Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια δισκέτα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης των Windows;

Δημιουργήστε έναν δίσκο επαναφοράς κωδικού πρόσβασης στα Windows 10, 8, 7, Vista και XP

Μια δισκέτα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης των Windows είναι μια ειδικά δημιουργημένη δισκέτα ή μονάδα flash USB που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσει πρόσβαση στα Windows αν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας.

Εάν έχετε ξεχάσει ποτέ τον κωδικό πρόσβασης των Windows πριν, μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύτιμη είναι μια δισκέτα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης.

Ενεργοποιήστε και δημιουργήστε μια δισκέτα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης αυτή τη στιγμή. Είναι εντελώς δωρεάν, εκτός από την ανάγκη για δισκέτα ή μονάδα USB , και είναι πολύ εύκολο να το κάνετε.

Σημαντικό: Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια δισκέτα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης για διαφορετικό χρήστη. μπορείτε να το δημιουργήσετε μόνο από τον υπολογιστή σας και πριν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Εάν έχετε ήδη ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας και δεν έχετε δημιουργήσει ακόμα δίσκο επαναφοράς κωδικού πρόσβασης, θα πρέπει να βρείτε έναν άλλο τρόπο επιστροφής στα Windows (ανατρέξτε στην παρακάτω Συμβουλή 4 παρακάτω).

Πώς να δημιουργήσετε μια δισκέτα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης των Windows

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια δισκέτα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης χρησιμοποιώντας τον Οδηγό Forgotten Password Wizard στα Windows. Λειτουργεί σε κάθε έκδοση των Windows, αλλά τα συγκεκριμένα βήματα που απαιτούνται για τη δημιουργία μιας δισκέτας επαναφοράς κωδικού πρόσβασης εξαρτώνται από το λειτουργικό σύστημα Windows που χρησιμοποιείτε. Αυτές οι μικρές διαφορές αναφέρονται παρακάτω.

Σημείωση: Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης των Windows 10 ή Windows 8 εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης στον λογαριασμό σας Microsoft. Τα παρακάτω βήματα είναι χρήσιμα μόνο για τοπικούς λογαριασμούς. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης λογαριασμού σας Microsoft αν αυτό είναι αυτό που χρειάζεστε.

  1. Ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου .
    1. Στα Windows 10 και στα Windows 8, ο πιο γρήγορος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με το μενού Power User . απλά πατήστε το συνδυασμό πλήκτρων Windows Key + X για να βρείτε ένα μενού γρήγορης πρόσβασης που περιλαμβάνει μια συντόμευση του Πίνακα Ελέγχου.
    2. Για τα Windows 7 και παλαιότερες εκδόσεις των Windows, μπορείτε να ανοίξετε γρήγορα τον Πίνακα Ελέγχου με την εντολή γραμμής εντολών ελέγχου ή να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο "κανονική" μέσω του μενού "Έναρξη".
    3. Συμβουλή: Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; εάν δεν είστε βέβαιοι για το ποιες από τις διάφορες εκδόσεις των Windows είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας.
  2. Επιλέξτε Λογαριασμούς Χρήστη αν χρησιμοποιείτε Windows 10, Windows Vista ή Windows XP .
    1. Οι χρήστες Windows 8 και Windows 7 θα πρέπει να επιλέξουν το σύνδεσμο Λογαριασμοί χρηστών και Οικογενειακής ασφάλειας .
    2. Σημείωση: Εάν προβάλλετε την προβολή Μεγάλα εικονίδια ή Μικρά εικονίδια ή την Κλασσική προβολή του Πίνακα Ελέγχου , δεν θα δείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Απλά βρείτε και ανοίξτε το εικονίδιο Λογαριασμοί χρηστών και προχωρήστε στο Βήμα 4.
  3. Πατήστε ή πατήστε στη σύνδεση Λογαριασμοί χρηστών .
    1. Σημαντικό: Πριν προχωρήσετε, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε κάποιο φορητό μέσο για να δημιουργήσετε μια δισκέτα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείτε μονάδα flash ή δισκέτα και κενή δισκέτα.
    2. Δεν θα μπορείτε να δημιουργήσετε μια δισκέτα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης των Windows σε ένα CD, DVD ή εξωτερικό σκληρό δίσκο .
  1. Στο παράθυρο εργασιών στα αριστερά, επιλέξτε το σύνδεσμο Δημιουργία δεσμού επαναφοράς κωδικού πρόσβασης .
    1. Μόνο για Windows XP: Δεν θα δείτε αυτόν το σύνδεσμο εάν χρησιμοποιείτε τα Windows XP. Αντ 'αυτού, επιλέξτε το λογαριασμό σας από την ενότητα "ή επιλέξτε ένα λογαριασμό για αλλαγή" στο κάτω μέρος της οθόνης " Λογαριασμοί χρηστών" . Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Προστασία ξεχασμένου κωδικού πρόσβασης από το αριστερό παράθυρο.
    2. Σημείωση: Λάβατε μήνυμα προειδοποίησης "Όχι Drive"; Αν ναι, δεν έχετε συνδεδεμένη δισκέτα ή μονάδα USB flash. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό πριν συνεχίσετε.
  2. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο Wizard Password Wizard , κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  3. Στο Θέλω να δημιουργήσω ένα δίσκο κλειδιού κωδικού πρόσβασης στο ακόλουθο πλαίσιο: μονάδα δίσκου , επιλέξτε τη φορητή μονάδα πολυμέσων για να δημιουργήσετε μια δισκέτα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης των Windows.
    1. Σημείωση: Θα δείτε εδώ μόνο ένα μενού επιλογής, εάν έχετε συνδέσει περισσότερες από μία συμβατές συσκευές. Εάν έχετε μόνο ένα, θα σας ειδοποιηθεί το γράμμα της μονάδας αυτής της συσκευής και ότι θα γίνει το δίσκο επαναφοράς.
    2. Κάντε κλικ στο Επόμενο για να συνεχίσετε.
  4. Με το δίσκο ή άλλα μέσα που βρίσκονται ακόμα στη μονάδα δίσκου, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης του τρέχοντος λογαριασμού σας στο πλαίσιο κειμένου και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
    1. Σημείωση: Εάν έχετε ήδη χρησιμοποιήσει αυτή τη δισκέτα ή τη μονάδα flash ως διαφορετικό εργαλείο επαναφοράς κωδικού πρόσβασης για διαφορετικό λογαριασμό χρήστη ή υπολογιστή, θα σας ζητηθεί να αντικαταστήσετε τον υπάρχοντα δίσκο. Δείτε την παρακάτω Συμβουλή 5 για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το ίδιο μέσο για πολλούς δίσκους επαναφοράς κωδικού πρόσβασης.
  1. Τα Windows θα δημιουργήσουν τώρα τη δισκέτα επαναφοράς κωδικών πρόσβασης στα επιλεγμένα μέσα σας.
    1. Όταν η ένδειξη προόδου είναι 100% πλήρης , κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος στο επόμενο παράθυρο.
  2. Τώρα μπορείτε να αφαιρέσετε τη μονάδα flash ή τη δισκέτα από τον υπολογιστή σας.
    1. Επισήμανση του δίσκου ή της μονάδας flash για να προσδιορίσετε τι είναι για παράδειγμα, όπως "Επαναφορά κωδικού πρόσβασης των Windows 10" ή "Windows 7 Reset Disk" κ.λπ. και αποθηκεύστε την σε ασφαλές μέρος.

Συμβουλές για τη δημιουργία δίσκου επαναφοράς κωδικού πρόσβασης των Windows

  1. Χρειάζεται μόνο να δημιουργήσετε μια δισκέτα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης για τον κωδικό πρόσβασής σας στα Windows μία φορά . Ανεξάρτητα από το πόσες φορές αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασής σας , αυτός ο δίσκος θα σας επιτρέψει πάντα να δημιουργήσετε ένα νέο.
  2. Ενώ ένας δίσκος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα είναι ασφαλώς χρήσιμος αν ξεχάσετε ποτέ τον κωδικό πρόσβασής σας, λάβετε υπόψη ότι όποιος κατέχει αυτό το δίσκο θα έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας στα Windows ανά πάσα στιγμή, ακόμα και αν αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας.
  3. Ένας δίσκος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης των Windows ισχύει μόνο για το λογαριασμό χρήστη από τον οποίο δημιουργήθηκε. Αυτό όχι μόνο σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε δίσκο επαναφοράς για διαφορετικό χρήστη σε διαφορετικό υπολογιστή, αλλά ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δισκέτα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης σε διαφορετικό λογαριασμό, ακόμη και στον ίδιο υπολογιστή .
    1. Με άλλα λόγια, πρέπει να δημιουργήσετε έναν ξεχωριστό δίσκο επαναφοράς κωδικού πρόσβασης για κάθε λογαριασμό χρήστη που θέλετε να προστατεύσετε.
  4. Δυστυχώς, αν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης των Windows και δεν μπορείτε να μπείτε στα Windows, δεν θα μπορείτε να δημιουργήσετε μια δισκέτα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης.
    1. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προσπαθήσετε να εισέλθετε. Τα προγράμματα αποκατάστασης κωδικού πρόσβασης των Windows είναι πολύ δημοφιλείς λύσεις σε αυτό το πρόβλημα, αλλά θα μπορούσατε επίσης να έχετε μόνο έναν άλλο χρήστη να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασης για εσάς . Δείτε τους τρόπους εύρεσης χαμένων κωδικών πρόσβασης των Windows για μια πλήρη λίστα των επιλογών σας.
  1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια δισκέτα ή μονάδα flash με τη δισκέτα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης σε οποιονδήποτε αριθμό λογαριασμών χρηστών. Όταν τα Windows επαναφέρουν έναν κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας τη δισκέτα επαναφοράς, αναζητά το αρχείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (userkey.psw) που βρίσκεται στη ρίζα της μονάδας, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει άλλα αρχεία επαναφοράς σε διαφορετικό φάκελο.
    1. Για παράδειγμα, μπορείτε να διατηρήσετε το αρχείο PSW για έναν χρήστη που ονομάζεται "Amy" σε ένα φάκελο που ονομάζεται "Amy Password Reset Disk" και ένα άλλο για το "Jon" σε ένα ξεχωριστό φάκελο. Όταν έρθει η ώρα να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό "Jon", απλώς χρησιμοποιήστε έναν διαφορετικό (λειτουργικό) υπολογιστή για να μετακινήσετε το αρχείο PSW από το φάκελο "Jon" και στη ρίζα της δισκέτας ή της μονάδας flash, ώστε να μπορούν να διαβάζουν τα Windows από τη σωστή.
    2. Δεν έχει σημασία πόσοι φάκελοι διατηρείτε τα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας του κωδικού πρόσβασης ή πόσοι είναι σε ένα δίσκο. Ωστόσο, επειδή δεν πρέπει ποτέ να αλλάξετε το όνομα του αρχείου (userkey) ή την επέκταση αρχείου (.PSW), πρέπει να αποθηκευτούν σε ξεχωριστούς φακέλους για να αποφευχθεί μια σύγκρουση ονόματος.