Ποια ανάλυση θα χρησιμοποιηθεί κατά την εκτύπωση φωτογραφιών.

Είτε σαρώνει ένα έγγραφο είτε επιλέγει μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται για το πόσα pixels που χρειάζονται σε μια εικόνα. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR καταγράφουν εικόνες με ανάλυση 300 pixels ανά ίντσα, η οποία είναι εξαιρετική για μια εικόνα που προορίζεται για έναν τύπο εκτύπωσης. Ακόμα, υπάρχει μεγάλη έμφαση στην ανάλυση, ειδικά όταν πρόκειται για μάρκετινγκ φωτογραφικές μηχανές και εκτυπωτές.

Πρώτον, είναι σημαντικό να κατανοήσετε μερικούς όρους που σχετίζονται με το μέγεθος και την ανάλυση εικόνας - PPI, DPI και Megapixels. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτούς τους όρους ή χρειάζεστε μια ανανέωση, ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους για μια πιο λεπτομερή εξήγηση:

Pixel per inch (ppi) - Μια μέτρηση της ανάλυσης εικόνας που καθορίζει το μέγεθος που θα εκτυπώσει μια εικόνα. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή ppi, τόσο καλύτερη ποιότητα εκτύπωσης θα έχετε - αλλά μόνο μέχρι ένα σημείο. Το 300ppi θεωρείται γενικά το σημείο της φθίνουσας απόδοσης όταν πρόκειται για εκτύπωση με εκτύπωση μελάνης ψηφιακών φωτογραφιών.

Σημεία ανά ίντσα (dpi) - Μια μέτρηση της ανάλυσης του εκτυπωτή που καθορίζει πόσα στιγμάρια μελάνης τοποθετούνται στη σελίδα όταν εκτυπώνεται η εικόνα. Οι σημερινοί εκτυπωτές μελάνης φωτογραφικής εκτύπωσης έχουν ανάλυση dpi σε χιλιάδες (1200 έως 4800 dpi) και θα σας προσφέρουν αποδεκτές εκτυπώσεις φωτογραφιών ποιότητας με ανάλυση 140-200ppi και εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας εικόνων με ανάλυση 200-300ppi.

Megapixels (MP) - Ένα εκατομμύριο εικονοστοιχεία, παρόλο που ο αριθμός αυτός συχνά στρογγυλεύεται όταν περιγράφεται η ανάλυση ψηφιακής κάμερας.

Κατά τον καθορισμό του αριθμού των pixel που χρειάζεστε, όλα βράζουν κάτω από το πώς θα χρησιμοποιήσετε τη φωτογραφία και το πλάτος και το ύψος της εκτύπωσης. Ακολουθεί ένας εύχρηστος χάρτης για να σας καθοδηγήσει κατά τον καθορισμό του αριθμού των εικονοστοιχείων που θα χρειαστείτε για την εκτύπωση φωτογραφιών τυπικού μεγέθους σε εκτυπωτή με εκτόξευση μελανιού ή μέσω μιας ηλεκτρονικής υπηρεσίας εκτύπωσης.

5 MP = 2592 x 1944 εικονοστοιχεία
Υψηλή ποιότητα: 10 x 13 ίντσες
Αποδεκτή ποιότητα: 13 x 19 ίντσες

4 MP = 2272 x 1704 εικονοστοιχεία
Υψηλή ποιότητα: 9 x 12 ίντσες
Αποδεκτή ποιότητα: 12 x 16 ίντσες

3 MP = 2048 x 1536 εικονοστοιχεία
Υψηλή ποιότητα: 8 x 10 ίντσες
Αποδεκτή ποιότητα: 10 x 13 ίντσες

2 MP = 1600 x 1200 εικονοστοιχεία
Υψηλή ποιότητα: 4 x 6 ίντσες, 5 x 7 ίντσες
Αποδεκτή ποιότητα: 8 x 10 ίντσες

Λιγότερο από 2 MP
Μόνο κατάλληλο για εκτυπώσεις στην οθόνη ή εκτυπώσεις μεγέθους πορτοφολιού. Δείτε: Πόσα εικονοστοιχεία χρειάζομαι για την κοινή χρήση φωτογραφιών στο διαδίκτυο;

Περισσότερο από 5 megapixel
Όταν ξεπεράσετε τα πέντε megapixel, είναι πιθανό ότι είστε επαγγελματίας φωτογράφος που χρησιμοποιεί εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας και θα πρέπει να έχετε ήδη μια λαβή στις έννοιες του μεγέθους και της ανάλυσης εικόνας.

Megapixel Madness
Οι κατασκευαστές ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών θα ήθελαν όλοι οι πελάτες να πιστέψουν ότι τα υψηλότερα megapixel είναι πάντα καλύτερα, αλλά όπως βλέπετε από τον παραπάνω πίνακα, εκτός αν έχετε εκτυπωτή με εκτυπωτή μελάνης μεγάλου μεγέθους, οτιδήποτε πάνω από 3 megapixels είναι κάτι περισσότερο από ό, τι χρειάζονται οι περισσότεροι άνθρωποι.

Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που τα υψηλότερα megapixel μπορούν να φανούν χρήσιμα. Τα υψηλότερα megapixel μπορούν να δώσουν στους ερασιτέχνες φωτογράφους την ελευθερία να καλλιεργούν πιο επιθετικά όταν δεν μπορούν να φτάσουν όσο πιο κοντά σε ένα θέμα όπως θα ήθελαν. Αλλά η αντιστάθμιση σε υψηλότερα megapixel είναι μεγαλύτερα αρχεία που απαιτούν περισσότερο χώρο στη μνήμη της φωτογραφικής μηχανής σας και περισσότερο χώρο αποθήκευσης στον υπολογιστή σας. Αισθάνομαι ότι το κόστος της πρόσθετης αποθήκευσης είναι κάτι περισσότερο από αξιόλογο, ειδικά για εκείνους τους χρόνους, όταν συλλαμβάνετε αυτή την ανεκτίμητη φωτογραφία και μπορεί να θέλετε να το εκτυπώσετε σε μια μεγάλη μορφή για να πλαισιώσετε. Να θυμάστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε πάντα μια υπηρεσία εκτύπωσης στο διαδίκτυο, εάν ο εκτυπωτής σας δεν μπορεί να χειριστεί μεγάλη μορφή.

Ένας Λόγος Προσοχής

Υπάρχουν πολλές πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ αλλά είναι κρίσιμο για σας να καταλάβετε ότι απλά δεν αυξάνετε την τιμή ppi μιας φωτογραφίας στο Photoshop. με πρόσβαση στην εικόνα> μέγεθος εικόνας και αύξηση της τιμής της ανάλυσης.

Το πρώτο πράγμα που θα συμβεί είναι το τελικό μέγεθος του αρχείου και οι διαστάσεις της εικόνας θα υποστούν μια δραματική αύξηση λόγω του τεράστιου αριθμού pixel που προστέθηκε στην εικόνα. Το πρόβλημα είναι ότι οι πληροφορίες χρώματος σε αυτά τα νέα εικονοστοιχεία είναι, στην καλύτερη περίπτωση, μια "καλύτερη εικασία" από την πλευρά του υπολογιστή χάρη στη διαδικασία της παρεμβολής. Εάν μια εικόνα έχει ένα ψήφισμα μικρότερο από 200 ppi ή λιγότερο, δεν πρέπει να χτυπάει ένα πάτημα.

Δείτε επίσης: Πώς αλλάζω το μέγεθος εκτύπωσης μιας ψηφιακής φωτογραφίας;

Ενημερώθηκε από τον Tom Green