Δωρεάν χώρος στο σκληρό δίσκο με καθαρισμό δίσκου

Εάν ο υπολογιστής σας δεν διαθέτει χώρο στο σκληρό δίσκο , μπορεί να προκαλέσει μια σειρά προβλημάτων. Μπορεί να μην μπορείτε να προσθέσετε προγράμματα αφού δεν υπάρχει αρκετός χώρος στη μονάδα. Μπορεί επίσης να επιβραδύνει τον υπολογιστή σας, επειδή υπάρχουν περισσότερα πράγματα σε αυτό για το λειτουργικό σύστημα για αναζήτηση. Επιπλέον, ο υπολογιστής σας χρησιμοποιεί περιστασιακά τον σκληρό σας δίσκο όπως τη μνήμη RAM, αποθηκεύοντας προσωρινά δεδομένα σε αυτό (αυτό είναι γνωστό ως " τηλεειδοποίηση ") για ένα πρόγραμμα που θα ανακτά γρήγορα. Αν δεν έχετε χώρο στη μονάδα δίσκου, δεν είναι δυνατή η σφυγμομέτρηση, η οποία μπορεί να επιβραδύνει περαιτέρω τη μηχανή σας. Δείτε πώς να καθαρίσετε το σκληρό σας δίσκο για να επιταχύνετε τον υπολογιστή σας.

01 από 04

Βήμα πρώτο: Βρείτε το βοηθητικό πρόγραμμα καθαρισμού δίσκων

Το "Καθαρισμός δίσκου" θα βρίσκεται στην περιοχή "Προγράμματα" μετά την πληκτρολόγηση του στο παράθυρο αναζήτησης των Windows 7.

Τα Windows περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα που ονομάζεται "Εκκαθάριση δίσκου" (Disk Cleanup), το οποίο βρίσκει δεδομένα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν άσκοπη φράξιμο του σκληρού σας δίσκου και τα διαγράφει (με την άδειά σας). αυτό το σεμινάριο θα σας οδηγήσει βήμα προς βήμα μέσα από το Disk Cleanup και πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Πρώτα, κάντε κλικ στο κουμπί "Έναρξη" και πληκτρολογήστε "Καθαρισμός δίσκου" στο κάτω παράθυρο αναζήτησης. Θα δείτε "Καθαρισμός δίσκου" στην κορυφή. κάντε κλικ σε αυτό για να το ανοίξετε.

02 από 04

Επιλέξτε το Drive to Clean Up

Επιλέξτε ποια μονάδα θα καθαρίσετε. Η προεπιλεγμένη μονάδα δίσκου για τα περισσότερα συστήματα θα είναι η μονάδα δίσκου "C:".

Αφού ανοίξει το πρόγραμμα, ένα παράθυρο θα σας ρωτήσει ποια μονάδα δίσκου θέλετε να καθαρίσετε και να προσθέσετε περισσότερο χώρο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό θα είναι "C:", ο κύριος σκληρός σας δίσκος. Αλλά μπορείτε να καθαρίσετε οποιαδήποτε μονάδα στο σύστημά σας, συμπεριλαμβανομένων μονάδων flash ή εξωτερικών σκληρών δίσκων. Απλά επιλέξτε το σωστό γράμμα μονάδας δίσκου. Σε αυτή την περίπτωση, καθαρίζω τη μονάδα C: μου.

03 του 04

Αρχική οθόνη καθαρισμού δίσκου

Η κύρια οθόνη παρέχει επιλογές σχετικά με τα αρχεία ή τους φακέλους που θέλετε να διαγράψετε για να ελευθερώσετε χώρο.

Μετά την επιλογή της μονάδας δίσκου για καθαρισμό, τα Windows υπολογίζουν πόσο διάστημα μπορεί να ελευθερωθεί ο καθαρισμός του δίσκου. Στη συνέχεια, θα δείτε την κύρια οθόνη, που εμφανίζεται εδώ. Ορισμένα αρχεία ή φάκελοι θα ελεγχθούν και άλλα ενδέχεται να μην έχουν επιλεγεί. Κάνοντας κλικ σε κάθε στοιχείο εμφανίζεται μια περιγραφή του περιεχομένου των αρχείων και γιατί μπορεί να μην είναι απαραίτητο. Είναι καλή ιδέα εδώ να αποδεχτείτε τα προεπιλεγμένα στοιχεία. Μπορείτε να ελέγξετε άλλα μη ελεγμένα στοιχεία αν είστε βέβαιοι ότι δεν θα τους χρειαστείτε και χρειάζεστε περισσότερο ελεύθερο χώρο. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν τις χρειάζεστε! Αν δεν είστε σίγουροι αν τα χρειάζεστε ή όχι, κρατήστε τα. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, κάντε κλικ στο κουμπί "OK" στο κάτω μέρος.

04 του 04

Η γραμμή προόδου αποκατάστασης δίσκου των Windows

Μια γραμμή προόδου σας δείχνει ποια αρχεία διαγράφονται όταν.

Μετά την επιλογή του ΟΚ, μια γραμμή προόδου θα παρακολουθεί τη διαδικασία εκκαθάρισης. Όταν ολοκληρωθεί, η γραμμή θα εξαφανιστεί και τα αρχεία θα έχουν διαγραφεί, ελευθερώνοντας επιπλέον χώρο. Τα Windows δεν σας λένε ότι έχει τελειώσει. απλώς κλείνει την γραμμή προόδου, οπότε μην ανησυχείτε ότι δεν λέει ότι έχει τελειώσει. είναι. Θα πρέπει να παρατηρήσετε ότι ο σκληρός σας δίσκος είναι πιο αδύνατος και τα πράγματα μπορεί να τρέχουν πιο γρήγορα.