Πώς να βρείτε ένα κρυφό GPS Tracker στο αυτοκίνητό σας

4 συμβουλές για να αποκλείσετε οποιονδήποτε προσπαθεί να παρακολουθήσει τα ταξίδια σας

Οι ανιχνευτές κρυφών οχημάτων είναι μικροσκοπικές συσκευές που βασίζονται στο παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS) και σε κυψελοειδή δίκτυα για να διατηρούν καρτέλες στη θέση ενός αυτοκινήτου ή ενός φορτηγού σε πραγματικό χρόνο. Ενώ δεν έχουν σχεδιαστεί όλες οι συσκευές παρακολούθησης αυτοκινήτων GPS , οι περισσότεροι είναι αρκετά μικροί ώστε να μπορούν εύκολα να περνούν απαρατήρητοι στο μη εκπαιδευμένο και ανυποψίαστο μάτι. Στην πραγματικότητα, πολλές από αυτές τις συσκευές είναι μικρότερες από ένα κατάστρωμα καρτών.

Όπως και πολλές άλλες μορφές τεχνολογίας, οι ιχνηλάτες GPS έχουν νόμιμες και λιγότερο πικάντικες χρήσεις. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου χρησιμοποιούν συχνά αυτές τις συσκευές, με κατάλληλο ένταλμα, όπως και οι ιδιωτικοί ανακριτές.

Υπάρχουν επίσης διάφοροι λόγοι που οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν κάποιο τύπο συστήματος παρακολούθησης οχημάτων , αν και οι περισσότεροι δεν καλούν να κρύψουν τη συσκευή.

Οι κοινές χρήσεις για συσκευές παρακολούθησης αυτοκινήτων GPS περιλαμβάνουν:

Οι συσκευές εντοπισμού GPS που έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε αυτοκίνητα μπορούν να βρεθούν σε μεγάλα καταστήματα όπως η Walmart, τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών όπως το Best Buy και τα καταστήματα ειδικών που απευθύνονται σε ιδιωτικούς ανακριτές. Μπορούν επίσης να αγοραστούν στο διαδίκτυο σε σχεδόν οποιοδήποτε κατάστημα λιανικής πώλησης που ασχολείται με ηλεκτρονικά είδη όπως συσκευές GPS και εξοπλισμό επιτήρησης .

Όλοι οι ιχνηλάτες GPS αυτοκινήτων εμπίπτουν στις βασικές κατηγορίες ενεργών και παθητικών. Οι ενεργοποιημένοι ιχνηλάτες χρησιμοποιούν το GPS για τον προσδιορισμό της θέσης και τη μετάδοση αυτής της θέσης μέσω κυψελοειδούς σύνδεσης, ενώ οι παθητικοί ιχνηλάτες καταγράφουν και αποθηκεύουν δεδομένα θέσης.

Αυτό που σημαίνει είναι εάν κάποιος εγκαθιστά έναν ενεργό εντοπιστή GPS στο αυτοκίνητό σας, θα μπορεί να χρησιμοποιεί υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο ή tablet για να δει πού βρίσκεστε σε πραγματικό χρόνο. Ανάλογα με τη συσκευή, μπορεί επίσης να έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν ένα αρχείο όπου και αν βρίσκεστε στο παρελθόν, πόσο γρήγορα οδηγείτε και άλλες πληροφορίες.

Αν κάποιος αποκρύψει έναν παθητικό εντοπιστή GPS στο αυτοκίνητό σας, δεν θα έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Στην πραγματικότητα, ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε οποιαδήποτε πληροφορία από έναν παθητικό ιχνηλάτη είναι να τον ανακτήσετε και στη συνέχεια να δείτε τα δεδομένα που καταγράφηκαν κατά την εγκατάσταση.

Μερικοί κρυφοί εντοπιστές GPS έχουν σχεδιαστεί για να αντλούν ενέργεια από το ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος, αλλά άλλες λειτουργούν με μπαταρία, γεγονός που μπορεί να τους κάνει εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν. Οι περισσότεροι εξακολουθούν να είναι δυνατό να ανιχνευθούν, με τα κατάλληλα εργαλεία, αλλά άλλα θα απαιτήσουν επίσκεψη σε έναν επαγγελματία.

Βρείτε ένα κρυφό GPS Tracker στο αυτοκίνητό σας

Εάν υποψιάζεστε ότι κάποιος μπορεί να έχει κρυμμένο έναν εντοπιστή GPS κάπου στο αυτοκίνητό σας, θα χρειαστείτε μερικά βασικά εργαλεία όπως έναν φακό, τον καθρέφτη του μηχανικού και ένα είδος φυτείας ή στρώματος για να σας βοηθήσει να γλιστρήσετε κάτω από το όχημα. Σε περιπτώσεις όπου δεν είναι επαρκής ένας απλός οπτικός έλεγχος, μπορεί να χρειαστεί εξειδικευμένος εξοπλισμός όπως ηλεκτρονικοί σκούπες ή ανιχνευτές σφαλμάτων.

Τα βασικά βήματα που σχετίζονται με τον εντοπισμό ενός κρυφού tracker GPS στο αυτοκίνητό σας είναι:

  1. Εκτελέστε εξωτερική επιθεώρηση
      1. Χρησιμοποιήστε φακό και καθρέφτη για να ελέγξετε περιοχές όπως τα φρεάτια των τροχών και το όχημα.
    1. Οι περισσότεροι ιχνηλάτες είναι κρυμμένοι σε εύκολα προσβάσιμες τοποθεσίες.
    2. Να γνωρίζετε ότι ο ιχνηλάτης μπορεί να είναι βρώμικο και δύσκολο να το δείτε.
  2. Πραγματοποιήστε εσωτερική επιθεώρηση
      1. Ελέγξτε πρώτα τη θύρα δεδομένων.
    1. Οι περισσότεροι εντοπιστές GPS είναι πολύ μικρόι, οπότε μην παραβλέπετε κανένα πιθανό σημείο απόκρυψης.
    2. Μην παραβλέπετε τον κορμό.
  3. Σκουπίστε το όχημα με ανιχνευτή σφάλματος
      1. Ανιχνευτές σφάλματος διατίθενται από πολλά από τα ίδια μέρη όπου μπορείτε να βρείτε trackers.
    1. Μερικοί ιχνηλάτες μεταδίδουν μόνο όταν το όχημα κινείται.
    2. Οι σκούπες δεν ανιχνεύουν παθητικούς ιχνηλάτες.
  4. Μάθετε πότε πρέπει να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια
      1. Εάν υποψιάζεστε ότι κάποιος έχει αποκρύψει έναν ιχνηλάτη στο αυτοκίνητό σας, αλλά δεν μπορείτε να τον βρείτε, ένας επαγγελματίας μπορεί να είναι σε θέση να σας βοηθήσει.
    1. Οι τεχνικοί που ειδικεύονται στην αυτοκινητοβιομηχανία, τα ηχοσυστήματα αυτοκινήτου και τους συναγερμούς αυτοκινήτων έχουν συχνά την απαιτούμενη τεχνογνωσία και εξοπλισμό.

Έλεγχος του Εξωτερικού ενός Οχήματος για κρυφό GPS Tracker

Ενώ είναι δυνατόν να κρύψει ένα μικρό tracker GPS σχεδόν οπουδήποτε, αυτές οι συσκευές συνήθως κρύβονται σε μια τοποθεσία σχετικά εύκολη στην πρόσβαση. Έτσι, το πρώτο βήμα για την εξεύρεση ενός κρυφού GPS tracker στο αυτοκίνητό σας είναι να εκτελέσετε μια οπτική επιθεώρηση κηλίδων κρύβονται που κάποιος θα μπορούσε να φθάσει γρήγορα και χωρίς πάρα πολύ δυσκολία.

Το πιο συνηθισμένο μέρος για να κρύψετε ένα tracker GPS είναι μέσα σε ένα καλάμι τροχού, και αυτό είναι επίσης μια σχετικά εύκολη θέση για να επιθεωρήσει. Χρησιμοποιώντας το φακό σας, θα θέλετε να ελέγξετε μέσα τόσο τα μπροστινά όσο και τα πίσω φρεάτια. Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν τηλεσκοπικό καθρέφτη για να πάρετε μια καλή εμφάνιση, και μπορείτε επίσης να αισθανθείτε γύρω με το χέρι σας σε μέρη που δεν μπορείτε να πάρετε τα μάτια σας επάνω.

Αν παρατηρήσετε ότι η σκληρή πλαστική επένδυση του τροχού είναι χαλαρή, προσπαθήστε να την αποκολλήσετε και να κοιτάξετε ή να νιώσετε μέσα. Κάποιος μπορεί να έχει χαλαρώσει την επένδυση για να συνδέσει ένα μαγνητισμένο ιχνηλάτη στο πλαίσιο ή το σώμα πίσω από αυτό.

Ο φακός και ο τηλεσκοπικός καθρέπτης θα σας βοηθήσουν επίσης να ελέγξετε κάτω από το όχημα. Αν έχετε γεώτρηση και η απόσταση από το έδαφος είναι αρκετά μεγάλη, μπορείτε ακόμη και να γλιστρήσετε κάτω από το όχημα για να κάνετε πιο εμπεριστατωμένη επιθεώρηση. Εστίαση στις περιοχές κάποιος θα μπορούσε εύκολα να κρύψει έναν ιχνηλάτη χωρίς να πάρει πάρα πολύ χρόνο ή προσπάθεια, και να έχετε κατά νου το γεγονός ότι ο ιχνηλάτης θα μπορούσε να καλυφθεί σε οδικές ακαθαρσίες και βρωμιά.

Οι ιχνηλάτες μπορούν επίσης να κρύβονται κάτω ή μέσα από προφυλακτήρες. Θα χρειαστείτε το φακό και τον καθρέφτη σας για να κάνετε μια λεπτομερή επιθεώρηση εδώ επίσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να φτάσετε μέσα και μέσα στον προφυλακτήρα για να νιώσετε γύρω.

Ενώ οι ιχνηλάτες μπορούν να κρυφτούν μέσα στο χώρο του κινητήρα, δεν είναι πολύ συνηθισμένο. Εάν κάποιος μπορεί να πάρει μέσα στο αυτοκίνητό σας για να ανοίξει την κουκούλα, είναι πιο πιθανό να κρύψει τη συσκευή μέσα στο αυτοκίνητο.

Έλεγχος του εσωτερικού ενός οχήματος για κρυφό GPS Tracker

Δεδομένου ότι οι κρυμμένοι εντοπιστές GPS μπορούν να είναι τόσο μικροί, μπορούν να παραληφθούν σχεδόν παντού μέσα σε ένα αυτοκίνητο ή φορτηγό. Θα θελήσετε να εστιάσετε σε μέρη όπου μια τέτοια συσκευή θα μπορούσε να κρυφτεί γρήγορα, αλλά αυτό δεν θα κάνει πάντα το τέχνασμα.

Ενώ οι πιο διακριτικοί ιχνηλάτες είναι τροφοδοτούμενοι από μπαταρία, οι απλούστερες μονάδες έχουν σχεδιαστεί για να συνδέονται απευθείας στο βύσμα δεδομένων ενός οχήματος. Επομένως, εάν μπορείτε να εντοπίσετε τον σύνδεσμο δεδομένων, ο οποίος συνήθως βρίσκεται κάτω από την παύλα κοντά στα πόδια του οδηγού και έχει κάτι συνδεδεμένο σε αυτό, αυτό αποτελεί άμεσο λόγο ανησυχίας.

Αν δεν παρατηρήσετε κάτι τόσο προφανές, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον φακό και τον καθρέφτη για να ελέγξετε κάτω από τα καθίσματα, κάτω από και πίσω από την παύλα, μέσα και πίσω από το ντουλαπάκι και στην κεντρική κονσόλα. Οι ιχνηλάτες μπορούν επίσης να κρυφτούν στις τσέπες των καθισμάτων, μεταξύ των καθισμάτων, πίσω από τις προστατευτικές κάλτσες και αλλού.

Μία από τις δυσκολίες που ενέχει ο εντοπισμός ενός κρυφού tracker GPS μέσα σε ένα αυτοκίνητο είναι ότι μπορεί να συνδυαστεί με άλλα εξαρτήματα. Για παράδειγμα, μικρές μονάδες όπως αυτή που τρέχει τις κλειδαριές πόρτας δύναμης μπορεί εύκολα να συγχέονται για κάτι πιο φρικτό.

Σε περιπτώσεις που κάποιος είναι αποφασισμένος να μην έχει εντοπιστεί η συσκευή επιτήρησής του, μπορεί να κρύψει ακόμη και έναν ιχνηλάτη μέσα σε ένα μαξιλάρι καθίσματος, πίσω από ένα πάνελ πόρτας και σε άλλες παρόμοιες θέσεις εκτός δρόμου.

Αυτές οι συσκευές μπορούν επίσης να κρυφτούν σε έναν κορμό. Εάν έχετε εφεδρικό ελαστικό, θα θέλετε να το αφαιρέσετε και να το επιθεωρήσετε. Εκείνη την εποχή, μπορείτε επίσης να ξεφλουδίζετε την επένδυση κορμού, η οποία μπορεί εύκολα να κρύψει μια μικρή συσκευή εντοπισμού GPS.

Εντοπισμός ενός κρυφού GPS Tracker με έναν σάρωθρο σκουπιδιών

Οι ηλεκτρονικοί σκούπες, οι οποίοι ονομάζονται επίσης ανιχνευτές σφαλμάτων, είναι συσκευές χειρός που είναι σε θέση να ανιχνεύουν ηλεκτρομαγνητικά σήματα όπως αυτά που χρησιμοποιούνται από ραδιοπομπούς και κινητά τηλέφωνα. Αυτός ο τύπος εξοπλισμού μπορεί να αγοραστεί από κάποιους από τους ίδιους χώρους που βρίσκετε GPS trackers, ή μπορείτε να το κατασκευάσετε αν έχετε τα σωστά ανταλλακτικά που βρίσκονται γύρω.

Δεδομένου ότι οι σκούπες βασίζονται στην ανίχνευση μεταδόσεων, δεν είναι χρήσιμες για την εύρεση παθητικών συσκευών εντοπισμού GPS. Ωστόσο, μπορούν να είναι μια μεγάλη βοήθεια στην εξεύρεση καλά κρυμμένων ενεργών trackers.

Αν είστε σε θέση να πάρετε τα χέρια σας σε ένα σκουπίδι σκουλήκι, θα θελήσετε να το τροφοδοτήσετε και στη συνέχεια σιγά-σιγά να περπατήσετε γύρω από το όχημά σας. Ανάλογα με την ευαισθησία, ίσως χρειαστεί να την κρατήσετε κοντά σε όλες τις θέσεις που αναφέρονται στις προηγούμενες ενότητες.

Όταν ένας ανιχνευτής σφαλμάτων εντοπίσει ένα ύποπτο σήμα, θα ανάψει συνήθως, να δονηθεί ή να φωνάξει για να σας ενημερώσει. Αυτό είναι το σύνθημά σας να πάτε πάνω από την περιοχή με μια χοντροκομμένη χτένα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να τρέξετε σε έναν ιχνηλάτη που μεταδίδει μόνο όταν το όχημα κινείται. Όταν σταματήσει το όχημα, αυτός ο τύπος ιχνηλάτη παραμένει παθητικός και ένας σκουπίστης σφάλματος δεν το ανιχνεύει. Έτσι, αν δεν εντοπίσετε τίποτα από την αρχή, μπορεί να θέλετε να έχετε κάποιον άλλο να χειριστεί το όχημα ενώ παρακολουθείτε το σκούπισμα.

Τι να κάνετε όταν βρείτε ένα κρυφό GPS Tracker

Οι περισσότεροι κρυμμένοι εντοπιστές GPS τροφοδοτούνται με μπαταρία και κρατούνται από μαγνήτες ή ταινίες. Αν βρείτε ένα από αυτά, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το τραβήξετε χαλαρά και τελειώσετε. Το ίδιο ισχύει και για τους ιχνηλάτες που συνδέονται σε ένα διαγνωστικό σύνδεσμο ή την υποδοχή του αναπτήρα .

Σε σπανιότερες περιπτώσεις, όταν ένας ιχνηλάτης GPS είναι σκληρός-ενσύρματα σε ισχύ και έδαφος, μπορεί να θέλετε να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Απλά κόβοντας τα καλώδια μπορεί να κάνει το τέχνασμα, αν και τα καλώδια που κόβονται σαν αυτά μπορεί να βραχυκυκλώσουν στο μέλλον. Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το στοιχείο που κόβετε είναι στην πραγματικότητα ένας ιχνηλάτης, κάτι που είναι κάτι που ο επαγγελματίας θα γνωρίζει.