Επισκόπηση της μονάδας PSB XA Dolby Atmos Add-On Speaker

Αρχική Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02/09/2016
Πώς τα ηχεία τοποθετούνται σε περιβάλλον ήχου surround Dolby Atmos

Το Dolby Atmos συνεχίζει να αυξάνει τον αριθμό των δίσκων Blu-ray και πηγών Streaming που παρέχουν περιεχόμενο σε Dolby Atmos και δέκτες οικιακού κινηματογράφου και προενισχυτές / επεξεργαστές AV που μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τα ενσωματωμένα μεταδεδομένα.

Ωστόσο, εκτός από την πηγή και την αποκωδικοποίηση, χρειάζεστε και τη σωστή ρύθμιση των ηχείων, πράγμα που σημαίνει ότι για εκείνους που έχουν μια παραδοσιακή ρύθμιση ηχείων 5.1 ή 7.1 καναλιών home theatre , θα χρειαστεί να προσθέσετε δύο ή τέσσερα επιπλέον ηχεία για να έχετε πλήρη εμβάθυνση αποτέλεσμα του Dolby Atmos .

Ένας τρόπος είναι να τοποθετήσετε τα ηχεία στην οροφή. Εντούτοις, για πολλούς, οι κοπές τρυπών στην οροφή είναι κάτι περισσότερο από αυτό που διαπραγματεύτηκαν, οπότε αρκετές εταιρείες ομιλητών (παραδείγματα περιλαμβάνουν Onkyo, Klipsch, Martin Logan και SVS ) έχουν βρει μια λύση, μικρού μεγέθους ηχεία, από την οροφή και πίσω κάτω στο δωμάτιο. Το αποτέλεσμα είναι η ευκολότερη εγκατάσταση και ρύθμιση, καθώς και ο μειωμένος χρόνος εγκατάστασης και κόστος.

Παραδείγματα παραμέτρων ηχείων Dolby Atmos

5.1.2 - 5.1 αναφέρεται σε μια παραδοσιακή διάταξη οριζόντιας ομιλίας 5.1 καναλιών και το .2 αναφέρεται σε δύο ηχεία Dolby Atmos ή μονάδες ηχείων. Σε μια εγκατάσταση 5.1.2, οι μονάδες Dolby Atmos τοποθετούνται πάνω από τα αριστερά και τα δεξιά μπροστινά ηχεία.

5.1.4 - Όπως παραπάνω, εκτός από τις τέσσερις μονάδες ηχείων Dolby Atmos, τοποθετημένες στην επάνω αριστερή και δεξιά πλευρά και στο αριστερό και δεξί ηχείο surround.

7.1.2 - Ο ίδιος αριθμός και τοποθέτηση των μονάδων ηχείων Dolby Atmos όπως σε μια εγκατάσταση 5.1.2, αλλά με πίσω ηχεία surround.

7.1.4 - Ίδιος αριθμός και τοποθέτηση των μονάδων ηχείων Dolby Atmos όπως σε μια εγκατάσταση 5.1.4, αλλά με πίσω ηχεία surround.

Εισαγάγετε τη μονάδα ηχείου PSB Imagine XA Dolby Atmos

Για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των ρυθμίσεων του Dolby Atmos, η PSB προσφέρει τώρα τη λύση τους, το Imagine XA (που εμφανίζεται στη φωτογραφία που συνοδεύει αυτό το άρθρο). Παρόλο που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να συμπληρώνουν τη δική τους γραμμή ηχείων Imagine Series, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με άλλα επώνυμα ηχεία, εφόσον η κορυφαία επιφάνεια των σημερινών ηχείων σας έχει το σωστό μέγεθος για να ρυθμίσετε το Imagine XA στην κορυφή. Οι διαστάσεις του περιβλήματος των μονάδων XA είναι 6-1 / 2 x 10-1 / 2 x 6-3 / 4 ίντσες και βάρος 6,5 λίβρες το καθένα.

Ανάλογα με τη διαμόρφωση καναλιών που υποστηρίζει ένας συγκεκριμένος δέκτης Home Cinema με Dolby Atmos, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο ή τέσσερις μονάδες ηχείων Dolby Atmos XA.

Κάθε μονάδα ηχείου Imagine XA αποτελείται από ένα συνδυασμό 4 ιντσών μεσαίας / υπερυψωμένης και 1 ιντσών tweeter που δείχνει κατακόρυφα με μικρή γωνία μέσα σε ένα συμπαγές, σφραγισμένο ( ακουστικό αναρτήσης ) ηχείο.

Ο οδηγός μπάσου / μεσαίου μεγέθους έχει ενισχυμένη από πηλό / κεραμικό ενισχυμένο κέλυφος από πολυπροπυλένιο, ενώ το tweeter έχει μια κεραία από τιτάνιο με τρούλο ψευδαργύρου. Η μονάδα ηχείων παρέχει επίσης και χρυσούς τερματικούς σταθμούς ηχείων.

Το Imagine XA ακολουθεί τις προδιαγραφές του Dolby για να χρησιμοποιήσει ένα μέρος της εγκατάστασης των ηχείων του Atmos και έχει μια αντίσταση 8 ohm, με ικανότητα εξουσίας 10-80 watt.

Τα υποδήματα PSB XA Dolby Atmos έρχονται σε μαύρο φινίρισμα και περιλαμβάνουν αντιολισθητικές λωρίδες στην κάτω επιφάνεια για ασφαλέστερη τοποθέτηση πάνω από υπάρχοντα ηχεία. Ωστόσο, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να τα τοποθετήσετε και στον τοίχο (με κατακόρυφους οδηγούς στραμμένους προς τα επάνω, φυσικά) με ένα βραχίονα στήριξης τοίχου.

Οι μονάδες ηχείων PSB Imagine XA Dolby Atmos αναμένεται να είναι διαθέσιμες από τον Μάρτιο του 2016 σε εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους και ηλεκτρονικούς εμπόρους λιανικής πώλησης με προτεινόμενη τιμή $ 499 ανά ζεύγος.