Πώς να παίξετε στη λειτουργία παιχνιδιών των Windows

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία παιχνιδιών των Windows 10 για να βελτιώσετε την απόδοση του παιχνιδιού

Η λειτουργία παιχνιδιών των Windows έχει σχεδιαστεί ειδικά για να κάνει οποιαδήποτε εμπειρία παιχνιδιού πιο γρήγορη, πιο ομαλή και πιο αξιόπιστη. Η λειτουργία παιχνιδιών, μερικές φορές αναφέρεται ως λειτουργία παιχνιδιών των Windows 10, λειτουργία παιχνιδιού ή λειτουργία παιχνιδιών της Microsoft, είναι διαθέσιμη στην ενημερωμένη έκδοση του Windows 10 Creator. Αν έχετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις των Windows, έχετε πρόσβαση στη λειτουργία παιχνιδιών.

Πώς η λειτουργία παιχνιδιών των Windows 10 διαφέρει από την κανονική λειτουργία των Windows

Τα Windows εκτελούσαν πάντα μια προεπιλεγμένη ρύθμιση που συχνά αναφέρεται ως Standard Mode. Η Microsoft δημιούργησε αρχικά αυτή τη λειτουργία για να παρέχει ισορροπία μεταξύ της κατανάλωσης ενέργειας και της απόδοσης για τις συσκευές που εκτελούν λειτουργικά συστήματα Windows. Οι ρυθμίσεις για τροφοδοσία, CPU, μνήμη και ούτω καθεξής ταιριάζουν στις περισσότερες ανάγκες του χρήστη και οι περισσότερες δεν κάνουν ποτέ καμία αλλαγή σε αυτές. Μπορεί να έχετε βιώσει κάποια από τα αποτελέσματα αυτών των ρυθμίσεων. η οθόνη σβήνει μετά από μια συγκεκριμένη αδράνεια, οι επιλογές ενέργειας είναι ρυθμισμένες σε ισορροπημένη και ούτω καθεξής. Ωστόσο, οι παίκτες χρειάζονται τον υπολογιστή να κλίνει πιο δυνατά προς την πλευρά των επιδόσεων και λιγότερο προς την πλευρά εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων. Στο παρελθόν, αυτό σήμαινε ότι οι παίκτες έπρεπε να μάθουν πώς να αποκτούν πρόσβαση στις επιλογές απόδοσης που είναι κρυμμένες στον Πίνακα Ελέγχου ή ακόμα και να τσακίσουν το υλικό του υπολογιστή. Είναι πιο εύκολο τώρα με τη δημιουργία του Game Mode.

Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία παιχνιδιού, τα Windows 10 ρυθμίζουν αυτόματα τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Αυτές οι ρυθμίσεις σταματούν ή περιορίζουν τις ανεπιθύμητες εργασίες και τις περιττές διαδικασίες από το να εκτελούνται στο παρασκήνιο, όπως ανίχνευση κατά των ιών, ανασυγκρότηση του σκληρού δίσκου, ενημερώσεις λογισμικού κ.ο.κ. Τα Windows διαμορφώνουν επίσης το σύστημα έτσι ώστε η CPU και οι γραφικές μονάδες CPU να δώσουν προτεραιότητα στα καθήκοντα τυχερών παιχνιδιών και να διατηρήσουν τους απαραίτητους πόρους όσο το δυνατόν πιο ελεύθερους. Η ιδέα της λειτουργίας παιχνιδιού είναι να ρυθμίσετε το σύστημα ώστε να εστιάζει στο παιχνίδι και όχι σε εργασίες που δεν είναι σημαντικές προς το παρόν, όπως ο έλεγχος ενημερώσεων στις υπάρχουσες εφαρμογές των Windows ή η παρακολούθηση των δημοσιεύσεων Twitter.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία παιχνιδιού

Όταν ξεκινάτε ένα παιχνίδι της Microsoft για Windows, η επιλογή ενεργοποίησης της λειτουργίας παιχνιδιών εμφανίζεται προς το κάτω μέρος της οθόνης. Όλα τα λευκά παιχνίδια των Windows ενεργοποιούν αυτή τη λειτουργία. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Παιχνιδιού, απλά συμφωνείτε να τοποθετήσετε έναν έλεγχο στην επιλογή που εμφανίζεται.

Αν παραλείψετε την προτροπή, μην την ενεργοποιήσετε ή εάν δεν εμφανιστεί η επιλογή ενεργοποίησης της λειτουργίας παιχνιδιών, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε από τις Ρυθμίσεις:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και στη συνέχεια στο κουμπί Ρυθμίσεις (Οι ρυθμίσεις είναι ο γρανάζι στην αριστερή πλευρά του μενού Έναρξη.)
  2. Κάντε κλικ στο Gaming .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Game Mode . Βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του παραθύρου παιχνιδιών.
  4. Μετακινήστε το ρυθμιστικό από το Off στη θέση On .
  5. Όπως επιτρέπει ο χρόνος, επιλέξτε κάθε καταχώρηση στα αριστερά για να δείτε άλλες επιλογές και ρυθμίσεις:
    1. Γραμμή παιχνιδιών - Για να διαμορφώσετε τη γραμμή παιχνιδιών και να ορίσετε συντομεύσεις πληκτρολογίου.
    2. Game DVR - Για να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις εγγραφής και να διαμορφώσετε την ένταση του μικροφώνου και του συστήματος.
    3. Ραδιοφωνική μετάδοση - Για να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις εκπομπής και να διαμορφώσετε την ποιότητα ήχου, την ηχώ και παρόμοιες ρυθμίσεις.

Σημείωση: Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε τη λειτουργία παιχνιδιών είναι να αποκτήσετε μια εφαρμογή αξιόπιστου παιχνιδιού από το Κατάστημα εφαρμογών των Windows. Την πρώτη φορά που ξεκινάτε το παιχνίδι των Windows, θα εμφανιστεί η επιλογή ενεργοποίησης της λειτουργίας παιχνιδιών .

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία παιχνιδιών από την ίδια τη γραμμή παιχνιδιών:

  1. Ανοίξτε ένα παιχνίδι των Windows που θέλετε να παίξετε.
  2. Πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο G (πλήκτρο Windows + G).
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις στη γραμμή παιχνιδιών που εμφανίζεται.
  4. Από την καρτέλα Γενικά , επιλέξτε το πλαίσιο για τη λειτουργία Παιχνιδιού .

Μπαρ παιχνιδιών

Μπορείτε να κάνετε εμφάνιση της γραμμής παιχνιδιών κατά την αναπαραγωγή ενός παιχνιδιού των Windows χρησιμοποιώντας το συνδυασμό πλήκτρων + G των Windows . Ωστόσο, θα εξαφανιστεί επίσης όταν αρχίσετε να παίζετε το παιχνίδι, οπότε όταν θέλετε να το δείτε ξανά, θα πρέπει να επαναλάβετε αυτήν την ακολουθία πλήκτρων. Αν θέλετε να εξερευνήσετε τώρα τη γραμμή παιχνιδιών, ανοίξτε ένα παιχνίδι των Windows πριν συνεχίσετε.

Σημείωση: Μπορείτε να ανοίξετε τη Γραμμή παιχνιδιών με το συνδυασμό πλήκτρων των Windows + G, ακόμη και αν δεν παίζετε κάποιο παιχνίδι ή δεν έχετε ακόμα κάποιο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ανοιχτό πρόγραμμα, όπως το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Microsoft Word ή Edge. Όταν σας ζητηθεί, ελέγξτε το κουτί που υπονοεί τι έχετε ανοίξει είναι πράγματι ένα παιχνίδι και θα εμφανιστεί η Γραμμή παιχνιδιών.

Η Game Bar προσφέρει πρόσβαση σε ρυθμίσεις και χαρακτηριστικά. Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα εγγραφής του παιχνιδιού καθώς παίζετε. Το Game Bar προσφέρει επίσης τη δυνατότητα μετάδοσης του παιχνιδιού σας. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης.

Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζονται στη ρύθμιση ρυθμίσεων ήχου, ρυθμίσεων εκπομπής και γενικών ρυθμίσεων, όπως η διαμόρφωση του μικροφώνου ή η χρήση της γραμμής παιχνιδιών για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι (ή όχι). Οι ρυθμίσεις στη γραμμή παιχνιδιών περιλαμβάνουν πολλά από αυτά που θα βρείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις> Παιχνίδι .

Προηγμένες επιλογές γραμμής παιχνιδιών

Όπως σημειώνεται στα προηγούμενα βήματα, μπορείτε να διαμορφώσετε αυτό που βλέπετε στη γραμμή παιχνιδιών στο παράθυρο "Ρυθμίσεις". Μία από αυτές τις ρυθμίσεις είναι να ανοίξετε τη γραμμή παιχνιδιών χρησιμοποιώντας το κουμπί Xbox σε έναν ελεγκτή παιχνιδιών. Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να αναγνωρίσετε, καθώς η λειτουργία παιχνιδιών, η γραμμή παιχνιδιών και άλλες λειτουργίες τυχερών παιχνιδιών είναι ενσωματωμένες στο Xbox. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το DVR παιχνιδιών των Windows 10 Xbox για καταγραφή της οθόνης σας . Αυτό καθιστά τη δημιουργία παιχνιδιών βίντεο συνολική αύρα.