σας); Μπορείτε να συνεχίσετε να προσπαθείτε να εισέλθετε, χρησιμοποιώντας μερικές από αυτές τις εικασίες τις δικές σας συμβουλές για τον κωδικό πρόσβασης ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα ανάκτησης κωδικού πρόσβασης των Windows για να σπάσετε ή να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης, μετά από τον οποίο μπορείτε στη συνέχεια να δημιουργήσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης.

Πώς να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης των Windows 10 ή Windows 8

  1. Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου . Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό στα Windows 10/8 είναι μέσω του μενού Power User (Χρήστης ενέργειας) πατώντας το Win + X.
  2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Λογαριασμοί χρηστών ( Windows 10 ) ή Λογαριασμοί χρηστών και Οικογενειακή ασφάλεια ( Windows 8 ).
    1. Σημείωση: Εάν προβάλλετε τις μικροεφαρμογές με τα εικονίδια τους αντί για την προβολή κατηγοριών στα Windows 10, προχωρήστε στο Βήμα 4 μετά την επιλογή λογαριασμών χρηστών . Αν βρίσκεστε στα Windows 8 σε αυτήν την προβολή, δεν θα δείτε ακόμη αυτήν την επιλογή. στη συνέχεια, ανοίξτε τους Λογαριασμούς χρηστών και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο Βήμα 4.
  3. Άνοιγμα λογαριασμών χρηστών .
  4. Επιλέξτε Τροποποίηση του λογαριασμού μου στις ρυθμίσεις του υπολογιστή .
  5. Κάντε κλικ ή επιλέξτε Επιλογές σύνδεσης από αριστερά.
  6. Στην περιοχή Κωδικός πρόσβασης , πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη .
  7. Καταχωρίστε τον νέο κωδικό πρόσβασης στα δύο πρώτα πεδία κειμένου. Πρέπει να το κάνετε δύο φορές για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πληκτρολογήσει σωστά τον κωδικό πρόσβασης.
  8. Στο πεδίο Password hint , εισάγετε κάτι που θα σας βοηθήσει να θυμάστε τον κωδικό πρόσβασης, αν το ξεχάσετε.
  9. Πατήστε ή πατήστε Επόμενο .
  10. Πατήστε Τέλος για να ολοκληρώσετε τη νέα ρύθμιση κωδικού πρόσβασης.
  11. Τώρα μπορείτε να βγείτε από τα παράθυρα που ανοίξατε για να κάνετε τον κωδικό πρόσβασης, όπως Ρυθμίσεις ή ρυθμίσεις υπολογιστή .

Πώς να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης Windows 7 ή Windows Vista

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και έπειτα στον Πίνακα Ελέγχου .
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμοί χρηστών και Οικογενειακή ασφάλεια ( Windows 7 ) ή Λογαριασμοί χρηστών ( Windows Vista ).
    1. Σημείωση: Εάν δεν βλέπετε αυτόν τον σύνδεσμο στα Windows 7, αυτό συμβαίνει επειδή χρησιμοποιείτε τον Πίνακα Ελέγχου σε μια προβολή που δείχνει απλώς εικονίδια ή συνδέσμους προς τις μικροεφαρμογές και αυτό δεν περιλαμβάνεται. Ανοίξτε τους Λογαριασμούς χρηστών και κατόπιν προχωρήστε στο Βήμα 4.
  3. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Λογαριασμοί χρηστών .
  4. Στην περιοχή " Δημιουργία αλλαγών στην περιοχή λογαριασμού χρήστη" του παραθύρου " Λογαριασμοί χρηστών" , κάντε κλικ στο σύνδεσμο Δημιουργία κωδικού πρόσβασης για το λογαριασμό σας .
  5. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στα δύο πρώτα πλαίσια κειμένου.
  6. Εισαγάγετε κάτι χρήσιμο στο πλαίσιο κειμένου Πληκτρολογήστε μια υπενθύμιση κωδικού πρόσβασης .
    1. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό, αλλά σας συνιστώ να το χρησιμοποιήσετε. Εάν προσπαθήσετε να συνδεθείτε στα Windows αλλά πληκτρολογήσετε λάθος κωδικό πρόσβασης, αυτή η υπόδειξη θα εμφανιστεί, ελπίζουμε να τρέξετε τη μνήμη σας.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία κωδικού πρόσβασης για να επιβεβαιώσετε τον νέο κωδικό πρόσβασης.
  8. Τώρα μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο Λογαριασμοί χρηστών .

Πώς να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης των Windows XP

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και έπειτα στον Πίνακα Ελέγχου .
  2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Λογαριασμοί χρηστών .
    1. Σημείωση: Εάν βλέπετε την Κλασσική προβολή του Πίνακα Ελέγχου, κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Λογαριασμοί Χρηστών .
  3. Στην επιλογή ενός λογαριασμού για αλλαγή τομέα του παραθύρου Λογαριασμοί χρηστών , κάντε κλικ στο όνομα χρήστη των Windows XP .
  4. Επιλέξτε το σύνδεσμο Δημιουργία κωδικού πρόσβασης .
  5. Στα δύο πρώτα πλαίσια κειμένου, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία κωδικού πρόσβασης για να επιβεβαιώσετε τον νέο κωδικό πρόσβασης.
  7. Η επόμενη οθόνη ζητάει Θέλετε να κάνετε τα αρχεία και τους φακέλους σας ιδιωτικά; . Αν οριστούν άλλοι λογαριασμοί χρήστη σε αυτόν τον υπολογιστή και θέλετε να διατηρήσετε τα προσωπικά σας αρχεία ιδιωτικά από αυτούς τους χρήστες, κάντε κλικ στο κουμπί Ναι, Δημιουργία ιδιωτικού .
    1. Αν δεν ανησυχείτε για αυτό το είδος ασφάλειας ή εάν αυτός ο λογαριασμός είναι ο μόνος λογαριασμός στον υπολογιστή σας, δεν χρειάζεται να κάνετε τα αρχεία σας ιδιωτικά. Σε αυτήν την περίπτωση, κάντε κλικ στο κουμπί No ( Όχι ).
  8. Τώρα μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο Λογαριασμοί χρηστών και το παράθυρο του Πίνακα Ελέγχου .