Βοήθεια! Ο κωδικός μου έχει σπάσει

Δεν είστε πραγματικά σίγουροι Πώς το Heck έλαβαν τον κωδικό σας , αλλά το έκαναν και τώρα είστε εξοργισμένοι. Ο κωδικός πρόσβασης σε έναν από τους λογαριασμούς σας έχει σπάσει και δεν ξέρετε τι να κάνετε για να αποκτήσετε τον έλεγχο του λογαριασμού σας.

Ας δούμε πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσετε τον έλεγχο του λογαριασμού σας και να πάρετε τα πράγματα πίσω σε μια ασφαλή κατάσταση:

Αν κάποιος σπάσει τον κωδικό πρόσβασής σας αλλά μπορείτε ακόμα να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Το σενάριο χειρότερης περίπτωσης είναι ότι ο κωδικός πρόσβασης του λογαριασμού σας έχει παραβιαστεί και οι χάκερ αλλάζουν τον κωδικό πρόσβασής σας. Ας ελπίσουμε ότι οι ερωτήσεις ασφαλείας που απαντήσατε κατά τη ρύθμιση του λογαριασμού σας θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τον έλεγχο του λογαριασμού σας και θα σας επιτρέψουν να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας και να τον κλειδώσετε.

Τι γίνεται αν δεν υπάρχουν ερωτήσεις ασφαλείας; Πολλοί λογαριασμοί έχουν μια διαδικασία επαναφοράς κωδικού πρόσβασης που θα σας επιτρέψει να ξεκινήσετε μια επαναφορά χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε εγγράψει στον πάροχο λογαριασμού. Εάν ο hacker δεν έχει αλλάξει αυτήν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πρέπει να μπορείτε να αποκτήσετε εκ νέου τον έλεγχο του λογαριασμού σας, αποστέλλοντας το σύνδεσμο επαναφοράς κωδικού πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.

Εάν έχουν πάρει τον έλεγχο του λογαριασμού σας και σας κλειδώσει με την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης

Εάν το άτομο που έσπασε τον κωδικό πρόσβασης σας έχει κλειδώσει αλλάζοντας τον κωδικό πρόσβασής σας τότε η επαναφορά του μπορεί να είναι λίγο πιο περίπλοκη. Ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τη γραμμή υποστήριξης λογαριασμού του παρόχου λογαριασμού και να εξηγήσετε την κατάσταση, θα πρέπει να είναι σε θέση να επαληθεύσουν ότι είστε εσείς που λέτε ότι είστε με άλλα μέσα, όπως εξετάζοντας τους αριθμούς τηλεφώνου που έχετε αποθηκεύσει, επαληθεύοντας τη διεύθυνση ή την αναθεώρηση των απαντήσεων στις ερωτήσεις ασφαλείας σας.

Βεβαιωθείτε ότι ενημερώσατε τον πάροχο λογαριασμού ότι αυτό συνέβη και ότι όλες οι νέες πληροφορίες που προστέθηκαν πρόσφατα στο λογαριασμό σας είναι ψευδείς και ότι θέλετε να τοποθετήσετε τον λογαριασμό σας σε αναμονή μέχρι να τακτοποιήσετε τα πάντα. Η αναφορά του hacking με κωδικό πρόσβασης είναι απαραίτητη για τον περιορισμό των ζημιών.

Αν ο λογαριασμός ήταν ο κύριος λογαριασμός σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Εάν ο κύριος λογαριασμός σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι hacked τότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα πιο περίπλοκα επειδή, πιθανότατα, έχετε πολλούς άλλους λογαριασμούς που δείχνουν στον λογαριασμό σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για σκοπούς επαναφοράς κωδικού πρόσβασης.

Ευτυχώς, οι περισσότεροι πάροχοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν πολλούς τρόπους να επαληθεύσουν ότι είστε οι οποίοι λέτε ότι είστε. Ακολουθήστε τις διαδικασίες επαναφοράς του κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού σας και αν όλα τα υπόλοιπα αποτύχουν επικοινωνήστε με την υποστήριξη του λογαριασμού τους.

Το επόμενο βήμα που θα πρέπει να ακολουθήσετε μετά την επαναφορά του κύριου κωδικού πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι να αλλάξετε όλους τους κωδικούς πρόσβασης για οποιονδήποτε άλλο λογαριασμό που έχετε στο σημείο αυτό στο λογαριασμό σας για σκοπούς επαναφοράς κωδικού πρόσβασης. Ο λόγος: οι κροτίδες κωδικού πρόσβασης θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν την επαναφορά κωδικού πρόσβασης για αυτούς τους άλλους λογαριασμούς.

Βήματα για να αποφύγετε να συμβεί ξανά:

Κάντε τον επόμενο κωδικό σας πολύ ισχυρότερο

Όταν δημιουργείτε κωδικούς πρόσβασης για να αντικαταστήσετε αυτούς που έχουν καταστραφεί, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν πολύ ισχυρότερο, μεγαλύτερο και πιο περίπλοκο κωδικό πρόσβασης. Για συμβουλές σχετικά με τη δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης, ανατρέξτε στο άρθρο μας: Πώς να κάνετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης .

Χρησιμοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, αν αυτό προσφέρεται

Ένας άλλος τρόπος για την αποτροπή μελλοντικών συμβιβασμών λογαριασμού είναι να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στους λογαριασμούς που το υποστηρίζουν. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων συνήθως απαιτεί κάποιο είδος διακριτικού, όπως ένα PIN που αποστέλλεται από τον πάροχο λογαριασμού μέσω μιας ήδη υπάρχουσας γραμμής επικοινωνίας που έχετε επαληθεύσει, όπως ένα κινητό τηλέφωνο ή δευτερεύον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Άλλες μέθοδοι ταυτοποίησης δύο παραγόντων χρησιμοποιούν αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων, όπως εκείνοι που εμφανίζονται σε νεότερα iPhones, iPads και σε μερικές συσκευές Android.