Προσθήκη USB στο στερεοφωνικό σας αυτοκίνητο

Δύο τρόποι που μπορείτε να προσθέσετε USB σε μια παλαιότερη μονάδα

Η συνδεσιμότητα USB είναι μόνο ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά που τα καινούργια αυτοκίνητα και οι μονάδες δευτερεύουσας διανομής έρχονται συχνά με σήμερα που δεν ήταν διαθέσιμα πριν από λίγα χρόνια. Ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες είναι πιο δύσκολο να σπάσουν από άλλους, όσον αφορά την προσθήκη τους σε παλαιότερες μονάδες κεφαλής, χωρίς να χτυπήσουν για μια δαπανηρή αναβάθμιση, αλλά υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορεί να προστεθεί USB σε παλαιότερο στερεοφωνικό αυτοκινήτου χωρίς πολύ κόπο. Ο ευκολότερος τρόπος για να προσθέσετε USB σε ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου είναι να συνδέσετε έναν πομπό FM που έχει μια ενσωματωμένη θύρα USB , αλλά υπάρχει και ένας άλλος τρόπος που προσφέρει πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου εάν η μονάδα κεφαλής έχει ήδη βοηθητική είσοδο.

Το πρόβλημα με USB και παλιότερες μονάδες κεφαλής

Ενώ το USB μοιάζει με έναν άλλο τύπο βοηθητικής εισόδου , υπάρχει στην πραγματικότητα κάτι περισσότερο κάτω από την κουκούλα από ό, τι πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν. Οι κανονικές βοηθητικές εισόδους απαιτούν αναλογικό σήμα από συσκευή όπως δορυφορικό ραδιόφωνο, συσκευή αναπαραγωγής CD ή συσκευή αναπαραγωγής MP3, η οποία είναι εξαιρετική, αλλά το USB επιτρέπει σε μια συσκευή να εκφορτώνει ψηφιακά δεδομένα ήχου σε μια μονάδα κεφαλής και να της επιτρέπει να κάνει βαριά ανύψωση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνήθως μπορείτε να συνδέσετε ένα thumbstick USB που περιέχει τραγούδια, αλλά δεν υπάρχει υλικό αναπαραγωγής MP3, σε μονάδα κεφαλής USB και αναπαράγετε μουσική απευθείας από τα μέσα αποθήκευσης.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα USB to aux καλώδια δεν λειτουργούν με τον τρόπο που μπορείτε να περιμένετε ή να ελπίζετε ότι θα ήταν. Εάν συνδέσετε το τερματικό USB σε μια συσκευή που μπορεί μόνο να παρέχει παθητικά πρόσβαση σε αποθηκευμένο περιεχόμενο μέσω της σύνδεσης USB, τίποτα δεν βγαίνει από το άλλο άκρο. Υπάρχουν εξαιρέσεις όπως τα τηλέφωνα και οι συσκευές αναπαραγωγής MP3 που μπορούν να παράγουν αναλογικό σήμα ήχου μέσω των θύρων USB, αλλά αυτό δεν είναι τρομερά συνηθισμένο και αποτρέπει τον σκοπό της χρήσης μιας σύνδεσης USB για να συνδεθεί πρώτα με ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου.

Προσθήκη USB σε στερεοφωνικό αυτοκινήτου Με πομπό FM

Ο ευκολότερος τρόπος για να προσθέσετε μια σύνδεση USB σε ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου είναι απλά να χρησιμοποιήσετε έναν πομπό FM με θύρα USB. Πρόκειται για μια πραγματικά λύση plug-and-play που δεν απαιτεί εργασίες εγκατάστασης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε τον πομπό σε ισχύ, να συνδέσετε το τηλέφωνο, το MP3 player ή το USB stick με τον πομπό και να συντονίσετε το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σας σε ένα κενό χώρο στον επιλογέα.

Για να προσφέρετε την ίδια λειτουργικότητα με ένα πραγματικό ραδιόφωνο αυτοκινήτου USB, είναι σημαντικό να αναζητήσετε έναν πομπό FM που περιλαμβάνει ενσωματωμένο DAC και MP3 player. Αυτό θα σας επιτρέψει να συνδέσετε μια μονάδα αντίχειρα USB αν το επιθυμείτε, εκτός από τη χρήση του τηλεφώνου ή του MP3 player.

Το κύριο μειονέκτημα στη χρήση ενός πομπού FM για να προσθέσετε USB σε ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου είναι η ποιότητα και η αξιοπιστία. Ορισμένοι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί FM προσφέρουν αξιοπρεπή πιστότητα στον ήχο, ενώ άλλοι αφήνουν πολλά για να είναι επιθυμητοί, οπότε είναι σημαντικό να αναζητήσετε ένα που έχει μια σταθερή φήμη.

Ακόμα κι αν πάτε με ένα πομπό FM που προσφέρει υψηλή ποιότητα ήχου, ίσως εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα εάν ζείτε σε μια περιοχή με πολλά ισχυρά ραδιοφωνικά σήματα FM. Οι πομποί FM βασίζονται στην εύρεση ενός σχετικά κενού σημείου στο ραδιόφωνο, κάτι που είναι σε κάποιο βαθμό αδύνατο.

Προσθήκη USB σε ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου με ένα κιτ διεπαφής ή μια κάρτα αποκωδικοποιητή

Ο άλλος τρόπος για να προσθέσετε USB σε ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου είναι να χρησιμοποιήσετε το κιτ διεπαφής USB ή μια κάρτα αποκωδικοποιητή MP3 που περιλαμβάνει θύρα USB, ενσωματωμένο DAC και βοηθητική έξοδο. Αυτές οι συσκευές είναι ουσιαστικά απλώς κατασκευαστές σκόπευσης MP3 που έχετε ενσωματώσει στο αυτοκίνητό σας, ακριβώς όπως το κεφάλι σας, και στη συνέχεια σύρτε στη μονάδα κεφαλής, είτε μέσω μιας βοηθητικής εισόδου ή κάποιου τύπου ιδιόκτητης σύνδεσης.

Τα κιτ διεπαφής USB είναι ειδικά σχεδιασμένα για να προσθέτουν USB σε ένα στερεοφωνικό μηχάνημα αυτοκινήτου που δεν έρχεται με αυτή τη λειτουργία. Ανάλογα με το κιτ που βρίσκετε, μπορεί να έχει μια ιδιόκτητη σύνδεση για να συνδέσει έναν πολύ συγκεκριμένο τύπο οχήματος μιας κεφαλής ή μπορεί απλά να περιλαμβάνει έξοδο aux.

Οι κάρτες αποκωδικοποιητή MP3 δεν είναι ειδικά σχεδιασμένες για το σκοπό αυτό, αλλά μπορούν ακόμη να χρησιμοποιηθούν για την προσθήκη USB σε στερεοφωνικό αυτοκινήτου, εφόσον η κάρτα διαθέτει είσοδο USB, βοηθητική έξοδο και κατά προτίμηση λειτουργεί σε 12v DC. Εάν η πλακέτα έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε διαφορετική πηγή ενέργειας, τότε η εγκατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκη.

Δεδομένου ότι το κιτ διεπαφής ή η κάρτα αποκωδικοποιητή μπορεί να αναπαράγει αρχεία MP3, μπορείτε να συνδέσετε σχεδόν οποιοδήποτε MP3 player, smartphone ή μέσο αποθήκευσης USB και να αναπαράγετε μουσική απευθείας από τη συσκευή. Η ποιότητα και η αξιοπιστία του ήχου θα είναι συνήθως καλύτερη από αυτή που θα λάβατε από έναν πομπό FM, αφού αυτός ο τύπος λύσης χρησιμοποιεί μια ενσύρματη σύνδεση που δεν υπόκειται σε ραδιοπαρεμβολές. Ανάλογα με την ποιότητα του DAC, μπορεί να έχετε ακόμα καλύτερη ποιότητα ήχου από ότι θα κάνατε συνδέοντας το τηλέφωνό σας ή το MP3 player στη βοηθητική είσοδο της κεντρικής μονάδας.

Μειονεκτήματα της προσθήκης USB σε ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου αντί της αναβάθμισης

Παρόλο που είναι δυνατή η προσομοίωση της κύριας λειτουργίας ενός στερεοφωνικού αυτοκινήτου USB με πομπό FM ή σκληρό καλώδιο αποκωδικοποιητή MP3, η ευκολία χρήσης ενδέχεται να υποφέρει. Οι πομποί και οι κάρτες αποκωδικοποιητή FM έρχονται συχνά με τηλεχειριστήρια, οπότε δεν χρειάζεται να περιστρέφετε με μικροσκοπικά, ενοχλητικά στοιχεία ελέγχου, αλλά αυτό δεν είναι τόσο βολικό όσο απλά χρησιμοποιείτε τα ενσωματωμένα χειριστήρια στη μονάδα κεφαλής που υποστηρίζει το εγγενώς USB .

Ορισμένες μονάδες κεφαλής διαθέτουν ακόμη και άλλες προηγμένες λειτουργίες, με άμεσο έλεγχο iPod, όταν συνδέονται μέσω USB, κάτι που δεν μπορείτε να μιμείται με πομπό FM ή κάρτα αποκωδικοποιητή MP3. Αν ψάχνετε για αυτό το είδος λειτουργιών, τότε η αναβάθμιση της κεντρικής μονάδας σας μπορεί να είναι πιο ικανοποιητική μακροπρόθεσμα.

Το άλλο ζήτημα είναι ότι τα στερεοφωνικά συστήματα αυτοκινήτων USB μπορούν μερικές φορές να χρεώνουν συσκευές όπως τα τηλέφωνα και οι συσκευές αναπαραγωγής MP3 εκτός από την παροχή μιας σύνδεσης δεδομένων, η οποία είναι μια λειτουργία που είναι λιγότερο πιθανό να βρείτε σε έναν πομπό FM ή μια κάρτα αποκωδικοποιητή. Παρόλο που είναι δυνατή η προσθήκη αυτής της λειτουργικότητας και με έναν προσαρμογέα USB 12V , η προσθήκη μιας θύρας τροφοδοσίας USB σκληρού καλωδίου σε ένα αυτοκίνητο είναι μια διαφορετική λειτουργία εντελώς.