Πώς να απεγκαταστήσετε ένα παιχνίδι στο Xbox One

Το Xbox One S και το Xbox One X έρχονται με πολλούς αποθηκευτικούς χώρους, με επιλογές και των 500 GB και 1 TB. Αυτό σημαίνει ότι έχετε περισσότερο χώρο αναπνοής από τις κονσόλες που χρησιμοποιούνται για την παροχή, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά εύκολο να βρεθείτε με έναν σκληρό δίσκο Xbox One που είναι εντελώς γεμάτος. Σε αυτό το σημείο, οι μόνες επιλογές είναι να απεγκαταστήσετε ένα παιχνίδι ή να μετακινήσετε μερικά παιχνίδια σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Το ωραίο πράγμα για την απεγκατάσταση ενός παιχνιδιού Xbox One είναι ότι είναι μια αναστρέψιμη διαδικασία. Έτσι, αν βρεθείτε με μια στοίβα από ολοκαίνουργια παιχνίδια του Xbox One που πεθαίνετε να παίζετε, αλλά ο σκληρός δίσκος είναι γεμάτος παλιά παιχνίδια, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Είστε ελεύθεροι να επανεγκαταστήσετε οποιοδήποτε παιχνίδι Xbox One που διαγράφετε, καθώς η διαγραφή ενός παιχνιδιού δεν επηρεάζει τα δικαιώματα ιδιοκτησίας σας.

Στην πραγματικότητα, το μόνο μειονέκτημα για τη διαγραφή ενός παιχνιδιού όταν είστε κύριος του φυσικού δίσκου είναι ότι χάνετε το χρόνο που χρειάστηκε για να εγκαταστήσετε στην πρώτη θέση. Τα ψηφιακά παιχνίδια παρουσιάζουν λίγο περισσότερο πρόβλημα αν η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο έχει ένα μηνιαίο ανώτατο όριο δεδομένων, αφού η επανεγκατάσταση θα απαιτήσει να κατεβάσετε ξανά το παιχνίδι ξανά από την αρχή.

Η κατάργηση της εγκατάστασης ενός παιχνιδιού Xbox One Διαγραφή αποθηκευμένων παιχνιδιών;

Το άλλο κύριο μέλημα στην απεγκατάσταση των παιχνιδιών του Xbox One είναι ότι τα τοπικά δεδομένα αποθήκευσης καταργούνται ακριβώς μαζί με τα αρχεία παιχνιδιών. Μπορείτε να αποφύγετε τυχόν προβλήματα με την αντιγραφή των αποθηκευμένων δεδομένων σας σε εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο ή απλά να μετακινήσετε ολόκληρο το παιχνίδι σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο , αλλά το Xbox One διαθέτει αποθηκευτικό χώρο στο σύννεφο που υποστηρίζει τα αποθηκευμένα δεδομένα σας.

Για να λειτουργήσει η λειτουργία αποθήκευσης σύννεφων, πρέπει να συνδεθείτε στο διαδίκτυο και να συνδεθείτε στο Xbox Live . Αν αποσυνδεθείτε από το διαδίκτυο ή το Xbox Live κατά την αναπαραγωγή, τότε δεν είναι δυνατή η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων τοπικής αποθήκευσης. Επομένως, αν ανησυχείτε για την απώλεια των αποθηκευμένων παιχνιδιών κατά την απεγκατάσταση, φροντίστε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο και να συνδεθείτε στο Xbox Live όταν παίζετε τα παιχνίδια σας.

Πώς να απεγκαταστήσετε ένα παιχνίδι Xbox One

Τα βασικά βήματα για την απεγκατάσταση ενός παιχνιδιού από ένα Xbox One είναι:

  1. Μεταβείτε στην Αρχική σελίδα > Παιχνίδια και εφαρμογές μου .
  2. Επιλέξτε Παιχνίδια για να διαγράψετε ένα παιχνίδι ή Εφαρμογές για να διαγράψετε μια εφαρμογή.
  3. Επισημάνετε το παιχνίδι για διαγραφή και επιλέξτε Διαχείριση παιχνιδιού .
  4. Επιλέξτε Απεγκατάσταση όλων.
  5. Επιβεβαιώστε τη διαγραφή επιλέγοντας Απεγκατάσταση όλων ξανά

    Σημείωση: Αυτό θα απεγκαταστήσει το παιχνίδι, όλα τα πρόσθετα και θα διαγράψει όλα τα αρχεία αποθήκευσης. Για να μειώσετε την πιθανότητα απώλειας των αποθηκευμένων δεδομένων, βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο και ότι έχετε συνδεθεί στο Xbox Live, την τελευταία φορά που παίζετε το παιχνίδι και ότι παραμένετε συνδεδεμένοι κατά τη διαδικασία απεγκατάστασης.

Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο απεγκατάστασης ενός παιχνιδιού από το Xbox One, συμπεριλαμβανομένων των συγκεκριμένων κουμπιών που πρέπει να πατήσετε σε κάθε βήμα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

01 του 06

Πλοηγηθείτε στα παιχνίδια και τις εφαρμογές μου

Πατήστε το κουμπί Xbox και μεταβείτε στα παιχνίδια και στις εφαρμογές μου. Screenshot
  1. Ενεργοποιήστε το Xbox One σας.
  2. Πατήστε το κουμπί Xbox στον ελεγκτή.
  3. Πιέστε προς τα κάτω το d-pad για να επισημάνετε τα παιχνίδια και τις εφαρμογές μου .
  4. Πατήστε το κουμπί A για να ανοίξετε τα παιχνίδια και τις εφαρμογές μου .

02 του 06

Επιλέξτε ένα παιχνίδι για διαγραφή

Επισημάνετε το παιχνίδι που θέλετε να διαγράψετε και απενεργοποιήστε άμεσα ή μεταβείτε στην οθόνη διαχείρισης για περισσότερες επιλογές. Screenshot.
  1. Χρησιμοποιήστε το d-pad για να βεβαιωθείτε ότι τα Παιχνίδια επισημαίνονται.
  2. Πατήστε δεξιά στο d-pad .
  3. Χρησιμοποιήστε το d-pad για να επισημάνετε το παιχνίδι που θέλετε να διαγράψετε.

03 του 06

Μεταβείτε στην οθόνη διαχείρισης του παιχνιδιού

Επιλέξτε "Διαχείριση παιχνιδιού" για πιο λεπτομερείς επιλογές απεγκατάστασης ή απλά επιλέξτε "Κατάργηση εγκατάστασης" για πλήρη κατάργηση. Screenshot.
  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επισημάνει το παιχνίδι που θέλετε να διαγράψετε.
  2. Πατήστε το κουμπί on στο χειριστήριο.
  3. Χρησιμοποιήστε το d-pad για να επισημάνετε το στοιχείο Διαχείριση του παιχνιδιού .
  4. Πατήστε το κουμπί A για να ανοίξετε την οθόνη διαχείρισης παιχνιδιών.
    Σημείωση: Εάν επιλέξετε Κατάργηση εγκατάστασης παιχνιδιού αντί για Διαχείριση του παιχνιδιού , μπορείτε να απεγκαταστήσετε αμέσως όλα. Δεν θα έχετε τη δυνατότητα να διαγράψετε τα πρόσθετα ή να αποθηκεύσετε δεδομένα.

04 του 06

Επιλέξτε Τι να απεγκαταστήσετε

Επιλέξτε "Κατάργηση όλων" για να καταργήσετε τα πάντα, να επιλέξετε συγκεκριμένα πρόσθετα για να τα καταργήσετε αν υπάρχουν ή να μετακινήσετε το παιχνίδι εάν έχετε συνδέσει εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Screenshot
  1. Χρησιμοποιήστε το d-pad για να επισημάνετε την επιλογή Απεγκατάσταση όλων .
  2. Πατήστε το κουμπί Α .
    Σημείωση: Εάν έχετε εγκαταστήσει πρόσθετα, μπορείτε να επιλέξετε τα συγκεκριμένα στοιχεία που θέλετε να απεγκαταστήσετε.

05 του 06

Επιβεβαιώστε την απεγκατάσταση

Μόλις επιβεβαιώσετε, το παιχνίδι θα καταργηθεί αμέσως. Screenshot.
  1. Χρησιμοποιήστε το d-pad για να επισημάνετε την επιλογή Απεγκατάσταση όλων ξανά.
  2. Πατήστε το κουμπί Α .

    Σημαντικό: Εάν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, τότε τα δεδομένα αποθήκευσης θα πρέπει να διατηρούνται στο νέφος. Σε περίπτωση επανεγκατάστασης του παιχνιδιού, θα πρέπει να αποκατασταθεί. Εάν δεν συνδεθήκατε στο διαδίκτυο την τελευταία φορά που παίξατε το παιχνίδι, τα αποθηκευμένα δεδομένα ενδέχεται να μην είναι αποθηκευμένα με ασφάλεια στο σύννεφο.

06 του 06

Επανεγκατάσταση ενός παιχνιδιού Xbox One After Deletion

Τα απεγκατεστημένα παιχνίδια μπορούν να επανεγκατασταθούν ανά πάσα στιγμή. Screenshot.

Όταν διαγράφετε ένα παιχνίδι του Xbox One, το παιχνίδι καταργείται από την κονσόλα σας, αλλά εξακολουθείτε να το έχετε. Είναι περισσότερο σαν να αφαιρείτε ένα δίσκο παιχνιδιών και να το τοποθετείτε στο ράφι από το να αφαιρείτε ένα δίσκο παιχνιδιών και να το ρίχνετε στα σκουπίδια.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επανεγκαταστήσετε οποιοδήποτε παιχνίδι έχετε διαγράψει, αρκεί να έχετε αρκετό διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο.

Για να εγκαταστήσετε ξανά ένα απεγκατεστημένο παιχνίδι Xbox One:

  1. Μεταβείτε στην Αρχική σελίδα > Παιχνίδια και εφαρμογές μου
  2. Επιλέξτε Έτοιμο για εγκατάσταση
  3. Επιλέξτε ένα παιχνίδι ή μια εφαρμογή που δεν έχετε εγκαταστήσει στο παρελθόν και επιλέξτε την εγκατάσταση .