Οδηγός για αρχάριους για εφαρμογές

Μια εφαρμογή είναι ένα πρόγραμμα λογισμικού που εκτελείται σε οποιαδήποτε πλατφόρμα

Η λέξη "app" είναι μια σύντμηση για την "εφαρμογή". Είναι ένα κομμάτι λογισμικού που μπορεί να τρέχει μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού ή ακόμα και εκτός σύνδεσης στον υπολογιστή, στο τηλέφωνο, στο tablet ή σε οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Οι εφαρμογές ενδέχεται να έχουν ή να μην έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο .

Η εφαρμογή είναι μια σύγχρονη λήψη της λέξης λογισμικού ή εφαρμογής. Αυτός είναι ο λόγος που πιθανότατα το ακούτε μόνο σε σχέση με μια εφαρμογή για κινητά ή ένα μικρό κομμάτι λογισμικού που τρέχει σε έναν ιστότοπο. Συνήθως χρησιμοποιείται για να περιγράψει οτιδήποτε δεν είναι πλήρες πρόγραμμα λογισμικού.

Τύποι εφαρμογών

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι εφαρμογών: επιφάνεια εργασίας, κινητό τηλέφωνο και ιστός.

Οι εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι συνήθως πολύ "πληρέστερες" και αποτελούνται από όλα τα χαρακτηριστικά ενός προγράμματος, ενώ το αντίστοιχο για το κινητό ή το app είναι μια απλούστερη και πιο εύχρηστη έκδοση.

Αυτό έχει νόημα όταν θεωρείτε ότι οι περισσότερες εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές και ιστούς είναι κατασκευασμένες για χρήση με ποντίκι και πληκτρολόγιο μαζί με μια πολύ μεγαλύτερη οθόνη, αλλά οι εφαρμογές για κινητά προορίζονται να προσπελαστούν με ένα δάχτυλο ή γραφίδα σε μια μικρή οθόνη.

Οι εφαρμογές Ιστού ενδέχεται να είναι γεμάτες από λειτουργίες, αλλά πρέπει να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της σύνδεσης στο διαδίκτυο και του προγράμματος περιήγησης ιστού, οπότε ενώ μερικές είναι βαριές και μπορούν να εκτελούν πραγματικά όπως τα κινητά ή τα επιτραπέζια προγράμματα, οι περισσότερες εφαρμογές ιστού είναι ελαφρές για κάποιο λόγο.

Εάν μια εφαρμογή είναι ένας συνδυασμός μεταξύ μιας εφαρμογής ιστού και μιας εφαρμογής για επιτραπέζιους υπολογιστές, ενδέχεται να ονομάζονται εφαρμογές υβριδικών. Αυτές είναι εφαρμογές που διαθέτουν ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς σύνδεση, επιφάνεια εργασίας και άμεση πρόσβαση σε υλικό και άλλες συνδεδεμένες συσκευές, αλλά και μια συνεχή σύνδεση στο διαδίκτυο για ταχύτερη ενημέρωση και πρόσβαση σε πόρους του διαδικτύου.

Παραδείγματα εφαρμογών

Ορισμένες εφαρμογές υπάρχουν και στις τρεις μορφές και είναι διαθέσιμες όχι μόνο ως εφαρμογές για κινητά αλλά και ως εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές και ιστούς.

Ο επεξεργαστής εικόνων του Adobe Photoshop είναι ένα πλήρες πρόγραμμα λογισμικού που εκτελείται στον υπολογιστή σας, αλλά το Adobe Photoshop Sketch είναι μια εφαρμογή για κινητά που σας επιτρέπει να σχεδιάζετε και να ζωγραφίζετε από μια φορητή συσκευή. Είναι περισσότερο μια συμπυκνωμένη έκδοση της εφαρμογής επιφάνειας εργασίας. Το ίδιο ισχύει και με την εφαρμογή Ιστού που ονομάζεται Adobe Photoshop Express Editor.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι το Microsoft Word. Είναι διαθέσιμο για υπολογιστές με την πιο προηγμένη μορφή τους, αλλά και στον ιστό και μέσω μιας εφαρμογής για κινητά.

Αυτά τα δύο παραδείγματα είναι εφαρμογές που υπάρχουν και στις τρεις μορφές εφαρμογής, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Για παράδειγμα, μπορείτε να μεταβείτε στα μηνύματα Gmail μέσω του επίσημου ιστότοπου Gmail.com και της εφαρμογής Gmail για κινητά, αλλά δεν υπάρχει πρόγραμμα Google Desktop που να σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα μηνύματά σας. Σε αυτή την περίπτωση, το Gmail είναι μια εφαρμογή για κινητά και για web, αλλά όχι μια εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές. Μπορείτε να το προσθέσετε ή να το αφαιρέσετε όπως επιθυμείτε.

Άλλα (συνηθισμένα παιχνίδια) είναι παρόμοια, καθώς υπάρχουν και εκδόσεις κινητού και διαδικτύου του ίδιου παιχνιδιού, αλλά ίσως όχι μια εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές. Ή, ενδέχεται να υπάρχει μια έκδοση υπολογιστή του παιχνιδιού, αλλά δεν είναι διαθέσιμη στον ιστό ή την εφαρμογή για κινητά.

Πού να λάβετε εφαρμογές

Στο πλαίσιο των εφαρμογών για κινητά, σχεδόν κάθε πλατφόρμα έχει το δικό της αποθετήριο όπου οι χρήστες της μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν και πληρωμένες εφαρμογές. Αυτά είναι συνήθως προσβάσιμα μέσω της ίδιας της συσκευής ή ίσως ακόμη και μιας ιστοσελίδας, έτσι ώστε η εφαρμογή να μπορεί να τεθεί σε αναμονή για λήψη την επόμενη φορά που ο χρήστης βρίσκεται στη συσκευή.

Για παράδειγμα, το κατάστημα Google Play και το Appstore του Amazon για Android είναι δύο μέρη όπου οι χρήστες Android μπορούν να κάνουν λήψη εφαρμογών για κινητά. Τα iPhone, τα iPod touch και τα iPads μπορούν να αποκτήσουν εφαρμογές μέσω του iTunes σε έναν υπολογιστή ή μέσω του App Store απευθείας από τη συσκευή.

Οι εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές διατίθενται ευρύτερα από ανεπίσημες πηγές (π.χ. Softpedia και FileHippo.com), αλλά μερικές επίσημες περιλαμβάνουν το Mac App Store για εφαρμογές MacOS και τις εφαρμογές των Windows Store για Windows.

Οι εφαρμογές Ιστού, από την άλλη πλευρά, φορτώνουν μέσα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης και δεν χρειάζονται λήψη. Αυτό συμβαίνει, εκτός εάν μιλάτε για εφαρμογές Chrome που μεταφορτώνονται στον υπολογιστή σας αλλά στη συνέχεια εκτελούνται ως μικρές εφαρμογές στο διαδίκτυο μέσω του chrome: // apps / URL, όπως η ροή βίντεο.

Πριν κάνετε λήψη οτιδήποτε, βέβαια, δείτε πώς μπορείτε να κάνετε λήψη και εγκατάσταση του λογισμικού με ασφάλεια, για να αποφύγετε τη λήψη κακόβουλου λογισμικού .

Σημείωση: Η Google αναφέρεται στις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως εφαρμογή, αλλά επίσης πωλεί μια συγκεκριμένη σουίτα υπηρεσιών γνωστή ως Google Apps for Work . Η Google διαθέτει υπηρεσία φιλοξενίας εφαρμογών που ονομάζεται Google App Engine, η οποία αποτελεί μέρος της πλατφόρμας Google Cloud Platform.