Πώς να κάνει Alexa Το κέντρο του έξυπνου σπιτιού σας

Η Alexa μπορεί να ελέγξει τα πάντα από τα φώτα σας στην τηλεόρασή σας

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Alexa του Amazon μπορεί να είναι μεγάλη για να απαντά σε γρήγορες ερωτήσεις, υπενθυμίζοντας σας εκδηλώσεις ημερολογίου και βοηθώντας σας να παραγγείλετε προϊόντα μέσω του Amazon. Αλλά, ξέρατε ότι η Alexa μπορεί επίσης να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη δημιουργία του έξυπνου σπιτιού σας;

Υπάρχουν εκατοντάδες έξυπνες οικιακές συσκευές αυτές τις μέρες, από τα συνδεδεμένα φώτα έως τους θερμοστάτες στα πρίζα. Για να λειτουργήσετε τα περισσότερα από αυτά, πρέπει να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής συγκεκριμένης συσκευής. Ενώ αυτό δεν είναι μια τεράστια υπόθεση αν χρησιμοποιείτε μόνο μία συσκευή, για παράδειγμα, ένα σύνολο φώτων στην κρεβατοκάμαρά σας, η διαδικασία μπορεί να γίνει όλο και πιο περίπλοκη όσο περισσότερες συσκευές εγκαθιστούν στο σπίτι σας και οι περισσότερες εφαρμογές που πρέπει να εγκαταστήσετε το τηλέφωνό σας για να τα ελέγξετε όλα.

Μόλις συνδυάσετε την έξυπνη οικιακή συσκευή σας με την Alexa. Ωστόσο, θα μπορείτε να ελέγχετε τα πάντα χρησιμοποιώντας τη φωνή σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε το AC σας, να κλειδώσετε την μπροστινή πόρτα, να ανάψετε ένα φως και ακόμη και να αλλάξετε το κανάλι στην τηλεόρασή σας, όλα χωρίς να σηκώσετε το δάχτυλό σας. Αντί να είναι απλώς μια προσθήκη στην έξυπνη ρύθμιση του σπιτιού σας, η Alexa του Amazon μπορεί (και πρέπει) να είναι το κέντρο της.

Πώς να ρυθμίσετε το Alexa να τρέχει το έξυπνο σπίτι σας

Σε αντίθεση με τη δημιουργία άλλων έξυπνων οικιακών συσκευών, ο συνδυασμός των συνδεδεμένων συσκευών με την Alexa είναι μια αρκετά απλή διαδικασία. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να ξεκινήσετε την εφαρμογή Alexa στον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την ικανότητα για κάθε συσκευή που σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε με το Amazon Echo Spot ή Echo Dot . Για παράδειγμα, εάν έχετε έξυπνα φώτα και έναν έξυπνο θερμοστάτη, θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε την ικανότητα και για τους δυο τους μεμονωμένα για να λειτουργήσουν. Η ενεργοποίηση μιας ικανότητας στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κυριολεκτικά τόσο εύκολη όσο το πάτημα ενός κουμπιού.

Μόλις ενεργοποιήσετε μια συγκεκριμένη ικανότητα, ορισμένες έξυπνες οικιακές συσκευές απαιτούν επίσης να αντιστοιχίσετε τη συσκευή σας με το Dot ή Echo, μια διαδικασία που γίνεται απλά λέγοντας "Pair Devices" στην Alexa και αφήνοντάς την να την κάνει. Θα βρει τον έξυπνο λαμπτήρα , τον θερμοστάτη, τον έξυπνο ανιχνευτή καπνού ή άλλη συσκευή και θα χειριστεί την ίδια τη διαδικασία σύνδεσης. Πανεύκολο.

Αν ξεκινάτε να χτίζετε το έξυπνο σπίτι σας, τότε εδώ είναι μια λίστα με μερικές από τις έξυπνες οικιακές συσκευές εκεί έξω που είναι συμβατές με την Alexa καθώς και πώς να τους βοηθήσετε να δουλέψουν με το Echo ή το Dot στο σπίτι σας.

01 από 07

Κλείστε την μπροστινή πόρτα σας με το Smart Lock του Αυγούστου

Αν έχετε Smart Lock του Αυγούστου τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Alexa για να κλειδώσετε την πόρτα σας. Με την ικανότητα αυτή μπορείτε να ζητήσετε από την Alexa ερωτήσεις όπως "Alexa, είναι η μπροστινή πόρτα κλειδωμένη;" για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι ασφαλή και ασφαλή πριν ξεκινήσετε να κοιμάστε.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την Alexa για να κλειδώσετε την πόρτα σας που είστε μέσα. Για λόγους ασφαλείας; Ωστόσο, το χαρακτηριστικό δεν λειτουργεί για το ξεκλείδωμα της πόρτας. Ενεργοποιήστε το Skill Smart August Lock Smart Skill εδώ.

02 του 07

Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε τα φώτα σας

Όταν πρόκειται για έξυπνα φώτα, θα χρειαστεί όχι μόνο να ενεργοποιήσετε την ικανότητα για να δουλέψουν, θα πρέπει να δείξετε την Alexa όπου τα φώτα σας είναι καλά. Για να το κάνετε αυτό, μόλις ενεργοποιήσετε την ικανότητα για τα έξυπνα φώτα που έχετε στην κατοχή σας, θα πρέπει να πείτε "Alexa, ανακαλύψτε συσκευές".

Τα φώτα Hue της Phillips είναι αναμφίβολα τα πιο χρησιμοποιημένα έξυπνα φώτα εκεί έξω. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε εδώ την ικανότητα Hue Alexa της Philips. Μόλις ενεργοποιηθεί, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τα φώτα καθώς και να ορίσετε διαφορετικές ρυθμίσεις φωτεινότητας ή να ενεργοποιήσετε διαφορετικές ρυθμίσεις σκηνών που έχετε ήδη ρυθμίσει για το δωμάτιο.

Εάν διαθέτετε φώτα ασφαλείας Kuna, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την Alexa για να ενεργοποιήσετε αυτούς τους χρήστες, λέγοντας απλώς το όνομα που έχετε δώσει τα φώτα μέσα στο Kuna. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε "Alexa, ενεργοποιήστε τα φώτα της αυλής μου". Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ικανότητα Kuna Alexa εδώ.

Η Alexa συνεργάζεται επίσης με τα Vivint, τα φώτα με δυνατότητα Wink, καθώς και με πολλά άλλα. Ανατρέξτε στην πλήρη λίστα των έξυπνων φώτων που υποστηρίζονται από την Alexa εδώ.

Εάν έχετε ήδη εγκατεστημένα τα έξυπνα φώτα στο σπίτι σας, μπορείτε να τα ελέγξετε χρησιμοποιώντας τα ίδια ονόματα που τους δώσατε στην εφαρμογή έξυπνου φωτός. Για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε από την Alexa να ενεργοποιήσει τα φώτα της βεράντας σας ή να μειώσει τα φώτα στην κρεβατοκάμαρά σας.

03 του 07

Ελέγξτε την τηλεόρασή σας χρησιμοποιώντας τον Harmony Hub της Logitech

Αν έχετε Logitech Harmony Hub, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Alexa για να ελέγξετε πολλές ρυθμίσεις του home theatre. Το χαρακτηριστικό αυτό λειτουργεί με Logitech Harmony Elite, Harmony Companion και Harmony Hub και όταν συνδεθεί, μπορείτε να κάνετε τα πάντα από την ενεργοποίηση της τηλεόρασής σας κατά την εκκίνηση του Netflix ή ενός συγκεκριμένου διαύλου.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την Alexa για να ενεργοποιήσετε τα συστήματα τυχερών παιχνιδιών που είναι συνδεδεμένα με το διανομέα, όπως το Xbox One της Microsoft, και να απενεργοποιήσετε το κέντρο ψυχαγωγίας σας ταυτόχρονα όταν είστε έτοιμοι να ξεκουραστούν. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ικανότητα του Logitech Harmony Hub Alexa εδώ.

04 του 07

Ελέγξτε το θερμοστάτη σας με την Alexa

Είστε ήδη άνετοι στον καναπέ όταν συνειδητοποιήσετε ότι είναι λίγο πολύ ζεστό. Αντί να σηκωθείτε και να γυρίσετε τον θερμοστάτη προς τα κάτω, μια ενσωμάτωση Alexa μπορεί να το κάνει, ώστε να μπορείτε απλά να ζητήσετε από την Alexa να ρυθμίσει την θερμοκρασία για εσάς.

Η Alexa συνεργάζεται με διάφορους θερμοστάτες, συμπεριλαμβανομένων των Carrier, Honeywell και Sensi. Ο πιο γνωστός θερμοστάτης με συμβατότητα με Alexa. ωστόσο, είναι πιθανώς Nest.

Μόλις ενεργοποιήσετε την ικανότητα Nest Alexa, μπορείτε να την ζητήσετε να κάνει πράγματα όπως να αλλάξει τη θερμοκρασία σε ένα συγκεκριμένο πάτωμα του σπιτιού σας σε κάτι διαφορετικό ή να φέρει τη θερμοκρασία σε ολόκληρο το σπίτι κάτω από λίγους βαθμούς. Εάν δεν είστε σίγουροι αν είναι ζεστό στο σπίτι σας ή έχετε ένα ζεστό φλας, μπορείτε επίσης να ζητήσετε απλά από την Alexa ποια είναι η θερμοκρασία.

Δείτε τον πλήρη κατάλογο των θερμοστατών που υποστηρίζονται από την Alexa εδώ.

05 του 07

Συνδέστε το Alexa στο ηχείο του Sonos

Η Sonos εργάζεται σε μια λύση λογισμικού που θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε τη σειρά ηχείων της με την Alexa, αλλά προς το παρόν μπορείτε να κάνετε τα ηχεία Sonos να συνεργάζονται με την Alexa συνδέοντας φυσικά το Echo Dot με το ηχείο Sonos.

Ο Sonos έχει αναλυτικές οδηγίες στην τοποθεσία του, εξηγώντας πώς λειτουργεί η διαδικασία, αλλά ουσιαστικά θα πρέπει να συνδέσετε το ηχείο και το Dot μαζί χρησιμοποιώντας ένα στερεοφωνικό καλώδιο.

Μόλις συνδεθεί, όποτε το Dot ξυπνά (δηλαδή όταν λέτε "Alexa"), ο Sonos σας θα ξυπνήσει επίσης. Αυτό σημαίνει ότι θα είστε σε θέση να ακούσετε τις απαντήσεις της Alexa σε γενικές ερωτήσεις λίγο πιο δυνατά, καθώς και να παίζετε τη μουσική σας σε πολύ μεγαλύτερο όγκο από ό, τι είναι δυνατό σε ένα Dot ή Echo από μόνο του.

06 του 07

Ελέγξτε το Smart Frigidaire Cool Connect Smart Air Conditioner

Αν έχετε ένα έξυπνο κλιματιστικό Frigidaire Cool Connect, μπορείτε να τον ελέγξετε με την Alexa. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε την ικανότητα Frigidaire μέσα στην εφαρμογή Alexa.

Η εφαρμογή θα σας ζητήσει να εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης για το κλιματιστικό, τα οποία θα είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιείτε στην εφαρμογή Frigidaire για κινητά.

Μόλις συνδεθείτε, θα μπορείτε να κάνετε πράγματα όπως απενεργοποίηση και ενεργοποίηση του κλιματιστικού, μείωση της θερμοκρασίας ή ρύθμιση της θερμοκρασίας χρησιμοποιώντας τη φωνή σας και όχι την εφαρμογή.

07 του 07

Ενεργοποιήστε οτιδήποτε συνδέεται με μια έξοδο Wemo

Με τους διακόπτες Wemo της Belkin μπορείτε κυριολεκτικά να ελέγξετε οτιδήποτε συνδέετε. Οι διακόπτες δεν είναι αρκετά ισχυροί για να κάνουν πράγματα όπως να αλλάξουν το κανάλι στην τηλεόρασή σας ή να μειώσουν τα φώτα σας, αλλά μπορούν να χειριστούν τη βασική λειτουργία on / off για οτιδήποτε συνδέεται με τους.

Δοκιμάστε το με κάτι σαν ανεμιστήρα το καλοκαίρι ή ένα ηλεκτρικό θερμοσίφωνο το χειμώνα. Η λειτουργικότητα με αυτή τη λειτουργία περιορίζεται μόνο από τη φαντασία σας και όπως τα φώτα θα πρέπει να ζητήσετε από την Alexa να αναζητήσει τις συσκευές σας μόλις ενεργοποιήσετε την ικανότητα. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ικανότητα Belkin Wemo Alexa εδώ.