Χρησιμοποιώντας το Azure στο σχεδιαστικό σας έργο

Κρατήστε την ήρεμη και δροσερή με αποχρώσεις του Azure

Το Azure είναι μια ελαφριά σκιά του μπλε που πέφτει στον τροχό χρώματος μεταξύ μπλε και κυανό. Ωστόσο, ενώ είναι ένα μπλε χρώμα, και μερικές φορές περιγράφεται ως το χρώμα ενός φωτεινού σαφούς ουρανού, κάτω από αυτό βρίσκεται μια θάλασσα από αποχρώσεις του γαλάζιου.

Συνήθως περιγράφεται ως η μέση μεταξύ κυανό και μπλε, το χρώμα κυμαίνεται από τόσο ανοιχτό ως σχεδόν λευκό, σε ένα πλούσιο, σκούρο μπλε. Ορισμένες πηγές περιγράφουν το γαλάζιο με ελαφρώς πορφυρό τόνο σε αυτό.

Η ίδια η λέξη προέρχεται από το περσικό λαζούρντ , το οποίο ήταν το όνομα ενός τόπου γνωστού για τις μπλε πέτρες του. Λέγεται ότι αντιπροσωπεύει τον Δία και είναι γνωστό ως σταθερό και ηρεμιστικό χρώμα που αρέσει σχεδόν σε όλους. Προκαλεί τη φύση, τη σταθερότητα, την ηρεμία και τον πλούτο, μεταξύ άλλων πτυχών του μπλε συμβολισμού.

Ορισμένες παραλλαγές του γαλάζιου περιλαμβάνουν μπλε μωρού, μπλε μάγου, μπλε Κολούμπια, μπλε μερινό, μπλε vista, cerulean, μπλε picton και παραδοσιακό βασιλικό μπλε. Τα διαγράμματα οργανωμένων τόνων δείχνουν τον τρόπο σύγκρισης αυτών των χρωμάτων με τα υπόλοιπα γαλάζια χρώματα.

Χρησιμοποιώντας το χρώμα Azure στα αρχεία σχεδιασμού

Όταν σχεδιάζετε ένα σχέδιο σχεδιασμού που θα καταλήξει σε μια εμπορική εταιρεία εκτύπωσης, χρησιμοποιήστε συνθέσεις CMYK για γαλάζιο στο λογισμικό διαμόρφωσης σελίδας ή επιλέξτε ένα spot spot Pantone. Για προβολή σε οθόνη υπολογιστή, χρησιμοποιήστε τιμές RGB . Χρειάζεστε χαρακτηρισμούς Hex όταν εργάζεστε με HTML, CSS και SVG.

Οι αποχρώσεις Azure επιτυγχάνονται καλύτερα με τα ακόλουθα:

Επιλέγοντας χρώματα Pantone πιο κοντά στο Azure

Όταν εργάζεστε με τυπωμένα κομμάτια, μερικές φορές ένα στερεό χρώμα γαλάζιο, αντί για ένα μίγμα CMYK, είναι μια πιο οικονομική επιλογή. Το Σύστημα αντιστοίχισης Pantone είναι το πιο ευρέως αναγνωρισμένο σύστημα spot χρωμάτων.

Εδώ είναι τα χρώματα Pantone που προτείνεται ως καλύτεροι αγώνες με γαλάζιο χρώμα: