Πώς να αφαιρέσετε έναν λογαριασμό Gmail από τη συσκευή σας Android

Θέλετε να καταργηθεί το Google από το Android σας; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Όταν αφαιρείτε ένα λογαριασμό Gmail από μια συσκευή Android με τον σωστό τρόπο, η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη και ανώδυνη. Ο λογαριασμός θα εξακολουθεί να υπάρχει και θα μπορείτε να τον έχετε πρόσβαση μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού και μπορείτε να το επανασυνδέσετε αργότερα, αν αλλάξετε γνώμη.

Όταν σκέφτεστε να αφαιρέσετε έναν λογαριασμό, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι συχνά υπάρχουν τρεις διαφορετικές ιδέες που μπορεί να προκαλούν σύγχυση:

Εστιάζουμε στο τελευταίο στοιχείο (αν και θα σας δείξουμε πώς να απενεργοποιήσετε συγχρονισμό). Πριν προχωρήσετε, υπάρχουν μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Το πιο σημαντικό, θα χάσετε την πρόσβαση σε εφαρμογές και περιεχόμενο που αγοράσατε από το Google Play Store αν καταργήσετε τον λογαριασμό Gmail που είναι συνδεδεμένος με το κατάστημα. Θα χάσετε επίσης πρόσβαση σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφίες, ημερολόγια και άλλα δεδομένα που συνδέονται με αυτόν το λογαριασμό Gmail.

Παρόλο που είναι δυνατό να προσθέσετε αργότερα έναν λογαριασμό Gmail, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να απενεργοποιήσετε την επιλογή συγχρονισμού . Αυτή η επιλογή αγγίζεται κατά το τρίτο βήμα, αν νομίζετε ότι μπορεί να θέλετε να αφήσετε τον λογαριασμό στη θέση του.

Σημείωση: Οι παρακάτω οδηγίες πρέπει να ισχύουν ανεξάρτητα από το ποιος έκανε το τηλέφωνο Android σας: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, κλπ.

Αν πραγματικά θέλετε να καταργήσετε το Gmail από το τηλέφωνό σας, τα βασικά βήματα είναι:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί.
  2. Αγγίξτε το Google και στη συνέχεια πατήστε το λογαριασμό Gmail που θέλετε να καταργήσετε.
  3. Ανοίξτε το μενού υπερχείλισης, το οποίο μπορεί να μοιάζει με τρεις κουκίδες ή τρεις γραμμές και επιλέξτε το λογαριασμό αφαιρέστε .
  4. Επιβεβαιώστε την κατάργηση λογαριασμού.

01 από 05

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Λογαριασμοί

Κατά την κατάργηση ενός λογαριασμού Gmail από ένα τηλέφωνο, πάντα να χρησιμοποιείτε το μενού Λογαριασμοί και όχι το μενού Google.

Το πρώτο βήμα για την κατάργηση ενός λογαριασμού Gmail από το Android σας είναι να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού Λογαριασμοί στο τηλέφωνό σας.

Ανάλογα με το μοντέλο της συσκευής σας Android και την έκδοση του Android που έχει εγκαταστήσει, μπορεί να έχετε ένα μενού Λογαριασμοί και συγχρονισμός , αλλά είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί ανοίγοντας το κύριο μενού εφαρμογών, πατώντας το μενού Ρυθμίσεις και έπειτα επιλέγοντας το μενού Λογαριασμοί ή Λογαριασμοί και συγχρονισμός .

Σημαντικό: Κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος, πρέπει απολύτως να επιλέξετε Λογαριασμοί ή Λογαριασμοί & Συγχρονισμός αντί για Google από το μενού βασικών ρυθμίσεων.

Αν επιλέξετε το Google από το μενού των κύριων ρυθμίσεων, μπορείτε να καταργήσετε τη διαγραφή του λογαριασμού σας Gmail αντί να το αφαιρέσετε απλά από το τηλέφωνο.

02 του 05

Επιλέξτε τον λογαριασμό Gmail που θέλετε να καταργήσετε από το τηλέφωνό σας

Αν έχετε πολλούς λογαριασμούς Gmail, θα πρέπει να επιλέξετε εκείνο που θέλετε να καταργήσετε από μια λίστα.

Με το μενού Λογαριασμοί ανοικτό, το Android σας θα σας παρουσιάσει μια λίστα εγκατεστημένων εφαρμογών που έχουν λογαριασμούς συνδεδεμένους στη συσκευή σας.

Θα χρειαστεί να πατήσετε στο Google σε αυτό το σημείο, το οποίο θα εμφανίσει μια λίστα με τους λογαριασμούς Gmail.

Όταν πατήσετε στο λογαριασμό Gmail που θέλετε να καταργήσετε από το τηλέφωνό σας, θα ανοίξει το μενού συγχρονισμού για αυτόν το λογαριασμό.

03 του 05

Ενεργοποιήστε το συγχρονισμό ή την αφαίρεση ενός λογαριασμού Gmail

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό ως προσωρινό μέτρο, αλλά η κατάργηση ενός λογαριασμού Gmail θα αποτρέψει εντελώς την πρόσβαση σε email, εικόνες και άλλα δεδομένα.

Το μενού Συγχρονισμός σάς παρέχει πολλές επιλογές σχετικά με το λογαριασμό σας στο Gmail.

Εάν θέλετε να αφήσετε το Gmail σας συνδεδεμένο στο τηλέφωνο, αλλά να σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ειδοποιήσεις, μπορείτε να το ολοκληρώσετε απλά απενεργοποιώντας τις μεμονωμένες ρυθμίσεις συγχρονισμού.

Εάν θέλετε πραγματικά να καταργήσετε πλήρως το λογαριασμό Gmail από το τηλέφωνό σας, θα χρειαστεί να ανοίξετε το μενού υπερχείλισης . Το εικονίδιο για αυτό το μενού μοιάζει με τρεις κάθετες στοίβες. Αυτό το μενού περιλαμβάνει μια επιλογή κατάργησης λογαριασμού , την οποία θα χρειαστεί να επιλέξετε.

04 του 05

Ολοκληρώστε την Αφαίρεση του Λογαριασμού σας Google από τη Συσκευή σας

Αφού επιβεβαιώσετε την κατάργηση του λογαριασμού σας, θα πάει. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να έχετε πρόσβαση σε αυτό μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού ή να το επανασυνδέσετε αργότερα.

Αφού πατήσετε την επιλογή κατάργησης λογαριασμού, το τηλέφωνό σας θα σας παρουσιάσει ένα αναδυόμενο παράθυρο επιβεβαίωσης.

Για να ολοκληρώσετε την κατάργηση του λογαριασμού σας Gmail από το τηλέφωνό σας, θα χρειαστεί να πατήσετε το λογαριασμό κατάργησης .

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, το τηλέφωνό σας θα επιστρέψει στο προηγούμενο μενού και η διεύθυνση Gmail που καταργήσατε θα απουσιάζει από τη λίστα των λογαριασμών Google που είναι συνδεδεμένοι στη συσκευή σας.

05 του 05

Προβλήματα κατάργησης ενός λογαριασμού Google από ένα τηλέφωνο Android

Ενώ αυτές οι οδηγίες λειτουργούν για τη συντριπτική πλειοψηφία των τηλεφώνων Android, μπορεί να τρέξετε σε μια χούφτα διαφορετικά προβλήματα. Το πιο συνηθισμένο είναι ότι όταν φτάσετε στο τρίτο βήμα, μπορεί να μην δείτε ένα κουμπί μενού υπερχείλισης στην οθόνη σας.

Εάν δεν βλέπετε το μενού υπερχείλισης, το οποίο μοιάζει με τρεις κάθετα στοιβαγμένες κουκίδες, μπορεί να έχετε ακόμα πρόσβαση σε αυτό. Κοιτάξτε το Android σας για ένα φυσικό ή εικονικό κουμπί που μοιάζει με τρεις κάθετα στοιβαγμένες γραμμές.

Εάν έχετε ένα τέτοιο κουμπί, πατήστε το όταν φτάσετε στο τρίτο βήμα. Αυτό θα πρέπει να ανοίξει το μενού υπερχείλισης, το οποίο θα σας επιτρέψει να καταργήσετε το λογαριασμό σας στο Gmail.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να έχετε πρόβλημα να καταργήσετε τον κύριο λογαριασμό Gmail από το τηλέφωνό σας. Αυτός είναι ο λογαριασμός που χρησιμοποιήθηκε κατά την πρώτη ρύθμιση του τηλεφώνου και συνδέεται με πολλές εφαρμογές, όπως το Google Play Store.

Αν δεν μπορείτε να καταργήσετε τον κύριο λογαριασμό Gmail από το τηλέφωνό σας, μπορεί να σας βοηθήσει να προσθέσετε πρώτα ένα νέο λογαριασμό Gmail. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, ίσως χρειαστεί να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων . Αυτό θα αφαιρέσει επίσης όλα τα δεδομένα σας από το τηλέφωνο, γι 'αυτό βεβαιωθείτε ότι όλα τα στοιχεία πρώτα .