Πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε ένα iPad

Κάθε iPad ενεργοποιεί και απενεργοποιεί σχεδόν ακριβώς τον ίδιο, πολύ απλό τρόπο. Δεν υπάρχει τίποτα να καταλάβετε για να ενεργοποιήσετε το iPad. Αλλά το κλείσιμο ή η επανεκκίνηση του είναι άλλο θέμα.

Αν και πιθανότατα δεν θέλετε να κλείσετε το iPad σας κάθε μέρα, είναι απαραίτητο σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως εάν το λογισμικό είναι buggy ή αν η μπαταρία είναι έτοιμη να πεθάνει και θέλετε να διατηρήσετε το λίγο υπόλοιπο χυμό για αργότερα.

Σημείωση: Κάνοντας iPad σε ύπνο προτιμάται μερικές φορές επειδή διαφυλάσσει πολλή μπαταρία. Το μειονέκτημα, φυσικά, είναι ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPad όταν είναι εκτός λειτουργίας. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας εάν θέλετε να κρατήσετε τη συσκευή σας ενεργοποιημένη αλλά να την εξοικονομήσετε.

Πώς να ενεργοποιήσετε το iPad

Αυτό δεν χρειάζεται σχεδόν καμία οδηγία. Για να ενεργοποιήσετε το iPad, κρατήστε πατημένο το κουμπί on / off / sleep στην επάνω δεξιά γωνία του iPad μέχρι να ανάψει η οθόνη. Όταν η οθόνη ανάβει, αφήστε το κουμπί και το iPad θα εκκινήσει.

Πώς να απενεργοποιήσετε το iPad

  1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί on / off / sleep στην επάνω δεξιά γωνία του iPad.
  2. Κρατήστε το κουμπί μέχρι να εμφανιστεί ένα ρυθμιστικό στην οθόνη.
  3. Μετακινήστε το ρυθμιστικό Slide to off off προς τα δεξιά προς τα δεξιά ή επιλέξτε Cancel για να διατηρήσετε το iPad ενεργοποιημένο.
  4. Αν επιλέξατε να την απενεργοποιήσετε, θα δείτε έναν μικρό, περιστρεφόμενο τροχό στο κέντρο της οθόνης, προτού σβήσει και θα σβήσει.

Τι εάν το iPad δεν ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται;

Μερικές φορές, για οποιοδήποτε λόγο, ένα iPad ενδέχεται να μην ανταποκριθεί στο αίτημά σας να το κλείσετε ή να το εκκινήσετε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το κουμπί τροφοδοσίας και το κουμπί Home ταυτόχρονα για περίπου 5-10 δευτερόλεπτα για να αναγκάσετε τη συσκευή να επανεκκινήσει.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την επανεκκίνηση ενός iPad εάν έχει κολλήσει .

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αεροπλάνου αντί να κλείσετε το iPad σας

Αν έχετε φέρει το iPad μαζί σας σε ένα ταξίδι με αεροπλάνο, δεν χρειάζεται να το κλείσετε κατά τη διάρκεια της πτήσης. Χρησιμοποιήστε το ανά πάσα στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της κατά την απογείωση και την προσγείωση, όταν οι φορητοί υπολογιστές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, τοποθετώντας το iPad σε λειτουργία αεροπλάνου.

Μάθετε τα πάντα σχετικά με τη λειτουργία του αεροπλάνου στην ενότητα Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αεροπλάνου στο iPhone και το Apple Watch (ενώ αυτό το άρθρο δεν αφορά το iPad, όλες οι οδηγίες ισχύουν και για το iPad).

Όταν πρέπει να επαναφέρετε ή να επανεκκινήσετε ένα iPad

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τη διαφορά μεταξύ της ομιλίας σχετικά με την "επαναφορά" και την "επανεκκίνηση". Αυτές οι λέξεις χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά, αλλά δεν είναι πράγματι το ίδιο πράγμα. Η επανεκκίνηση είναι αυτό που έχει συζητηθεί μέχρι τώρα σε αυτό το άρθρο: κλείνοντας το iPad και στη συνέχεια ενεργοποιώντας το ξανά. Η επαναφορά σημαίνει ότι καταργείτε τις προσαρμογές και τις προτιμήσεις σας για να κάνετε το λογισμικό του iPad σαν νέο.

Δεν χρειάζεται να επαναφέρετε το iPad εκτός αν κάτι είναι λάθος με τον τρόπο που λειτουργεί το λογισμικό και δεν μπορεί να λυθεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Για παράδειγμα, εάν οι εφαρμογές δεν έχουν εγκατασταθεί εσφαλμένα, οι ρυθμίσεις δεν παραμένουν άθικτες ή τα μενού και η οθόνη δεν λειτουργούν με συνέπεια όπως θα περιμένατε, ενδεχομένως να έχετε υπόψη σας την επαναφορά της συσκευής.

Μάθετε πώς μπορείτε να επαναφέρετε ένα iPad και να διαγράψετε όλο το περιεχόμενο, αν αυτό είναι αυτό που πρέπει να κάνετε.