Μάθετε σχετικά με τις περικοπές Die

Στην εμπορική εκτύπωση, η κοπή μήτρας είναι μια διαδικασία που κόβει σχισμές ή σχήματα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εκτύπωσης. Οι περικοπές μπορούν να είναι χρήσιμες για μικρές ευθείες γραμμές για να κρατήσουν μια επαγγελματική κάρτα ή ένα κύκλο και μια σχισμή για να κρεμάσουν ένα τυπωμένο κομμάτι σε μια πόμολα. Μια μεγαλύτερη μήτρα κόβει το σχήμα ενός ολόκληρου φακέλου τσέπης, προετοιμάζοντάς τον για αναδίπλωση και κόλληση. Η τεμαχισμένη κοπή μπορεί επίσης να είναι απλώς διακοσμητική ή με προσοχή, κόβοντας σχήματα σε μια εργασία εκτύπωσης για να γίνει πιο ελκυστική ή αισθητή.

Τι αποκοπεί η κοπή

Η κοπή είναι μέρος της διαδικασίας φινιρίσματος μετά την εκτέλεση μιας εργασίας εκτύπωσης μέσω του τυπογραφικού πιεστηρίου και είναι έτοιμη να τελειώσει και να τελειώσει με οποιοδήποτε τρόπο απαιτεί το κομμάτι.

Μια μήτρα είναι μια λεπτή λεπίδα από χάλυβα αιχμηρή από χάλυβα που είναι διαμορφωμένη, τοποθετημένη σε μια βάση και προσαρτημένη σε ένα πιεστήριο παρόμοιο με ένα παλιομοδίτικο γραμματοκιβώτιο. Στη συνέχεια, τα τυπωμένα φύλλα τρέχουν μέσω της πρέσας και η μήτρα σφραγίζει κάθε φύλλο ξεχωριστά για να κόψει το επιθυμητό σχήμα.

Οι περικοπές σε ένα κομμάτι μπορούν να επιτρέψουν την εμφάνιση του κειμένου ή μέρους μιας εικόνας από μέσα, αφού διπλωθεί. Η τεμαχισμένη κοπή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία στρογγυλεμένων γωνιών, πτερυγίων, οπών, παραθύρων ή αναδυόμενων παραθύρων. Ένα ολόκληρο κομμάτι μπορεί να κοπεί σε ένα μοναδικό σχήμα.

Σε μια σελίδα διακοσμητικών ετικετών, η μήτρα μπορεί να κόψει σχήματα όπως ένα κύκλο, ένα ορθογώνιο, ένα αστέρι ή άλλο τυποποιημένο σχήμα στο απόθεμα ετικετών χωρίς να τρυπηθεί το υπόστρωμα - μια διαδικασία γνωστή ως κοπή φιλί. Οι περικοπές στο περίγραμμα μπορεί να ακολουθήσουν χαλαρά ή προσεκτικά το σχήμα μιας εικόνας.

Οι εκτυπωτές έχουν συνήθως τυποποιημένες μήτρες για κοινές περικοπές. Μπορούν να γίνουν προσαρμοσμένες μήτρες, αλλά αυξάνουν σημαντικά το κόστος του έργου εκτύπωσης και καθυστερούν τη διαδικασία παραγωγής. Επειδή όλες οι μήτρες αποτελούνται από μέταλλο που πρέπει να καμφθεί στο σχήμα της κοπής, τα πολύπλοκα σχήματα μπορεί να μην λειτουργούν.

Προετοιμασία ψηφιακού αρχείου για τεμάχια

Εάν σχεδιάζετε ένα έθιμο πεθαίνουν, συμβουλευτείτε την εμπορική εταιρεία εκτύπωσης για να διαπιστώσετε πώς θέλει να καθοριστεί ένα κομμάτι πεθαίνουν στο ψηφιακό αρχείο πριν περάσετε πολύ χρόνο δημιουργώντας ένα σχέδιο πεθαίνουν. Πάρτε ένα σκίτσο του σχεδίου σας στη σύσκεψη για να μάθετε τι μπορεί ή δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως είχε προγραμματιστεί.

Για παράδειγμα, η εταιρεία μπορεί να ζητήσει μια σταθερή γραμμή φωτεινού χρώματος 1 σημείου σε ξεχωριστό στρώμα του αρχείου εκτύπωσης που περιγράφει την περικοπή της εικόνας και δείχνει τη θέση της στο τελικό κομμάτι. Όσο για το ίδιο το έργο τέχνης, οποιαδήποτε στοιχεία που βρίσκονται κατά μήκος της γραμμής cutline πρέπει να αιμορραγούν πέρα ​​από τη γραμμή κοπής τη συνήθη ποσότητα αιμορραγίας 1/8 inch.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα σχεδίασης που έχει ένα εργαλείο πένας διάνυσμα (ή διαφορετικά μπορεί να δημιουργήσει ευθείες γραμμές και καμπύλες) για να σχεδιάσετε το πέλμα. Συνήθως είναι πιο εύκολο να σχεδιάσετε μια γραμμή πεθαίνουν στο ίδιο λογισμικό που δημιουργείται το έργο εκτύπωσης.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να το τοποθετήσετε πάνω στο έγγραφο εκτύπωσης για ακριβή τοποθέτηση. Τα εξελιγμένα προγράμματα πληρωμής σελίδων διαθέτουν όλα τα εργαλεία και τα στρώματα της στυλό μέχρι τώρα, οπότε αν χρησιμοποιείτε το Adobe InDesign ή άλλο δημοφιλές πρόγραμμα διάταξης σελίδας, μπορείτε να σχεδιάσετε τη γραμμή μήτρας για το σχέδιό σας σε ένα στρώμα ακριβώς στο αρχείο διάταξης σελίδας.