Πώς να χρησιμοποιήσετε την Αναγνώριση ομιλίας για τον έλεγχο των Windows με τη φωνή σας

01 από 15

Έλεγχος φωνής: Μια παράδοση των Windows

Η Cortana, ψηφιακή προσωπική βοηθός της Microsoft, είναι ενσωματωμένη στα Windows 10. Microsoft

Όταν η Microsoft πρόσθεσε την Cortana στα Windows 10, ήταν κάτι νεωτεριστικό. Παρά τη χρησιμότητα της Cortana για τον έλεγχο των ειδήσεων και των καιρικών συνθηκών, το άνοιγμα εφαρμογών ή την αποστολή μηνυμάτων κειμένου, πολλοί άνθρωποι μπλόκαραν (και εξακολουθούν να) την ιδέα να μιλήσουν στον υπολογιστή τους. Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά οι άνθρωποι έχουν μιλήσει πραγματικά με τους υπολογιστές τους για χρόνια.

02 από 15

Αναγνώριση ομιλίας των Windows

Getty Images / valentinrussanov

Το Buried inside Windows είναι ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα αναγνώρισης ομιλίας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν με τον υπολογιστή τους χρησιμοποιώντας μόνο - ή τουλάχιστον πρωτίστως - τη φωνή τους. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χέρια του για να περιηγηθεί σε έναν υπολογιστή, όπως μια αναπηρία ή ένας τραυματισμός. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αναγνώριση ομιλίας ενσωματώθηκε στα Windows: Για να βοηθήσουμε όσους πρέπει να ξεπεράσουν ένα φυσικό πρόβλημα. Ακόμα κι έτσι, η Αναγνώριση Ομιλίας είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για όποιον θέλει να πειραματιστεί με φωνητική αλληλεπίδραση ή απλά δεν θα χρησιμοποιήσει τα χέρια του για να ελέγξει τον υπολογιστή τους όλη την ώρα.

Ξεκινώντας με την αναγνώριση ομιλίας των Windows είναι απλή και η Microsoft παρέχει μερικά εργαλεία για να σας βοηθήσει να μάθετε πώς να το χρησιμοποιήσετε. Οι οδηγίες σχετικά με τον τρόπο ενεργοποίησης της Αναγνώρισης Ομιλίας είναι σχετικά όμοιες σε όλες τις ενεργές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος από τα Windows 7 έως τα Windows 10.

Περπατώ μέσα από την Αναγνώριση ομιλίας σε αυτό το άρθρο χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή Windows 10. Ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές ως προς τον τρόπο εκτέλεσης της διαδικασίας ρύθμισης εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση των Windows. Παρ 'όλα αυτά, η διαδικασία είναι γενικά η ίδια.

03 από 15

Ξεκινά από τον πίνακα ελέγχου

Ο πίνακας ελέγχου στα Windows 10.

Πριν κάνουμε οτιδήποτε, πρέπει να ανοίξουμε τον πίνακα ελέγχου . Στα Windows 7, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και από το μενού επιλέξτε Πίνακας ελέγχου στο δεξιό περιθώριο. Στα Windows 8 και Windows 10, το πιο εύκολο πράγμα που κάνετε είναι να πατήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Win + X και να επιλέξετε Control Panel από το μενού power user. Εάν η συσκευή σας δεν διαθέτει πληκτρολόγιο, ελέγξτε το προηγούμενο σεμινάριο σχετικά με τον τρόπο ανοίγματος του Πίνακα Ελέγχου σε διάφορες εκδόσεις των Windows.

Όταν ο πίνακας ελέγχου είναι ανοιχτός, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει Μεγάλα εικονίδια (εικόνα παραπάνω) στο μενού Προβολή κατά την επάνω δεξιά γωνία. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην αλφαβητική λίστα επιλογών μέχρι να δείτε Αναγνώριση ομιλίας .

04 από 15

Ξεκινήστε την Αναγνώριση Ομιλίας

Κάντε κλικ στην επιλογή "Εκκίνηση αναγνώρισης ομιλίας" για να ξεκινήσετε.

Στην επόμενη οθόνη του Πίνακα Ελέγχου επιλέξτε Έναρξη Αναγνώρισης Ομιλίας , η οποία θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή.

05 από 15

Απλά κάντε κλικ στο Επόμενο

Η οθόνη υποδοχής περιγράφει συνοπτικά την Αναγνώριση ομιλίας.

Εμφανίζεται σύντομα ένα νέο παράθυρο που εξηγεί τι είναι η Αναγνώριση Ομιλίας και ότι θα χρειαστεί να περάσετε μια σύντομη διαδικασία ρύθμισης για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο στο κάτω μέρος του παραθύρου.

06 από 15

Ονομάστε το μικρόφωνο σας

Τα Windows πρέπει να γνωρίζουν τον τύπο μικροφώνου που χρησιμοποιείτε.

Η επόμενη οθόνη ζητάει τι είδους μικρόφωνο χρησιμοποιείτε για την αναγνώριση ομιλίας, όπως ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο, ένα ακουστικό ή μια επιτραπέζια συσκευή. Τα Windows είναι αρκετά καλά στην αναγνώριση του σωστού τύπου μικροφώνου που έχετε, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η επιλογή είναι σωστή. Αφού γίνει αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .

07 από 15

Όλα σχετικά με την τοποθέτηση μικροφώνων

Τα Windows θα παρέχουν συμβουλές σχετικά με την κατάλληλη τοποθέτηση μικροφώνου για την Αναγνώριση ομιλίας.

Τώρα φτάνουμε σε μια οθόνη που μας διδάσκει την σωστή τοποθέτηση του μικροφώνου για να εκμεταλλευτούμε καλύτερα την Αναγνώριση Ομιλίας. Όταν ολοκληρώσετε την ανάγνωση των γρήγορων συμβουλών, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο , και πάλι.

08 από 15

Δοκιμή με μικρόφωνο

Τα Windows ελέγχουν για να δείτε ότι το μικρόφωνό σας λειτουργεί σωστά.

Τώρα θα σας ζητηθεί να διαβάσετε μερικές γραμμές γραμμής για να βεβαιωθείτε ότι το μικρόφωνο λειτουργεί σωστά και ότι το επίπεδο έντασης είναι σωστό. Ενώ μιλάτε θα πρέπει να δείτε ότι ο δείκτης έντασης ήχου παραμένει στην πράσινη ζώνη. Εάν υπερβεί αυτό, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε την ένταση του μικροφώνου σας στον Πίνακα Ελέγχου. Αφού ολοκληρώσετε την ομιλία, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο και αν όλα πάνε καλά, η παρακάτω οθόνη θα πει ότι είστε δοκιμή μικροφώνου ήταν επιτυχής. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο ξανά.

09 από 15

Ανασκόπηση εγγράφων

Αποφασίστε εάν θέλετε να αναγνωστεί το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Αναγνώριση ομιλίας.

Στη συνέχεια, πρέπει να αποφασίσετε αν θα επιτρέψετε ή όχι την αναθεώρηση εγγράφων, ώστε ο υπολογιστής σας να μπορεί να δει τα έγγραφα και τις προσωρινές μνήμες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον υπολογιστή σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το λειτουργικό σύστημα να καταλάβει τις συνήθεις λέξεις και φράσεις που συνήθως χρησιμοποιείτε. Θα θέλετε να διαβάσετε τις δηλώσεις απορρήτου της Microsoft πριν αποφασίσετε αν θέλετε ή όχι να το κάνετε αυτό. Αφού επιλέξετε να ενεργοποιήσετε ή όχι την επισκόπηση εγγράφων, πατήστε Επόμενο .

10 από 15

Φωνή ή πληκτρολόγιο

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την Αναγνώριση ομιλίας μέσω συντόμευσης φωνής ή πληκτρολογίου.

Ουάου, η Microsoft αγαπά τις οθόνες ρύθμισης. Εδώ έρχεται ένα άλλο. Τώρα πρέπει να επιλέξετε μεταξύ χειροκίνητης και φωνητικής λειτουργίας ενεργοποίησης. Η χειροκίνητη λειτουργία σημαίνει ότι πρέπει να επιτρέπετε στον υπολογιστή σας να αρχίσει να ακούει φωνητικές εντολές πατώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου Win + Ctrl . Η λειτουργία φωνητικής ενεργοποίησης, από την άλλη πλευρά, ενεργοποιείται απλά λέγοντας Εκκίνηση Ακρόασης. "Και οι δύο μέθοδοι χρησιμοποιούν την εντολή" Stop Listening "για να απενεργοποιήσετε την Αναγνώριση ομιλίας.

11 από 15

Εκτυπώστε την κάρτα αναφοράς

Εκτυπώστε την κάρτα αναφοράς ομιλίας για να διατηρήσετε μια εύχρηστη λίστα φωνητικών εντολών.

Η αναγνώριση ομιλίας είναι σχεδόν έτοιμη. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να δείτε και να εκτυπώσετε την κάρτα αναφοράς αναγνώρισης ομιλίας των Windows - θα το συνιστούσα ιδιαίτερα. Η κάρτα αναφοράς (είναι στην πραγματικότητα περισσότερο από ένα φυλλάδιο αναφοράς αυτές τις μέρες) είναι σε σύνδεση, οπότε θα πρέπει να συνδεθείτε στο Internet για να το δείτε. Αφήστε άλλη μια φορά κλικ στο Επόμενο .

12 από 15

Για να εκτελείται κατά την εκκίνηση ή να μην εκτελείται κατά την εκκίνηση

Αποφασίστε εάν θα πρέπει να εκτελείται η Αναγνώριση Ομιλίας κατά την εκκίνηση.

Τέλος, φτάσαμε στο τέλος. Απλά αποφασίστε αν θα πρέπει να εκτελείται η Αναγνώριση Ομιλίας κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας. Από προεπιλογή, αυτή η λειτουργία έχει ρυθμιστεί να ενεργοποιείται κατά την εκκίνηση και θα συνιστούσα να την κρατάτε έτσι. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο μια τελευταία φορά.

13 από 15

Εκμάθηση αναγνώρισης ομιλίας

Ο υπολογιστής σας είναι έτοιμος για φωνητικό έλεγχο.

Εάν θέλετε να εξασκηθείτε, τα Windows μπορούν πλέον να τρέξουν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να δουν πώς να χρησιμοποιήσετε την Αναγνώριση ομιλίας. Για να δείτε το σεμινάριο, κάντε κλικ στην επιλογή Έναρξη Εκμάθησης, διαφορετικά πηγαίνετε με το παράθυρο Skip Tutorial . Αν αποφασίσετε να παραλείψετε το σεμινάριο, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε σε αυτό στον Πίνακα Ελέγχου> Αναγνώριση ομιλίας> Εκμάθηση ξένων γλωσσών .

Μόλις εκτελείται το Tutorial Speech, θα δείτε ένα μικρό παράθυρο μίνι παίκτη στο επάνω μέρος της οθόνης σας. Απλά πατήστε το πλήκτρο ελαχιστοποίησης (η παύλα) για να το ξεφορτωθείτε.

Τώρα είναι ώρα για κάποια διασκέδαση. Υπάρχουν τόσες εντολές που δεν μπορούμε να τρέξουμε μέσω όλων αυτών - γι 'αυτό είναι η κάρτα αναφοράς. Παρ 'όλα αυτά, ας δούμε κάποια βασικά πράγματα που είναι απλά δροσερά και φουτουριστικά για να δοκιμάσετε.

14 από 15

Πειράματα με την αναγνώριση φωνής

Η αναγνώριση ομιλίας σάς επιτρέπει να υπαγορεύετε έγγραφα του Word.

Ενεργοποιήστε την Αναγνώριση Ομιλίας χρησιμοποιώντας τη φράση "Εκκίνηση Ακρόασης" ή για χειροκίνητη λειτουργία Win + Ctrl . Θα ακούσετε έναν ήχο που θυμίζει τον υπολογιστή Star Trek (τουλάχιστον αυτό ακούω). Αυτός ο ήχος σάς ενημερώνει ότι η Αναγνώριση Ομιλίας είναι έτοιμη και ακούει. Ας ανοίξουμε το Microsoft Word, ξεκινήσουμε ένα νέο έγγραφο και αρχίσουμε να υπαγορεύουμε μια επιστολή. Για να το κάνετε αυτό, πείτε τις ακόλουθες εντολές:

"Ανοίξτε το Word 2016." "Κενό έγγραφο". "Γεια σας το κομάτι καλωσορίζω στην φωνητική περίοδο υπαγόρευσης."

Στην Αναγνώριση Ομιλίας πρέπει να καθορίσετε τη στίξη με τις λέξεις. Έτσι, η τελευταία εντολή που βλέπετε εδώ θα μοιάζει με, "Γεια σας, καλώς ήλθατε στην φωνητική υπαγόρευση". Εάν ποτέ ζητήσετε κάτι που η Αναγνώριση ομιλίας δεν μπορεί να πραγματοποιήσει, θα ακούσετε έναν ειδικό ήχο σφάλματος - θα το ξέρετε όταν το ακούσετε.

15 από 15

Το έλλειμμα της Cortana

Ένα ζήτημα που πρέπει να σημειώσετε για τους χρήστες των Windows 10 είναι ότι θα αντιμετωπίσετε την απογοήτευση αν προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε τη φωνητική εντολή "Hey Cortana" ενώ είναι ενεργή η Αναγνώριση ομιλίας. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την εντολή Αναγνώριση ομιλίας με την εντολή "Stop Listening" πριν χρησιμοποιήσετε την Cortana. Εναλλακτικά, πείτε "Open Cortana" και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη λειτουργικότητα "δακτυλογράφησης" της Αναγνώρισης Ομιλίας για να εισαγάγετε το αίτημά σας στο πλαίσιο αναζήτησης της Cortana.

Η Αναγνώριση Ομιλίας δεν λειτουργεί τέλεια με όλα τα προγράμματα τρίτων. Ο αγαπημένος σας επεξεργαστής κειμένου μπορεί να μην δεχτεί την υπαγόρευση, για παράδειγμα, αλλά το άνοιγμα και το κλείσιμο των προγραμμάτων, καθώς και η πλοήγηση σε μενού λειτουργεί αρκετά καλά.

Αυτά είναι τα βασικά της αναγνώρισης ομιλίας στα Windows. Παρά τα πολυάριθμα παράθυρα ρύθμισης, είναι πραγματικά απλό και γρήγορο να ξεκινήσετε. Επιπλέον, παρέχει έναν εξαιρετικό τρόπο αλληλεπίδρασης με τον υπολογιστή σας, αρκεί να κρατάτε την κάρτα αναφοράς εύχρηστη τις πρώτες ημέρες.