Τροφοδοσία με φύλλα

Ένας τύπος εκτύπωσης που τροφοδοτείται με φύλλα παράγει εμπορικά σχέδια εκτύπωσης

Παρόλο που υπάρχουν διάφοροι τύποι διαδικασιών εκτύπωσης, η εκτύπωση offset litography-offset-είναι ο τρόπος με τον οποίο παράγονται τα περισσότερα έργα εκτύπωσης μελάνης σε χαρτί. Τα εκτυπωτικά μηχανήματα που εκτυπώνουν την εκτύπωση όφσετ είναι είτε πρέσες ιστού είτε πρέσες που τροφοδοτούνται με φύλλα.

Οι τροφοδοτούμενες με φύλλα πιέσεις εκτυπώνονται σε μεμονωμένα φύλλα χαρτιού αντί για τα συνεχή ρολά χαρτιού που χρησιμοποιούνται από πρέσες ιστού . Οι πρέσες που τροφοδοτούνται με φύλλα διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη. Τα μικρά φύλλα που τροφοδοτούνται με φύλλα εκτυπώνονται σε χαρτί μόλις 4 ίντσες έως 5 ίντσες και η μεγαλύτερη εκτύπωση σε φύλλα μέχρι 26 ίντσες κατά 40 ίντσες.

Τα τροφοδοτούμενα με φύλλα εκτυπώνουν σε χαρτί με επικάλυψη και μη επικαλυμμένο χαρτί και χαρτόνι. Το τύπωμα μπορεί να αποτελείται από μία μονάδα που μπορεί να εκτυπώνει μόνο μία έγχρωμη μελάνη κάθε φορά, αλλά οι μεγάλες πρέσες σε φύλλα μπορεί να έχουν έξι ή περισσότερες μονάδες εκτύπωσης που εκτυπώνουν διαφορετικά χρώματα μελάνης στο φύλλο χαρτιού, όλα σε ένα πέρασμα της πρέσας.

Λέιζερ Fed Versus Web Πρεσέ

Τα πιεστήρια που τροφοδοτούνται με φύλλα είναι πιο οικονομικά για να τρέξουν αυτό το πρέσα. Είναι μικρότερες και απαιτούν μόνο έναν ή δύο χειριστές. Επειδή είναι ευκολότερο να εγκατασταθούν και να λειτουργούν, είναι καλές επιλογές για σχετικά μικρές εκτυπώσεις έργων εκτύπωσης, όπως επαγγελματικές κάρτες, φυλλάδια, μενού, επιστολόχαρτα, φυλλάδια και φυλλάδια . Τα επίπεδα φύλλα χαρτιού τρέχουν σε ευθεία γραμμή μέσω των μονάδων τύπου, με κάθε μονάδα να εφαρμόζει ένα πρόσθετο έγχρωμο μελάνι στο χαρτί. Οι επιλογές χαρτιού για πρέσες με τροφοδοσία με φύλλα είναι πολύ μεγαλύτερες από τις επιλογές χαρτιού για πρέσες ιστού.

Οι πρέσες του διαδικτύου είναι μεγέθους δωματίου και απαιτούν αρκετούς χειριστές και ειδικούς εξοπλισμούς για να μετακινήσουν και να εγκαταστήσουν τα τεράστια ρολά χαρτιού που παίζονται στον τύπο. Αυτά τα πιεστήρια υψηλής ταχύτητας είναι τα καλύτερα για μεγάλες εκτυπώσεις πολλών χιλιάδων ή περισσότερων εμφανίσεων. Καθημερινές εφημερίδες, βιβλία και καταλόγους άμεσης αλληλογραφίας εκτελούνται συνήθως σε πρέσες ιστού. Το Web πιέζει ταυτόχρονα την εκτύπωση και στις δύο πλευρές του χαρτιού και οι περισσότεροι είναι εξοπλισμένοι με εξοπλισμό τελικής επεξεργασίας που συνδυάζει, αναδιπλώνει και κόβει το τελικό προϊόν καθώς βγαίνει από την πρέσα. Δεν μπορούν να εκτυπώσουν σε χαρτί ή σε χαρτί πολύ βαρύ για να τυλίξουν σε ένα μεγάλο ρολό.

Τι είναι η εκτύπωση offset;

Η εκτύπωση όφσετ χρησιμοποιεί μια πλάκα εκτύπωσης από ελαφρύ μέταλλο που περιέχει την εικόνα που εκτυπώνεται στα ξεχωριστά φύλλα χαρτιού. Όταν τοποθετείται μελάνη και νερό στην πλάκα, μόνο η εικόνα συγκρατεί το μελάνι. Αυτή η εικόνα μεταφέρεται από τη μεταλλική πλάκα σε μια κουβέρτα από καουτσούκ και από εκεί πάνω στο χαρτί. Κάθε χρώμα μελάνης απαιτεί τη δική του μεταλλική πλάκα.

Βασικά μεγέθη χαρτιού κοπής για εκτύπωση όφσετ

Οι εμπορικές εταιρείες εκτύπωσης που χρησιμοποιούν πρέσες με φύλλα τροφοδοσίας συνήθως εκτελούν τα τυποποιημένα μεγέθη κοπής χαρτιού που παράγονται από τους χαρτοβιομηχανίες. Τα τυπικά μεγέθη χαρτιού όφσετ και τα μεγέθη ειδικού χαρτιού περιλαμβάνουν:

Τα φύλλα "γονέων" περνούν εύκολα στα πιο γνωστά μεγέθη που ονομάζουμε επιστολόχαρτο, νόμιμο και φυλλοειδές. Οι εμπορικοί εκτυπωτές χρησιμοποιούν το χαρτί που ταιριάζει καλύτερα σε κάθε σχέδιο εκτύπωσης. Συνήθως εκτυπώνουν πολλαπλάσια σε ένα μόνο φύλλο και στη συνέχεια τους κόβουν στο τελικό μέγεθος αφού τυπωθούν. Για παράδειγμα, το επιστολόχαρτο της εταιρείας που είναι 8.5 με 11 ίντσες εκτυπώνει τέσσερις-επάνω σε 17 από 22 χωρίς χαρτί απόβλητα.

Μικρές εταιρίες εκτύπωσης offset που εκτελούν μόνο μικρές τροφοδοτούμενες φύλλα συχνά αγοράζουν τα μικρά κομμάτια μεγέθους 8,5 με 11 ίντσες, 8,5 με 14 ίντσες και 11 με 17 ίντσες και τρέχουν αυτά τα μεγέθη μέσω των πιεστηρίων τους.