Πώς να καταχωρίσετε το όχημά σας στο διαδίκτυο

Όπως και με την αγορά ενός αυτοκινήτου στο διαδίκτυο , η ηλεκτρονική εγγραφή οχημάτων είναι ευκολότερη, πιο βολική και λιγότερο χρονοβόρα από την καταχώρηση ενός αυτοκινήτου προσωπικά. Αντί να οδηγείτε στο τοπικό πρακτορείο χορήγησης αδειών και να περιμένετε καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, απλά πρέπει να συγκεντρώσετε την απαραίτητη τεκμηρίωση, να πλοηγηθείτε στον ιστότοπο εγγραφής της πολιτείας ή του νομού σας και να συμπληρώσετε κάποια ηλεκτρονικά έντυπα.

Σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε να παραλάβετε τα έγγραφά σας και τις πινακίδες ταχυδρομείου, πράγμα που καθιστά τη διαδικασία εντελώς ανώδυνη από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ποιος μπορεί να κάνει εγγραφή οχημάτων στο διαδίκτυο;

Οποιοσδήποτε μπορεί να δηλώσει το αυτοκίνητό του, φορτηγό ή ακόμα και αυτοκίνητο αναψυχής online, υπό την προϋπόθεση ότι έχει συσταθεί η κρατική, νομαρχιακή ή τοπική αρχή καταχώρισης . Οι περισσότερες δικαιοδοσίες είναι ενημερωμένες με αυτόν τον τύπο υπηρεσίας, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις.

Συμβουλή εμπειρογνωμόνων: Εάν θέλετε πραγματικά να αποφύγετε την ταλαιπωρία που σχετίζεται με την αγορά ενός αυτοκινήτου, υπάρχουν επίσης πολλά μέρη που μπορείτε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο online .

Αν πλοηγηθείτε στην περιοχή εγγραφής οχημάτων του κράτους ή του νομού σας και διαπιστώσετε ότι η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη, θα πρέπει να επισκεφθείτε προσωπικά τον αρμόδιο οργανισμό.

Υπάρχει επίσης σημαντική διάκριση μεταξύ της πρώτης εγγραφής οχημάτων και της ανανέωσης της καταχώρισης. Ορισμένα κράτη και κομητείες επιτρέπουν και τους δύο τύπους εγγραφών σε απευθείας σύνδεση, ενώ άλλοι επιτρέπουν μόνο τη διεξαγωγή νέων εγγραφών οχημάτων και μεταφορών τίτλων αυτοπροσώπως στο Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων (DMV), Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων (MVD), Τμήμα Εξουσιοδότησης (DOL) άλλου σχετικού οργανισμού.

Τι πληροφορίες χρειάζεστε για την εγγραφή οχημάτων στο διαδίκτυο

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες ή έγγραφα που απαιτούνται για την εγγραφή ενός οχήματος στο διαδίκτυο μπορεί να διαφέρουν κάπως ανάλογα με την τοποθεσία σας, αλλά υπάρχουν ορισμένα βασικά έγγραφα που θα θέλετε να συγκεντρώσετε πριν επιχειρήσετε να κάνετε online εγγραφή.

Για τις εγγραφές οχημάτων για πρώτη φορά, συνήθως θα χρειαστείτε:

Αν το όχημά σας ήταν ποτέ αποκατασταθεί ή καταστράφηκε, συνήθως θα χρειαστείτε πρόσθετη τεκμηρίωση, όπως φωτογραφίες του κατεστραμμένου οχήματος, τον αρχικό αποθηκευμένο τίτλο και ίσως χρειαστεί να κάνετε επιπρόσθετη επιθεώρηση.

Οι εγγραφές για πρώτη φορά και η εγγραφή οχήματος με επώνυμο τίτλο απαιτούν συχνά φυσική επίσκεψη σε έναν τοπικό οργανισμό χορήγησης αδειών. Σε περίπτωση αμφιβολίας, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία στον ιστότοπο της σχετικής υπηρεσίας.

Για τις ανανεώσεις εγγραφών στο διαδίκτυο, η διαδικασία είναι πολύ απλούστερη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να ανανεώσετε την εγγραφή σας online με έναν συνδυασμό των παρακάτω πληροφοριών:

Ενώ αυτές οι βασικές πληροφορίες επαρκούν σε πολλές τοποθεσίες, ίσως χρειαστεί να έχετε:

Πώς λειτουργεί η ανανέωση της εγγραφής στο διαδίκτυο

Η ακριβής διαδικασία ανανέωσης της ηλεκτρονικής εγγραφής οχημάτων διαφέρει από τη μια περιοχή στην άλλη, επειδή οι καταχωρίσεις συνήθως διακινούνται σε επίπεδο νομού. Δεδομένου ότι οι μεμονωμένες κομητείες είναι σε θέση να σχεδιάσουν τις δικές τους διαδικασίες ανανέωσης, μπορεί να τρέξετε σε ιδιαιτερότητες αν ζείτε σε μια περιοχή που δεν θα κάνατε εάν κατοικούσατε αλλού.

Γενικά, οι περισσότερες διαδικασίες καταχώρισης οχημάτων σε απευθείας σύνδεση απαιτούν από εσάς να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  1. Πλοηγηθείτε στον ιστότοπο της τοπικής υπηρεσίας DMV , MVD, DOL ή άλλου παρόμοιου τμήματος.
  2. Εντοπίστε ένα κουμπί ή ένα σύνδεσμο που αναφέρει την ανανέωση της εγγραφής . Η συγκεκριμένη διατύπωση μπορεί να είναι διαφορετική από αυτή, και πιθανότατα θα πρέπει να διαφοροποιήσετε το αυτοκίνητο από άλλους τύπους εγγραφών, όπως τα σκάφη.
  3. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό στην υπηρεσία που χειρίζεται τις ανανεώσεις εγγραφής στην περιοχή σας ή συνδεθείτε εάν έχετε λογαριασμό. Σε ορισμένα σημεία, αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο.
  4. Εάν σας ζητηθεί, εισαγάγετε τον κωδικό ή τον κωδικό PIN από την ειδοποίηση ανανέωσής σας στο κατάλληλο πεδίο.
  5. Εάν σας ζητηθεί, πληκτρολογήστε τον απαιτούμενο συνδυασμό του επωνύμου σας, του αριθμού πινακίδας οχήματος ή του VIN. Λάβετε υπόψη ότι όταν αρχικά ονομάσατε το όχημά σας, ο υπάλληλος μπορεί να έχει γράψει λάθος το όνομά σας ή να μεταφέρει το όνομα και το επώνυμό σας.
  6. Βεβαιωθείτε ότι το σωστό όχημα εμφανίζεται και ότι άλλες πληροφορίες, όπως η ταχυδρομική σας διεύθυνση, είναι σωστές.
  7. Επιλέξτε έναν τρόπο πληρωμής και πληρώστε για την εγγραφή. Τα κύρια πιστωτικά αυτοκίνητα είναι συνήθως αποδεκτά, αλλά μπορεί επίσης να μπορείτε να πληρώσετε μέσω ηλεκτρονικού ελέγχου.
  1. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε μια μέθοδο παράδοσης για την εγγραφή, τις πινακίδες, τα αυτοκόλλητα ή τις καρτέλες. Μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον αν θέλετε τα στοιχεία αυτά να ταχυδρομηθούν σε εσάς, και έχετε μερικές φορές την επιλογή να τα παραλάβετε αυτοπροσώπως.
  2. Τέλος, θα χρειαστεί να εκτυπώσετε την απόδειξη ανανέωσης ή το τιμολόγιο και να την απομακρύνετε για λόγους φύλαξης.

Τι εάν η αυτοκόλλητη εγγραφή σας δεν φτάνει στο χρόνο;

Ενώ η ανανέωση της ηλεκτρονικής εγγραφής οχημάτων είναι συνήθως ταχύτερη από την ανανέωση μέσω ταχυδρομείου, λόγω της στιγμιαίας επεξεργασίας, εξακολουθεί να καθυστερεί να το κάνει αυτοπροσώπως. Επομένως, αν ανανεώσετε την εγγραφή σας πολύ κοντά στην ημερομηνία λήξης, μπορεί να βρεθείτε σε μια δύσκολη κατάσταση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι συνήθως καλή ιδέα να ανανεωθείτε μόνοι σας προσωπικά ή να επιλέξετε την επιλογή για προσωπική σας εγγραφή, εάν η ημερομηνία λήξης δεν είναι πολύ μακριά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να μην λάβετε εγκαίρως τα έγγραφά σας ή τα πιάτα σας, παρόλο που φαίνεται ότι ανανεώσατε αρκετά νωρίς για να αποφύγετε κάποιο πρόβλημα. Όταν συμβεί αυτό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το τοπικό σας DMV, MVD ή DOL για να δείτε ποιο είναι το πρόβλημα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να αποθηκεύσετε και να εκτυπώσετε την απόδειξη ή το τιμολόγιο από την ανανέωσή σας. Εάν βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου η καταχώρισή σας έχει λήξει, αλλά πρέπει να οδηγήσετε απολύτως το αυτοκίνητό σας, η απόδειξη ή το τιμολόγιο μπορεί να χρησιμεύσει ως προσωρινή απόδειξη εγγραφής.