Σύστημα οικιακού κινηματογράφου Vizio VHT510 5.1 καναλιών με φωτογραφίες

01 από 08

Σύστημα οικιακού κινηματογράφου Vizio VHT510 5.1 καναλιών με ενσωματωμένα εξαρτήματα

Σύστημα οικιακού κινηματογράφου Vizio VHT510 5.1 καναλιών με ενσωματωμένα εξαρτήματα. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Ξεκινώντας από την κορυφή είναι η μονάδα Sound Bar που παρέχεται με το σύστημα. Όπως μπορείτε να δείτε, έρχεται με τις βάσεις που παρέχονται για τοποθέτηση σε τραπέζι ή ράφι. Ωστόσο, οι βάσεις μπορούν επίσης να επανατοποθετηθούν έτσι ώστε η μονάδα ηχητικής μπάρας να μπορεί να τοποθετηθεί στοίβα.

Κάτω από τη μονάδα γραμμής ήχου είναι το ασύρματο υπογούφερ.

Καθισμένος στο ράφι, ξεκινώντας από την αριστερή πλευρά είναι ένα από τα ηχεία Surround Satellite με το καλώδιο του ηχείου συνδεδεμένο. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα ηχεία Surround με δορυφόρο μπορούν να είναι είτε σε στάση είτε σε τοίχο.

Ακολουθούν τα εύχρηστα και καλά εικονογραφημένα εγχειρίδια χρήσης και οι οδηγοί γρήγορης εκκίνησης .

Μεταξύ των οδηγών χειροκίνητης και γρήγορης εκκίνησης βρίσκεται το αποσπώμενο καλώδιο τροφοδοσίας για το υπογούφερ.

Αναπαύοντας στο ράφι στο μπροστινό μέρος του ασύρματου υπογούφερ είναι το τηλεχειριστήριο και ένα σύνολο αναλογικών στερεοφωνικών καλωδίων ήχου.

Προχωρώντας προς τα δεξιά είναι ο προσαρμογέας εναλλασσόμενου ρεύματος και το καλώδιο τροφοδοσίας που παρέχεται για τη μονάδα γραμμής ήχου και, τέλος, στην άκρη δεξιά βρίσκεται το δεύτερο ηχείο surround, επίσης με το καλώδιο ηχείου που είναι συνδεδεμένο.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Οι φωτογραφίες σε αυτό το προφίλ, που δείχνουν ότι οι σχάρες των ηχείων έχουν αφαιρεθεί, είναι μόνο για επεξηγηματικούς σκοπούς. Οι καταναλωτές που αφαιρούν τις σχάρες των ηχείων στο σύστημα οικιακού κινηματογράφου VHT510 θα ακυρώσουν την εγγύηση του κατασκευαστή.

02 από 08

Σύστημα οικιακού κινηματογράφου Vizio VHT510 5.1 καναλιών - Μονάδα Sound Bar - Τριπλή προβολή

Σύστημα Home Cinema 5.1 Channel VHT510 - Μονάδα Sound Bar - Τριπλή προβολή - Γκριλ, Γκριλ και Πίσω. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Ακολουθεί μια τριπλή προβολή φωτογραφιών της κύριας μονάδας ήχου που παρέχεται για το Vizio VHT510.

Στην κορυφή της φωτογραφίας βρίσκεται η μπάρα ήχου με τη σχάρα του ηχείου, όπως φαίνεται κανονικά, η μεσαία φωτογραφία δείχνει το μπροστινό τμήμα της γραμμής ήχου με την σχάρα του ηχείου αφαιρούμενη και η κάτω φωτογραφία δείχνει ποιος είναι ο ήχος μπαρ φαίνεται από το πίσω μέρος.

Επίσης, αυτό που δεν μπορεί να είναι αυτό που είναι πραγματικά μέσα στο περίβλημα της γραμμής ήχου, το οποίο είναι τα ενσωματωμένα χειριστήρια στην κορυφή της γραμμής ήχου, ο εσωτερικός ενισχυτής 2 καναλιών, η επεξεργασία ήχου SRS και το κύκλωμα ζεύξης ασύρματης επικοινωνίας.

Χαρακτηριστικά του τμήματος της γραμμής ήχου του VHT510 περιλαμβάνουν:

1. Κανάλια: Τρία (αριστερά / κεντρικά / δεξιά)

2. Ενισχυτής: Κατηγορία D 25 watts ανά κανάλι σε 0,01% THD.

3. Ηχεία: Midrange 3 ιντσών και 3/4 ιντσών Tweeter για καναλιές αριστερά και δεξιά. Δύο 2/4-ιντσών Midrange και ένα 3/4-ιντσών Tweeter για το Κέντρο Κανάλι.

4. Απόκριση συχνότητας: 100Hz - 20KHz

5. Είσοδοι: Ένα σύνολο αναλογικών εισόδων στερεοφωνικών γραμμών RCA και μιας ψηφιακής οπτικής εισόδου .

6. Επεξεργασία SRS TruSurround HD και SRS Wow HD σήματα πηγής δύο καναλιών, Dolby Digital και DTS.

7. Το SRS TruVolume παρέχει ρύθμιση δυναμικής εμβέλειας.

8. Ασύρματος πομπός: ζώνη 2.4Ghz. Ασύρματη εμβέλεια - Μέχρι 60 πόδια (οπτική επαφή).

9. Διαστάσεις: Με βάση 39,86 ίντσες W x 4,63 ίντσες H x 4,25 ίντσες D (1012mm x 117mm x 108mm) χωρίς 39,86 "W x 3,75" H x 4,25 "D (1012mm x 95mm x 108mm)

10. Βάρος: 7,8 lbs (3,5 Kg) w / Βάσεις - 7,4 lbs (3,4 Kg) χωρίς βάση

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Οι φωτογραφίες που δείχνουν ότι οι σχάρες των ηχείων έχουν αφαιρεθεί είναι μόνο για επεξηγηματικούς σκοπούς. Οι καταναλωτές που αφαιρούν τις σχάρες των ηχείων στο σύστημα οικιακού κινηματογράφου VHT510 θα ακυρώσουν την εγγύηση του κατασκευαστή.

Για να δείτε τα χειριστήρια και τις συνδέσεις εισόδου στη γραμμή ήχου, προχωρήστε στις επόμενες δύο φωτογραφίες.

03 του 08

Σύστημα οικιακού κινηματογράφου 5.1 Channel VIT510 της Vizio - Χειριστήρια ήχου

Σύστημα οικιακού κινηματογράφου 5.1 Channel VIT510 της Vizio - Χειριστήρια ήχου. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Ακολουθεί μια ματιά στα χειριστήρια που βρίσκονται στο επάνω μέρος της μονάδας μπάρας ήχου του Vizio VHT510 5.1 Channel Home Theater System

Όπως βλέπετε, ξεκινώντας από τα αριστερά είναι το κουμπί τροφοδοσίας, ακολουθούμενο από την επιλογή εισόδου, την ένταση πάνω και κάτω.

Η πλάκα που βρίσκεται κάτω από τα χειριστήρια (που βρίσκονται στην πρόσοψη της μονάδας γραμμής ήχου) στεγάζει τρεις λυχνίες κατάστασης LED. LED 1: Δείκτης σήματος εισόδου Dolby Digital / DTS, LED 2: Ένδειξη SRS TruSurround HD / SRS WOW HD, LED 3: Ένδειξη SRS TruVolume.

Το SRS TruSurround HD εφαρμόζεται καλύτερα όταν ακούτε περιεχόμενο τηλεόρασης και ταινιών, ενώ το SRS Wow HD εφαρμόζεται καλύτερα στο μουσικό περιεχόμενο. Έχετε επίσης τη δυνατότητα, όταν είναι διαθέσιμη, να ακούτε περιεχόμενο Dolby Digital ή DTS χωρίς πρόσθετη επεξεργασία.

Το SRS TruVolume εξισορροπεί τις ακραίες τάσεις όγκου, έτσι ώστε τα απρόσμενα δυνατά περάσματα να εξομαλύνεστε με το υπόλοιπο περιεχόμενο του soundtrack. Για την ακρόαση ταινιών, αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να αποφευχθεί η υπερβολική συγκράτηση του διαλόγου κεντρικών καναλιών από τα άλλα κανάλια. Για την ακρόαση της τηλεόρασης, συμβάλλει στον περιορισμό των αιχμών του όγκου που μπορούν να εμφανιστούν στις τηλεοπτικές διαφημίσεις ή στην αντιστάθμιση των διαφορετικών βασικών επιπέδων έντασης μεταξύ των τηλεοπτικών καναλιών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, συμβουλευτείτε τη σελίδα 16 του εγχειριδίου χρήσης VHT510 .

Ένα πράγμα που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι όλες αυτές οι λειτουργίες αναπαράγονται επίσης στο παρεχόμενο ασύρματο τηλεχειριστήριο. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να επισημάνω είναι ότι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, αυτά τα κουμπιά είναι πολύ δύσκολο να δούμε.

04 του 08

Σύστημα οικιακού κινηματογράφου Vizio VHT510 5.1 καναλιών - Συνδέσεις ήχου

Σύστημα οικιακού κινηματογράφου Vizio VHT510 5.1 καναλιών - Συνδέσεις ήχου. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Εμφανίζονται σε αυτή τη σελίδα οι συνδέσεις στον πίσω πίνακα της μονάδας προβολής Vio V10 της Vision.

Στα αριστερά υπάρχει μια καλυμμένη θύρα εξυπηρέτησης.

Προχωρώντας δεξιά, πρώτα είναι η σύνδεση για την σύνδεση του παρεχόμενου εξωτερικού τροφοδοτικού.

Η μετακίνηση προς τα δεξιά είναι ένας διακόπτης Hub / Client. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι η ρύθμιση Hub. Αυτό επιτρέπει στη γραμμή ήχου να επικοινωνεί με το ασύρματο υπογούφερ. Ωστόσο, εάν έχετε περισσότερα από ένα προϊόντα του Vizio που χρησιμοποιούν ασύρματη τεχνολογία ήχου, ορίστε αυτόν το διακόπτη στο Client. Αυτό εξηγείται λεπτομερέστερα στη σελίδα 16 του εγχειριδίου χρήσης VHT510 .

Επόμενη είναι μια ψηφιακή οπτική είσοδος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση μιας ψηφιακής οπτικής εξόδου από ένα Blu-ray Disc / DVD player ή άλλη συσκευή που προσφέρει ψηφιακή οπτική έξοδο.

Προχωρώντας προς τα δεξιά είναι ένα σύνολο αναλογικών συνδέσεων στερεοφωνικών εισόδων . Οι είσοδοι ήχου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε συσκευή που διαθέτει στερεοφωνική αναλογική έξοδο, όπως τηλεόραση, βίντεο, συσκευή αναπαραγωγής DVD ή κουτί καλωδίων.

Τα πράγματα που πρέπει να σημειώσετε σχετικά με τη συνδεσιμότητα που είναι διαθέσιμη στο Vizio VHT510 είναι:

1. Εάν χρησιμοποιείτε συσκευή προέλευσης (όπως συσκευή αναπαραγωγής DVD) που διαθέτει μόνο έξοδο ψηφιακής ομοαξονικής εξόδου αντί για επιλογή ψηφιακής οπτικής εξόδου, χρησιμοποιήστε την διαθέσιμη αναλογική έξοδο αντί για το Vizio VHT510 δεν διαθέτει σύνδεση εισόδου Coaxial Digital .

2. Εάν η τηλεόρασή σας έχει μεταβλητές έξοδοι ήχου και έχετε συνδέσει στη γραμμή ήχου, μπορείτε να ελέγξετε την ένταση χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας, αντί να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριο Vizio VHT510. Αυτό μπορεί να είναι μια πιο βολική επιλογή για τον έλεγχο της έντασης.

05 του 08

Σύστημα οικιακού κινηματογράφου Vizio VHT510 5.1 καναλιών - δορυφορικά ηχεία surround

Σύστημα οικιακού κινηματογράφου Vision 5.1 Vania 5.1 του Vibe - Δορυφορικά ηχεία Surround - Τριπλή προβολή. http://0.tqn.com/d/hometheater/1/0/J/l/1/vizioch510surroundspkrstripleview.jpg

Εμφανίζεται σε αυτή τη σελίδα μια τριπλή προβολή των δορυφορικών surround ηχείων που παρέχονται με το σύστημα VIDEO VIDEO 5.1 καναλιών VIT510 5.1 Channel

Τα χαρακτηριστικά των δορυφορικών ηχείων surround περιλαμβάνουν:

1. Κλάση D 25 watts ανά κανάλι σε .01% THD (ενισχυτές για δορυφορικά ηχεία τοποθετούνται στο υπογούφερ).

2. Οδηγοί ηχείων: Κάθε ηχείο στεγάζει δύο δίσκους Midrange 2 ιντσών και ένα Tweeter 3/4 ιντσών. Η γωνία των tweeters είναι ρυθμιζόμενη.

3. Απόκριση συχνότητας: 250Hz - 20KHz

4. Διαστάσεις: 2.86 ίντσες x 7.5 ίντσες x 4 ίντσες (73mm x 190mm x 102mm)

5. Βάρος: 2.2 lbs (1 Kg) το καθένα

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Οι φωτογραφίες που δείχνουν ότι οι σχάρες των ηχείων έχουν αφαιρεθεί είναι μόνο για επεξηγηματικούς σκοπούς. Οι καταναλωτές που αφαιρούν τις σχάρες των ηχείων στο σύστημα οικιακού κινηματογράφου VHT510 θα ακυρώσουν την εγγύηση του κατασκευαστή.

06 του 08

Σύστημα οικιακού κινηματογράφου 5.1 Channel VHT510 - Ασύρματο υπογούφερ - Τριπλή προβολή

Σύστημα οικιακού κινηματογράφου 5.1 Channel VHT510 - Ασύρματο υπογούφερ - Τριπλή προβολή. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Εμφανίζεται σε αυτή τη σελίδα μια τρισδιάστατη απεικόνιση του ασύρματου υπογούφερ που παρέχεται με το Σύστημα Home Cinema VIT510 5.1 Channel της Vizio

Τα χαρακτηριστικά του Wireless Powered Subwoofer περιλαμβάνουν:

1. Ισχύς εξόδου: 60 Watt.

2. Απόκριση συχνότητας: 35Hz - 100Hz

3. Οδηγός: 6,5 ίντσες υποστηριζόμενη από μια οπίσθια θύρα.

4. Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση: Διακόπτης δύο δρόμων

5. Διαστάσεις: 11.25 ίντσες W x 13 ίντσες H x 11.86 ίντσες D (286mm x 330mm x 301mm)

6. Βάρος: 14,6 λίβρες (6,6 Kg)

7. Συνδέσεις: Ασύρματη σύνδεση - 2,4 GHz Έως 60 πόδια - Καθαρή γραμμή όρασης. Οι εισόδους που παρέχονται για την ενσύρματη σύνδεση των δορυφορικών ηχείων surround.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι ενισχυτές για δορυφορικά surround ηχεία στεγάζονται επίσης στο υπογούφερ.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Οι φωτογραφίες που δείχνουν ότι οι σχάρες των ηχείων έχουν αφαιρεθεί είναι μόνο για επεξηγηματικούς σκοπούς. Οι καταναλωτές που αφαιρούν τις σχάρες των ηχείων στο σύστημα οικιακού κινηματογράφου VHT510 θα ακυρώσουν την εγγύηση του κατασκευαστή.

07 του 08

Σύστημα οικιακού κινηματογράφου Vizio VHT510 5.1 καναλιών - τηλεχειριστήριο - κύρια προβολή

Σύστημα οικιακού κινηματογράφου Vizio VHT510 5.1 καναλιών - τηλεχειριστήριο - κύρια προβολή. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Ακολουθεί μια φωτογραφία του ασύρματου τηλεχειριστηρίου που παρέχεται με το σύστημα VIDEO VIDEO 5.1 καναλιών VIT510 5.1 Channel.

Στο επάνω μέρος του τηλεχειριστηρίου βρίσκεται το κουμπί λειτουργίας.

Στο κέντρο του τηλεχειριστηρίου βρίσκεται ο δακτύλιος ελέγχου έντασης ήχου.

Κάτω από τον έλεγχο έντασης είναι το κουμπί Σίγαση.

Όπως μπορείτε να δείτε, το τηλεχειριστήριο είναι πολύ συμπαγές, αλλά ένα μειονέκτημα είναι ότι τα κουμπιά είναι δύσκολο να δούμε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, καθώς δεν υπάρχουν λειτουργίες οπίσθιου φωτισμού.

Εδώ είναι μια συμβουλή: Εάν η τηλεόρασή σας έχει μεταβλητές ακουστικές εξόδους και έχετε συνδέσει στη γραμμή ήχου, μπορείτε να ελέγξετε την ένταση χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας, αντί να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριο Vizio VHT510. Αυτό μπορεί να είναι μια πιο βολική επιλογή.

Εκτός από τα χειριστήρια που εμφανίζονται σε αυτήν τη φωτογραφία, υπάρχουν επιπλέον λειτουργίες που είναι κρυμμένες σε ένα χώρο με εσοχές. Για να δείτε τις πρόσθετες λειτουργίες του τηλεχειριστηρίου, προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία ...

08 από 08

Σύστημα οικιακού κινηματογράφου Vizio VHT510 5.1 καναλιών - τηλεχειριστήριο - εκτεταμένη προβολή

Σύστημα οικιακού κινηματογράφου Vizio VHT510 5.1 καναλιών - τηλεχειριστήριο - εκτεταμένη προβολή. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Ακολουθεί μια φωτογραφία των επιπρόσθετων λειτουργιών του τηλεχειριστηρίου που είναι κρυφές θήκες

Τα πρόσθετα χειριστήρια περιλαμβάνουν χειριστήρια έντασης για τα υπογούφερ, το κέντρο και το πίσω, καθώς και τα πλήκτρα ελέγχου τόνων μπάσων και πρίμων.

Οι πρόσθετοι έλεγχοι περιλαμβάνουν την επιλογή εισόδου (ψηφιακή, αναλογική, iPod), SRS TVOL (A HREF = "http://www.srslabs.com/content.aspx?id=229"> SRS TruVolume) και SRS TSHD Λειτουργίες TruSurround HD και SRS Wow HD).

Το SRS TruSurround HD εφαρμόζεται καλύτερα όταν ακούτε περιεχόμενο τηλεόρασης και ταινιών, ενώ το SRS Wow HD εφαρμόζεται καλύτερα στο μουσικό περιεχόμενο. Έχετε επίσης τη δυνατότητα, όταν είναι διαθέσιμη, να ακούτε περιεχόμενο Dolby Digital ή DTS χωρίς πρόσθετη επεξεργασία.

Το SRS TruVolume εξισορροπεί τις ακραίες τάσεις όγκου, έτσι ώστε τα απρόσμενα δυνατά περάσματα να εξομαλύνεστε με το υπόλοιπο περιεχόμενο του soundtrack. Για την ακρόαση ταινιών, αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να αποφευχθεί η υπερβολική συγκράτηση του διαλόγου κεντρικών καναλιών από τα άλλα κανάλια. Για την ακρόαση της τηλεόρασης, συμβάλλει στον περιορισμό των αιχμών του όγκου που μπορούν να εμφανιστούν στις τηλεοπτικές διαφημίσεις ή στην αντιστάθμιση των διαφορετικών βασικών επιπέδων έντασης μεταξύ των τηλεοπτικών καναλιών.

Τελική λήψη

Βρήκα ότι το Σύστημα Home Cinema VIT510 5.1 Channel της Vizio έδωσε μια καλή εικόνα ήχου surround, με ένα προεξέχον κεντρικό κανάλι και εκπληκτικά ευρεία εικόνα αριστερά / δεξιά.

Το κέντρο του καναλιού ακουγόταν καλύτερα από αυτό που περίμενα. Συχνά, τα φωνητικά του κεντρικού καναλιού μπορούν να συγκλονιστούν από τα δεξιά των καναλιών και κανονικά πρέπει να ενισχύσω την έξοδο κεντρικού καναλιού κατά ένα ή δύο Db για περισσότερη φωνητική παρουσία.

Τα δορυφορικά ηχεία, τα οποία χρησιμοποιούνται για τις περιβάλλουσες, επίσης, εκτελούν καλά τη δουλειά τους. Παρόλο που είναι πολύ συμπαγές, προβάλλουν καλά στο δωμάτιο.

Βρήκα το τροφοδοτούμενο υπογούφερ να είναι ένας καλός αγώνας για τα υπόλοιπα ηχεία, παρέχοντας βαθιά ανταπόκριση μπάσων αλλά δεν ήταν τόσο διακριτή όσο θα προτιμούσα.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν μόνο δύο είσοδοι ήχου (ένα αναλογικό / ένα ψηφιακό) και ενώ το υπογούφερ είναι ασύρματο, τα ηχεία surround δεν είναι. Επίσης, βρήκα ότι, παρόλο που οι βασικοί τόμοι, σίγαση και έλεγχοι ενεργοποίησης / απενεργοποίησης είναι εύκολοι, οι πρόσθετες λειτουργίες που τοποθετήθηκαν στο κρυφό διαμέρισμα του τηλεχειριστηρίου ήταν δύσκολο να χρησιμοποιηθούν, λόγω του μικρού μεγέθους των κουμπιών και του γεγονότος ότι δεν είναι οπίσθιοι για ευκολότερη χρήση σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

Το σύστημα VHT510 δεν είναι, σε καμία περίπτωση, ένα ηχητικό σύστημα ομιλητών. Ωστόσο, ο Vizio έχει παραδώσει ένα προσιτό, καλής ποιότητας σύστημα 5.1 καναλιών για έναν πιο συνηθισμένο χρήστη, ο οποίος επιθυμεί καλύτερο ήχο για τηλεοπτική προβολή χωρίς όλες τις παρενοχλήσεις ενός πλήρους δέκτη οικιακού κινηματογράφου και μεμονωμένης εγκατάστασης ηχείων 5.1 ή 7.1 καναλιών. Το Vizio VHT510 είναι ένα ωραίο, μετριοπαθές σύστημα οικιακού κινηματογράφου, το οποίο συνειδητοποιεί τον προϋπολογισμό. Μπορεί επίσης να κάνει ένα μεγάλο δεύτερο σύστημα για το υπνοδωμάτιο ή το γραφείο στο σπίτι ή ένα πρακτικό σύστημα για μια αίθουσα συνεδριάσεων είτε σε επιχειρηματικό είτε σε εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Για πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τη ρύθμιση του συστήματος, μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη του Οδηγού γρήγορης εκκίνησης και του Εγχειριδίου Χρήστη .

Για μια ακόμη ματιά στο Σύστημα 5.1 Ηχοσυστήματος 5.1 Surround 5.1 του Η / Υ Vizio VHT510, ανατρέξτε στη συμπληρωματική ανασκόπηση μου.