Πώς να χρησιμοποιήσετε το iPad σας ως ασύρματο ελεγκτή MIDI

Πώς να στείλετε MIDI μέσω Wi-Fi από ένα iPad σε Windows ή Mac

Έχετε ποτέ θελήσει να χρησιμοποιήσετε το iPad σας ως ελεγκτή MIDI; Υπάρχει μια σειρά από εξαιρετικές εφαρμογές που μπορούν να μετατρέψουν το iPad σας σε προηγμένο ελεγκτή, αλλά πώς παίρνετε αυτά τα σήματα στο Digital Audio Workstation σας (DAW); Πιστέψτε το ή όχι, η iOS έχει υποστηρίξει ασύρματες συνδέσεις MIDI από την έκδοση 4.2. Επίσης, κάθε Mac που χρησιμοποιεί OS X 10.4 ή νεότερη έκδοση υποστηρίζει MIDI Wi-Fi. Και ενώ τα Windows δεν το υποστηρίζουν έξω από το κουτί, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να το λειτουργήσει και στον υπολογιστή.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το iPad ως ελεγκτή MIDI σε Mac:

Πώς να ρυθμίσετε το MIDI μέσω Wi-Fi σε έναν υπολογιστή με Windows:

Τα Windows μπορούν να υποστηρίξουν το ασύρματο MIDI μέσω της υπηρεσίας Bonjour . Αυτή η υπηρεσία εγκαθίσταται με το iTunes, οπότε προτού δημιουργήσουμε το Wi-Fi MIDI στον υπολογιστή μας, πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι έχουμε την πιο πρόσφατη ενημέρωση του iTunes. Εάν δεν διαθέτετε το iTunes, μπορείτε να το εγκαταστήσετε από το διαδίκτυο. Διαφορετικά, απλώς ξεκινήστε το iTunes. Εάν υπάρχει πιο πρόσφατη έκδοση, θα σας ζητηθεί να την εγκαταστήσετε.

Μερικές εξαιρετικές εφαρμογές για τον νέο σας ελεγκτή MIDI

Τώρα που έχουμε δημιουργήσει το iPad για να μιλήσουμε στον υπολογιστή μας, θα χρειαστούμε κάποιες εφαρμογές για να το στείλουμε στο MIDI. Το iPad μπορεί να είναι υπέροχο ως εικονικό εργαλείο ή απλώς να προσθέσετε μερικά επιπλέον χειριστήρια στο setup σας.