Πώς να επεξεργαστείτε την κατάσταση ταυτότητας Gender στο Facebook

Το Facebook προσφέρει πολλές επιλογές για το φύλο εκτός από τον άντρα και τη γυναίκα

Το Facebook προσφέρει στους χρήστες δεκάδες επιλογές για την επιλογή και παρουσίαση ταυτότητας φύλου στο κοινωνικό δίκτυο , αλλά αυτές οι επιλογές δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθούν.

Τα άτομα επιλέγουν συνήθως ένα φύλο όταν εγγράφονται για πρώτη φορά και συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία στην περιοχή του προφίλ της σελίδας του Χρονολογίου.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι επιλογές φύλου περιορίζονταν σε άντρες ή γυναίκες, έτσι οι περισσότεροι χρήστες έχουν ήδη το ένα ή το άλλο σετ.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να θέλουν να επεξεργαστούν αυτή την επιλογή μετά την απόφαση του Facebook να αποκτήσει άλλες ταυτότητες φύλου για τους χρήστες του εκτεταμένου κοινωνικού δικτύου.

50 Επιλογές Φύλου

Το Facebook ξεκίνησε περίπου 50 διαφορετικές επιλογές για το φύλο τον Φεβρουάριο του 2014, αφού συνεργάστηκε με υποστηρικτές από ομάδες LGBT σε μια προσπάθεια να γίνει πιο φιλικός ο ιστότοπος σε άτομα που δεν αναγνωρίζονται ως απλά άνδρες ή γυναίκες.

Όχι μόνο οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να προσδιορίσουν το φύλο τους από κατηγορίες, όπως το "bigender" ή το "gender fluid", αλλά το Facebook επιτρέπει επίσης σε όλους να αποφασίσουν ποια ανωνυμία θα ήθελαν να συσχετιστούν με οποιαδήποτε επιλογή φύλου επιλέγουν.

Ωστόσο, οι επιλογές είναι περιορισμένες. Είναι είτε γυναίκα, αρσενικό είτε αυτό που το Facebook ονομάζει "ουδέτερο", και ανέρχεται στο τρίτο πρόσωπο πληθυντικό όπως στο "τους".

Το Facebook δήλωσε σε μια ανάρτηση στο blog ότι είχε συνεργαστεί με το δίκτυο υποστήριξης, μια ομάδα οργανώσεων υπεράσπισης των LGBT, για να αναπτύξει τις προσαρμοσμένες επιλογές για το φύλο.

Εύρεση των Επιλογών Φύλου Facebook

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις νέες επιλογές για το φύλο, επισκεφθείτε τη σελίδα Χρονοδιάγραμμά σας και αναζητήστε το σύνδεσμο "Πληροφορίες" ή "Πληροφορίες ενημέρωσης" κάτω από την εικόνα του προφίλ σας. Κάθε σύνδεσμος θα πρέπει να σας μεταφέρει στην περιοχή του προφίλ γεμάτη πληροφορίες σχετικά με εσάς, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης σας, της οικογένειας και, ναι, του φύλου.

Πραγματοποιήστε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε το πλαίσιο "Βασικές πληροφορίες" που περιέχει πληροφορίες για το φύλο μαζί με την οικογενειακή κατάσταση και την ημερομηνία γέννησής σας. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο "Βασικές πληροφορίες", αναζητήστε το πλαίσιο "Σχετικά με εσάς" και κάντε κλικ στον σύνδεσμο "Περισσότερα" για να βρείτε περισσότερες κατηγορίες πρόσθετων λεπτομερειών σχετικά με εσάς.

Τελικά, θα βρείτε το πλαίσιο "Βασικές πληροφορίες". Θα εμφανίσει είτε την ταυτότητα φύλου που έχετε επιλέξει προηγουμένως είτε αν δεν έχετε επιλέξει ποτέ, μπορεί να λέει "Προσθήκη φύλου".

Είτε πατήστε "Προσθήκη Φύλου" αν την προσθέτετε για πρώτη φορά, είτε στο κουμπί "Επεξεργασία" στην επάνω δεξιά γωνία, εάν θέλετε να αλλάξετε το προηγούμενο φύλο που έχετε επιλέξει.

Δεν θα εμφανιστεί αυτόματα καμία λίστα των επιλογών φύλου. Πρέπει να έχετε μια ιδέα για αυτό που ψάχνετε και να πληκτρολογήσετε τα πρώτα γράμματα της λέξης στο πλαίσιο αναζήτησης και στη συνέχεια εμφανίζονται διαθέσιμες επιλογές φύλου που ταιριάζουν με αυτά τα γράμματα σε ένα αναπτυσσόμενο μενού.

Πληκτρολογήστε "trans" για παράδειγμα και "Trans Female" και "Trans Male" θα εμφανιστούν, μεταξύ άλλων επιλογών. Πληκτρολογήστε "a" και θα πρέπει να δείτε "ανδρογόνος" pop up.

Κάντε κλικ στην επιλογή φύλου που θέλετε να επιλέξετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "αποθήκευση".

Μεταξύ των πολλών νέων επιλογών που εισήγαγε το Facebook το 2014:

Επιλογή θέσης κοινού για την κατάσταση Φύλο στο Facebook

Το Facebook σάς επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία επιλογής κοινού για να περιορίσετε ποιος μπορεί να δει την επιλογή φύλου σας.

Δεν χρειάζεται να αφήσετε όλους τους φίλους σας να το δουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία λίστας προσαρμοσμένων φίλων του Facebook για να καθορίσετε ποιος μπορεί να την δει, στη συνέχεια επιλέξτε τη λίστα χρησιμοποιώντας τη λειτουργία επιλογής κοινού. Είναι το ίδιο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για συγκεκριμένες ενημερώσεις κατάστασης - καθορίστε ποιος μπορεί να το δει επιλέγοντας μια λίστα.