Τι είναι η υπόθεση που δεσμεύει;

Τα σκληρά βιβλία είναι το πιο γνωστό παράδειγμα δεσμευτικής περίπτωσης

Ο συνηθέστερος τύπος βιβλιοδεσίας για τα βιβλία στο σκληρό δίσκο είναι η περίπτωση που δεσμεύει. Αν έχετε αγοράσει πρόσφατα ένα μπεστ σέλερ σκληρού δίσκου, ήταν τυχαίο. Αυτή είναι συνήθως η πιο χρονοβόρα και δαπανηρή μέθοδος για τη σύνδεση ενός βιβλίου, αλλά είναι η τελική επιλογή για βιβλία τα οποία έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής ή έχουν μεγάλη χρήση. Τα βιβλία που είναι δεσμευμένα (ή hardcover) είναι συνήθως πιο ακριβά από ό, τι τα βιβλία που συνδέονται με μαλακά καλύμματα ή άλλες μεθόδους, αλλά συχνά αποκαθιστούν το κόστος μέσω υψηλότερων τιμών πώλησης.

Τι είναι η υπόθεση που δεσμεύει;

Με δεσμευτική περίπτωση, οι σελίδες του βιβλίου είναι διατεταγμένες σε υπογραφές και ραμμένες ή ραμμένες μαζί με τη σωστή σειρά σελίδων. Στη συνέχεια, τα σκληρά καλύμματα από ύφασμα, βινύλιο ή δέρμα πάνω από χαρτόνι επισυνάπτονται στο βιβλίο με κολλημένα τελειώματα. Η βιβλιοδεσία δεν σημαίνει ότι το βιβλίο είναι συσκευασμένο σε μια τσέπη, αν και μπορεί να δοθεί σε βιβλίο περίπτωσης ένα πανί, το οποίο είναι ένα προστατευτικό περίβλημα με ένα ανοιχτό άκρο στο οποίο το βιβλίο μπορεί να ολισθαίνει για προστασία.

Απαιτήσεις και Χαρακτηριστικά Δεσμεύσεων Εμπορικών Υποθέσεων

Η σύνδεση της θήκης έχει περιορισμούς ως προς το πάχος:

Η παραγωγή του καλύμματος είναι μια χωριστή διαδικασία μέχρι το σημείο τοποθέτησης του στις υπογραφές. Ανεξάρτητα από το υλικό που επιλέγετε για το ελασματοποιημένο χαρτί, το ύφασμα ή το δέρμα, το υλικό τοποθετείται σε πλάκες σύνδεσης, οι οποίες είναι διαθέσιμες σε μια σειρά από πάχη. Τα περισσότερα καλύμματα τυπώνονται, αλλά ορισμένα είναι σφραγισμένα με αλουμινόχαρτο. Το άκρο της σπονδυλικής στήλης του βιβλίου μπορεί να είναι τετράγωνο, αλλά πιο συχνά στρογγυλεμένο. Θα μπορείτε να δείτε μια εσοχή που εκτείνεται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης στο μπροστινό και πίσω κάλυμμα. Αυτές οι οδοντώσεις είναι εκεί όπου οι πλάκες των καλυμμάτων συναντώνται στην πλάκα της σπονδυλικής στήλης, επιτρέποντας στα καλύμματα να είναι αρκετά ευέλικτα ώστε να ανοίγουν. Ανοίξτε το βιβλίο και θα δείτε τελειώματα κολλημένα σε ολόκληρη την εμπρός και πίσω εσωτερική κάλυψη. Αυτό το τετράγωνο κάνει τη βαριά ανύψωση κρατώντας το κάλυμμα στη θέση του.

Προετοιμασία των ψηφιακών αρχείων

Ο εμπορικός εκτυπωτής που επιλέγετε αναλαμβάνει την ευθύνη για την επιβολή των σελίδων του βιβλίου σας στη σωστή σειρά υπογραφής για εκτύπωση. Ωστόσο, είναι σημαντικό τα ψηφιακά αρχεία να αφήνουν περιθώριο τουλάχιστον μισού ιντσών στο πλάι της σελίδας όπου θα δεσμευτεί το βιβλίο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα περιστασιακά βιβλία δεν βρίσκονται εντελώς επίπεδη και ένα μικρό περιθώριο μπορεί να καταστήσει το κείμενο δύσκολο ή αδύνατο να διαβαστεί.

Οι διαφορές μεταξύ της σύνδεσης των υποθέσεων και της τέλειας σύνδεσης

Ίσως να είστε εξοικειωμένοι με τον όρο "τέλεια δέσμευση" ως μέθοδο βιβλιοδεσίας. Υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ της δέσμευσης των υποθέσεων και της τέλειας σύνδεσης. Και οι δύο παράγουν ένα προϊόν επαγγελματικής εμφάνισης. Κανένα από αυτά δεν είναι επίπεδη όταν ανοίγει. Έχουν τα ίδια όρια πάχους. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές διαφορές.

Αναμφισβήτητα βλέπετε παραδείγματα εικονογραφημένου καλύμματος σκόνης που περιτυλίγεται γύρω από το βιβλίο και διπλώνει μέσα στο μπροστινό και πίσω κάλυμμα, αλλά δεν είναι συνδεδεμένο στη θέση του. Η πρακτική είναι συνηθισμένη στα βιβλιοπωλεία και με τους καλύτερους πωλητές. Αυτό το κάλυμμα σκόνης χρησιμοποιείται συχνά με σκληρά βιβλία, αλλά δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας δέσμευσης περίπτωσης.