Εισαγωγή στην κίνηση του φορέα

Η κινούμενη εικόνα του φορέα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε μια κινούμενη εικόνα στην οποία η τέχνη ή η κίνηση ελέγχεται από διανύσματα και όχι από εικονοστοιχεία . Η εικονογράφηση διάνυσμα συχνά επιτρέπει καθαρότερη, ομαλότερη κινούμενη εικόνα, επειδή οι εικόνες εμφανίζονται και αλλάζουν μέγεθος χρησιμοποιώντας μαθηματικές τιμές αντί για αποθηκευμένες τιμές εικονοστοιχείων. Ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα προγράμματα κίνησης φορέα είναι το Adobe Flash (πρώην Macromedia Flash). Πριν κατανοήσετε την επιστήμη πίσω από την κίνηση του φορέα, πρέπει να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων τύπων γραφικών: bitmap και διανυσματικά γραφικά.

Εισαγωγή στο Bitmap και Vector Graphics

Πολλοί από τους τύπους εικόνων τους οποίους οι άνθρωποι είναι πιο εξοικειωμένοι συνίστανται από ένα πλέγμα εικονοστοιχείων στο οποίο κάθε εικονοστοιχείο ή bit περιέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εμφάνισης του χρώματος. Οι εικόνες JPEG, GIF και BMP, για παράδειγμα, είναι όλες εικόνες εικονοστοιχείων που είναι γνωστές ως γραφικά raster ή bitmap . Αυτά τα γραφικά bitmap, συνεπώς, έχουν σταθερή ανάλυση ή αριθμό pixel στο πλέγμα, μετρούμενη με pixel ανά ίντσα (PPI). Η ανάλυση του bitmap περιορίζει το μέγεθος του γραφικού επειδή δεν μπορεί να αλλάξει το μέγεθος χωρίς να χάσει την ποιότητα της εικόνας. Ο καθένας έχει τρέξει σε ένα bitmap που έχει ανατιναχθεί μέχρι να φαίνεται μπλοκαρισμένο ή pixelated.

Τα διανυσματικά γραφικά, από την άλλη πλευρά, αποτελούνται από διαδρομές που ορίζονται από ένα σημείο έναρξης και ένα τέλος. Αυτά τα μονοπάτια μπορούν να είναι οτιδήποτε από μια γραμμή σε μια σειρά γραμμών που δημιουργούν ένα σχήμα σαν τετράγωνο ή κύκλο. Παρά την απλοϊκή φύση του οικοδομικού τετραγώνου ενός διανύσματος, οι διαδρομές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εξαιρετικά σύνθετων διαγραμμάτων. Κάθε αντικείμενο διαδρομής φέρει τη δική του μαθηματική δήλωση που καθορίζει τον τρόπο εμφάνισης του αντικειμένου. Ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες μορφές διάνυσμα περιλαμβάνουν το AI (Adobe Illustrator), το DXF (AutoCAD DXF) και το CGM (Computer Graphics Metafile) .Τα γραφικά των βιντεοταινιών μπορούν επίσης να βρεθούν σε μορφές EPS (Encapsulated PostScript) και PDF (Portable Document Format).

Η πιο σημαντική διαφορά μεταξύ των διανυσμάτων και των γραφικών γραφικών είναι ότι τα γραφικά διανύσματος είναι ανεξάρτητα από την ανάλυση, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πραγματικά επεκτάσιμα. Επειδή τα γραφικά διανύσματος δεν αποτελούνται από ένα σταθερό πλέγμα όπως bitmap γραφικά, μπορούν να αλλάξουν το μέγεθος χωρίς να χάσουν την ποιότητα της εικόνας. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για μια ποικιλία εφαρμογών γραφικού σχεδιασμού, όπως λογότυπα, τα οποία απαιτούν τη δυνατότητα μεγέθους κάτω για κάτι μικρό όπως μια επαγγελματική κάρτα ή μεγέθους για κάτι τόσο μεγάλο όσο ένα πινακίδα πινακίδας.

Βασικά στοιχεία διάνυσμα διάνυσμα

Ενώ ορισμένοι συντάκτες φορέων (προγράμματα υπολογιστών που συνθέτουν και επεξεργάζονται διανυσματικά γραφικά) υποστηρίζουν την κινούμενη εικόνα, τα πιο δημοφιλή προγράμματα δημιουργίας κινούμενων εικόνων, όπως το Adobe Flash, είναι ειδικά σχεδιασμένα για το σκοπό αυτό. Ενώ οι κινούμενες εικόνες μπορούν να περιλαμβάνουν γραφικά bitmap, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν μόνο διανυσματικά γραφικά επειδή, όπως μάθαμε νωρίτερα, βελτιώνουν την κλίμακα και συνήθως καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο. Αυτές οι κινήσεις διάνυσμα έχουν γενικά μια καθαρή γραφική εμφάνιση σε σύγκριση με τις εναλλακτικές τους λύσεις.

Σε διεθνές επίπεδο, υπάρχουν και άλλες μορφές διάνυσμα και εμψυχωτές . Για παράδειγμα, το EVA (Extended Vector Animation) είναι μια διαδικτυακή μορφή αρχείου διάνυσμα δημοφιλή στην Ιαπωνία, όπου το λογισμικό EVA Animator χρησιμοποιείται ευρέως. Η κύρια διαφορά μεταξύ της μορφής EVA και άλλων μορφών διάνυσμα είναι ότι καταγράφουν μόνο τις αλλαγές στον φορέα με την πάροδο του χρόνου και όχι την καταγραφή πληροφοριών ανά πλαίσιο. Οι μορφές EVA τείνουν επίσης να είναι μικρότερες από τις εναλλακτικές τους λύσεις.