Κορυφαίες βάσεις δεδομένων για υπολογιστές

Οι βάσεις δεδομένων για επιτραπέζιους υπολογιστές προσφέρουν απλές, ευέλικτες λύσεις αποθήκευσης και ανάκτησης δεδομένων. Συχνά επαρκούν για την ικανοποίηση απλών απαιτήσεων βάσης δεδομένων τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους οργανισμούς. Αν δεν είστε σίγουροι εάν μια βάση δεδομένων για επιτραπέζιους υπολογιστές είναι κατάλληλη για εσάς, δοκιμάστε να διαβάσετε τη σειρά επιλογής βάσης δεδομένων που καλύπτει τόσο βάσεις δεδομένων για υπολογιστές όσο και διακομιστές σε βάθος.

01 από 05

Microsoft Access 2016

Η πρόσβαση είναι η "Παλιά Πιστή" των βάσεων δεδομένων για υπολογιστές. Θα βρείτε τη γνωστή διεπαφή της Microsoft και ένα λεπτομερές σύστημα ηλεκτρονικής βοήθειας. Η μέγιστη δύναμη της Access είναι η στενή ενσωμάτωσή της με το υπόλοιπο της σουίτας του Office. Εξυπηρετεί επίσης ως ένα εξαιρετικό front-end για οποιαδήποτε βάση δεδομένων διακομιστή συμβατή με ODBC, ώστε να μπορείτε να συνδεθείτε με υπάρχουσες βάσεις δεδομένων. Access παρέχει έναν εύχρηστο σχεδιαστή ερωτήσεων και υποστηρίζει εφαρμογές που βασίζονται στον ιστό.

Η πρόσβαση είναι, ωστόσο, ένα σύνθετο και ισχυρό πρόγραμμα και μπορεί να αποτελέσει μια απότομη καμπύλη μάθησης, ειδικά για χρήστες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις βασικές έννοιες των βάσεων δεδομένων.

Η Access 2016 διατίθεται ως αυτόνομο προϊόν ή στη σουίτα του Office Professional. Η πρόσβαση είναι επίσης διαθέσιμη ως μέρος του Office 365, του προϊόντος Office που βασίζεται στη συνδρομή της Microsoft. Περισσότερο "

02 του 05

Filemaker Pro 15

Το FileMaker Pro είναι εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των χρηστών Macintosh, αλλά κερδίζει γρήγορα μερίδιο αγοράς μεταξύ του πλήθους των υπολογιστών. Προσφέρει μια διαισθητική διεπαφή και αποκρύπτει πολλές από τις πολυπλοκότητες που είναι εγγενείς στη διαχείριση βάσεων δεδομένων . Είναι επίσης συμβατό με ODBC και προσφέρει κάποια δυνατότητα ενοποίησης με το Microsoft Office. Η πιο πρόσφατη έκδοση είναι το FileMaker Pro 15.

Το FileMaker Pro είναι μέρος της πλατφόρμας FileMaker. Αυτό περιλαμβάνει:

Περισσότερο "

03 του 05

Βάση LibreOffice (δωρεάν)

Η βάση LibreOffice αποτελεί μέρος της σουίτας LibreOffice ανοικτής πηγής και αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τις πολλές διαθέσιμες εμπορικές βάσεις δεδομένων. Η δωρεάν συμφωνία αδειοδότησης υποστηρίζει οποιονδήποτε αριθμό υπολογιστών και χρηστών.

Η βάση είναι - καλά, με βάση το προϊόν βάσης δεδομένων του Apache OpenOffice Base και αναπτύσσεται και υποστηρίζεται ενεργά, σε αντίθεση με το OpenOffice. Βάση ενσωματώνει πλήρως με όλα τα άλλα προϊόντα LibreOffice και αθλήματα όλα τα χαρακτηριστικά που θα περιμένατε σε μια βάση δεδομένων επιφάνειας εργασίας. Βάση είναι φιλική προς το χρήστη με ένα σύνολο οδηγών για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων καθώς και πίνακες, ερωτήματα, φόρμες και αναφορές. Φέρνει με μια σειρά προτύπων και επεκτάσεων για να διευκολύνει την ανάπτυξη της βάσης δεδομένων.

Η βάση είναι επίσης πλήρως συμβατή με πολλές άλλες βάσεις δεδομένων και παρέχει προγράμματα οδήγησης με εγγενή υποστήριξη για άλλα πρότυπα του κλάδου, όπως η MySQL, η Access και η PostgreSQL.

Η βάση είναι ελκυστική όχι μόνο επειδή είναι δωρεάν, αλλά επειδή υποστηρίζεται από μια μεγάλη κοινότητα προγραμματιστών και βάση χρηστών.

Η τρέχουσα έκδοση είναι το LibreOffice 5.2. Περισσότερο "

04 του 05

Corel Paradox 10

Το Paradox συνοδεύεται από την σουίτα WordPerfect Office X8 Professional του Corel. Είναι ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα βάσης δεδομένων και προσφέρει ενσωμάτωση JDBC / ODBC με άλλες βάσεις δεδομένων. Ωστόσο, δεν είναι τόσο φιλικό προς το χρήστη όσο μερικά από τα πιο βασικά DBMS.

Το παράδοξο είναι σημαντικά λιγότερο δαπανηρό από το Access ή το FileMaker Pro, αλλά δεν χρησιμοποιείται τόσο ευρέως. Επιπλέον, η Corel δεν την ενημερώνει πλέον ενεργά. το τρέχον WordPerfect Office X8 περιλαμβάνει το Paradox έκδοση 10, το οποίο ενημερώθηκε για τελευταία φορά το 2009. Είναι, ωστόσο, πλήρως συμβατό με την υπόλοιπη σουίτα και μπορεί να ταιριάζει στους σκοπούς σας εάν χρειάζεστε μια βασική, χαμηλού κόστους βάση δεδομένων για οικιακή χρήση. Περισσότερο "

05 του 05

Brilliant Database 10

Η Brilliant Database είναι μια σχεσιακή βάση δεδομένων που προσφέρει μια σχετικά χαμηλού κόστους λύση γεμάτη με ένα πλήρες σύνολο χαρακτηριστικών. Περιλαμβάνει εύχρηστους επεξεργαστές για τη δημιουργία μορφών, αναφορών, σεναρίων και ερωτημάτων. Έρχεται με υποστήριξη δικτύου, ώστε πολλοί χρήστες μπορούν ταυτόχρονα να έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων και να υποστηρίζουν βάσεις δεδομένων μέχρι 1,5 Tbyte.

Η διεπαφή του σχεδιάζεται μετά το Outlook με το οικείο δέντρο των φακέλων στα αριστερά και δύο πίνακες στα δεξιά για την προβολή φακέλων και αρχείων. Στην πραγματικότητα, εάν δεν έχετε εμπειρία βάσης δεδομένων, το Brilliant μπορεί να αισθάνεται διαισθητικό για εσάς: αντί για τον όρο "πίνακες" που χρησιμοποιούνται από άλλες βάσεις δεδομένων, ο Brilliant χρησιμοποιεί τον όρο "φόρμες" και χρησιμοποιεί "φακέλους" για την αποθήκευση αρχείων.

Η τρέχουσα έκδοση είναι η Brilliant Database 10 και οι τιμές είναι $ 79 για μια άδεια στο σπίτι και $ 149 για μια εμπορική άδεια. Το Brilliant προσφέρει επίσης την έκδοση του Brilliant Database Server που υποστηρίζει πολλούς υπολογιστές σε τοπικό δίκτυο. Περισσότερο "