5 Συμβουλές για τη διασφάλιση του ασύρματου δικτύου σας

Ήρθε η ώρα για ασύρματο συντονισμό

Πόσο ασφαλές είναι το ασύρματο δίκτυό σας; Είναι αρκετά σκληρό για να χειριστεί μια επίθεση χάκερ, ή είναι ευρέως ανοιχτό χωρίς κρυπτογράφηση ή κωδικό πρόσβασης, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε και σε όλους να κάνουν ελεύθερη βόλτα ενώ πληρώνετε το λογαριασμό; Ασύρματη ασφάλεια είναι σημαντική για όλους, επειδή κανείς δεν θέλει τους χάκερ στο δίκτυό τους να κλέβουν δεδομένα ή να κλέβουν το προηγούμενο εύρος ζώνης που πληρώνουν καλά χρήματα. Ας δούμε μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να κλειδώσετε το ασύρματο δίκτυό σας.

1. Ενεργοποιήστε την κρυπτογράφηση WPA2 στον ασύρματο δρομολογητή

Εάν έχετε ρυθμίσει το δίκτυο Wi-Fi σας πριν από αρκετά χρόνια και δεν έχετε αλλάξει καμία ρύθμιση από τότε, ίσως να χρησιμοποιείτε την ξεπερασμένη κρυπτογράφηση WEP (Wireless Equivalent Privacy), η οποία είναι εύκολο να διασκεδαστεί ακόμα και από τους αρχάριους χάκερ. Η Wi-Fi Protected Access 2 ( WPA2 ) είναι το σημερινό πρότυπο και είναι πολύ πιο ανθεκτικό στους χάκερς.

Ανάλογα με την ηλικία του ασύρματου δρομολογητή σας, ίσως χρειαστεί να αναβαθμίσετε το υλικολογισμικό του για να προσθέσετε υποστήριξη WPA2. Αν δεν μπορείτε να αναβαθμίσετε το υλικολογισμικό του δρομολογητή σας για να προσθέσετε υποστήριξη για το WPA2 τότε θα πρέπει να εξετάσετε την επένδυση σε ένα νέο ασύρματο δρομολογητή που υποστηρίζει κρυπτογράφηση WPA2.

2. Μην χρησιμοποιείτε κοινό όνομα ασύρματου δικτύου (SSID)

Υπάρχει μια λίστα που οι χάκερ θέλουν να κάνουν αναφορά σε αυτό που περιέχει τα 1000 πιο κοινά SSID (τα ασύρματα δίκτυα). Εάν το SSID σας βρίσκεται σε αυτήν τη λίστα, οι χάκερ έχουν ήδη δημιουργήσει έναν προσαρμοσμένο Πίνακα Rainbow (πίνακα αντισταθμιστή κωδικού πρόσβασης) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάρρηξη του κωδικού πρόσβασης του δικτύου σας (εκτός εάν χρησιμοποιείτε έναν πολύ μεγάλο κωδικό πρόσβασης δικτύου). Ακόμη και ορισμένες υλοποιήσεις του WPA2 μπορεί να είναι ευάλωτες σε αυτό το είδος επίθεσης. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι το όνομα του δικτύου σας δεν βρίσκεται στη λίστα. Κάντε το όνομα του δικτύου σας όσο το δυνατόν πιο τυχαίο και αποφύγετε τη χρήση λεξικών λέξεων.

3. Δημιουργήστε έναν πραγματικά μεγάλο κωδικό πρόσβασης ασύρματου δικτύου (προ-κοινόχρηστο κλειδί)

Σε συνδυασμό με τη δημιουργία ισχυρού ονόματος δικτύου που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των πιο κοινών SSID, θα πρέπει να επιλέξετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για το κλειδί που έχετε ήδη μοιραστεί. Ένας συντομότερος κωδικός μήκους είναι πιθανότερο να είναι ραγισμένος από ένα μακρύτερο. Οι μακρύτεροι κωδικοί πρόσβασης είναι καλύτεροι επειδή οι πίνακες ουράνιου τόξου που χρησιμοποιούνται για να σπάσουν τους κωδικούς πρόσβασης δεν είναι πρακτικοί αφού υπερβείτε ένα συγκεκριμένο μήκος κωδικού πρόσβασης λόγω περιορισμών αποθήκευσης.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να ορίσετε τον κωδικό πρόσβασης του ασύρματου δικτύου σας σε μήκος 16 ή περισσότερους χαρακτήρες. Έχετε αρκετό περιθώριο για να δημιουργήσετε διαφημιστικά στοιχεία με το κλειδί προέκτασης, καθώς το μέγιστο μήκος κωδικού πρόσβασης για το WPA2-PSK είναι 64 χαρακτήρες. Μπορεί να φαίνεται σαν βασιλικός πόνος να πληκτρολογείτε έναν υπερβολικά μακρύ κωδικό πρόσβασης, αλλά επειδή οι περισσότερες συσκευές Wi-Fi αποθηκεύουν προσωρινά αυτόν τον κωδικό πρόσβασης, θα πρέπει να υπομείνετε μόνο αυτή την ενόχληση μία φορά ανά συσκευή, πράγμα που είναι μια μικρή τιμή για να πληρώσετε για την πρόσθετη ασφάλεια παρέχει.

4. Ενεργοποιήστε και ελέγξτε το τείχος προστασίας του ασύρματου δρομολογητή σας

Οι περισσότεροι ασύρματοι δρομολογητές διαθέτουν ένα ενσωματωμένο τείχος προστασίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους hackers να αποφύγουν το δίκτυό σας. Θα πρέπει να εξετάσετε την ενεργοποίηση και τη διαμόρφωση του ενσωματωμένου τείχους προστασίας (ανατρέξτε στην τοποθεσία υποστήριξης του κατασκευαστή του δρομολογητή για λεπτομέρειες). Ενδέχεται επίσης να θέλετε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία "Stealth Mode" του τείχους προστασίας για να μειώσετε την ορατότητα του δικτύου σας ως πιθανό στόχο. Μόλις ενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας σας, θα πρέπει να το ελέγχετε περιοδικά για να βεβαιωθείτε ότι εκτελεί τη δουλειά του. Ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο δοκιμής του τείχους προστασίας για περισσότερες πληροφορίες.

5. Απενεργοποιήστε τον & # 34; Admin Via Wireless & # 34; Χαρακτηριστικό του ασύρματου δρομολογητή σας

Μπορείτε να αποτρέψετε τους χάκερς να πάρουν τον έλεγχο των διοικητικών λειτουργιών του ασύρματου δρομολογητή σας απενεργοποιώντας τη ρύθμιση διαχειριστή μέσω ασύρματου δικτύου. Η απενεργοποίηση του "Διαχειριστή μέσω ασύρματου δικτύου" εξασφαλίζει ότι μόνο κάποιος που είναι συνδεδεμένος στο δρομολογητή σας μέσω καλωδίου Ethernet μπορεί να έχει πρόσβαση στις λειτουργίες διαχείρισης του ασύρματου δρομολογητή σας. Αυτό σας εμποδίζει να προσπαθήσετε να απενεργοποιήσετε άλλες λειτουργίες ασφαλείας, όπως ασύρματη κρυπτογράφηση και τείχος προστασίας.