Μάθετε σχετικά με την εξαγωγή αρχείων στο GIMP

Αποθήκευση της εργασίας σας στο GIMP σε διαφορετικές μορφές

Η εγγενής μορφή αρχείου του GIMP είναι το XCF το οποίο διατηρεί όλες τις επεξεργάσιμες πληροφορίες των αρχείων, όπως τα στρώματα και τις πληροφορίες κειμένου. Αυτό είναι υπέροχο όταν εργάζεστε σε ένα έργο και πρέπει να κάνετε τροποποιήσεις, αλλά ένα αρχείο XCF δεν είναι πολύ χρήσιμο μόλις ολοκληρώσετε την εργασία σας και πρέπει να χρησιμοποιήσετε το κομμάτι σας σε ένα πραγματικό πλαίσιο, όπως μια ιστοσελίδα.

Το GIMP, ωστόσο, μπορεί να αποθηκεύσει σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών μορφών αρχείων, κατάλληλα για εκτυπωτικούς ή ψηφιακούς σκοπούς. Ορισμένες από τις διαθέσιμες μορφές είναι ίσως κάπως ασαφείς για τους περισσότερους από εμάς, αλλά υπάρχουν αρκετές σημαντικές και ευρέως χρησιμοποιούμενες μορφές αρχείων που μπορούμε να παράγουμε από το GIMP.

Πώς να αποθηκεύσετε διαφορετικούς τύπους αρχείων

Η μετατροπή από το XCF σε άλλο τύπο αρχείου είναι πολύ απλή. Στο μενού Αρχείο (File) , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εντολές Αποθήκευση ως και Αποθήκευση αντιγραφής για να μετατρέψετε το XCF σε νέα μορφή. Αυτές οι δύο εντολές διαφέρουν κατά έναν τρόπο. Αποθήκευση ως θα μετατρέψει το αρχείο XCF σε νέα μορφή και θα αφήσει το αρχείο ανοιχτό στο GIMP, ενώ το Save A Copy θα μετατρέψει το αρχείο XCF, αλλά θα αφήσει το αρχείο XCF ανοιχτό μέσα στο GIMP.

Όποια εντολή επιλέξετε, θα ανοίξει ένα παρόμοιο παράθυρο με επιλογές για την αποθήκευση του αρχείου σας. Από προεπιλογή, το GIMP χρησιμοποιεί τη ρύθμιση By Extension , που σημαίνει ότι εφ 'όσον χρησιμοποιείτε έναν υποστηριζόμενο τύπο επέκτασης αρχείου, προσθέτοντας απλώς την επέκταση στο όνομα του αρχείου, θα μετατρέψει αυτόματα το αρχείο XCF στον επιθυμητό τύπο αρχείου.

Έχετε επίσης τη δυνατότητα να επιλέξετε έναν τύπο αρχείου από τη λίστα υποστηριζόμενων μορφών. Μπορείτε να εμφανίσετε τη λίστα κάνοντας κλικ στο κείμενο του Select File Type που εμφανίζεται στο κάτω μέρος του παραθύρου, ακριβώς επάνω από το κουμπί Help . Η λίστα των υποστηριζόμενων τύπων αρχείων θα επεκταθεί και μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο αρχείου που θέλετε από εκεί.

Επιλογές μορφοποίησης αρχείου

Όπως αναφέρθηκε, μερικές από τις μορφές που προσφέρει το GIMP είναι λίγο ασαφείς, αλλά υπάρχουν αρκετές μορφές που είναι πολύ γνωστές και προσφέρουν κατάλληλες επιλογές για την εξοικονόμηση εργασίας για εκτύπωση και για χρήση στο διαδίκτυο.

Σημείωση: Όλες οι μορφές που αναγράφονται θα απαιτούν την εξαγωγή της εικόνας σας και στις περισσότερες περιπτώσεις θα σας συμβουλεύουμε καλύτερα να χρησιμοποιήσετε τις προεπιλεγμένες επιλογές που παρέχονται στο παράθυρο διαλόγου Εξαγωγή αρχείου .

Για τους περισσότερους χρήστες, αυτές οι λίγες μορφές θα καλύψουν όλες τις πιθανότητες, επιτρέποντας στα αρχεία XCF να μετατρέπονται γρήγορα και εύκολα σε μια εναλλακτική μορφή αρχείου, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί τελικά η εικόνα.