Πώς να δημιουργήσετε μια αποικισμένη εικόνα ημίτονο στο Adobe Photoshop CC 2017

Πίσω όταν οι υπολογιστές ήταν νέοι και τα γραφικά εμφανίζονταν για πρώτη φορά στις οθόνες υπολογιστών, τα γραφικά αυτά δεν έμοιαζαν με τις τραγανές εικόνες στους σύγχρονους υπολογιστές και συσκευές. Έχουν την τάση να φαίνονται μάλλον "χοντρά" επειδή ήταν εικόνες bitmap. Κάθε εικονοστοιχείο στην εικόνα χαρτογραφήθηκε σε ένα από τα 256 διαφορετικά γκρι ... ή λιγότερα. Στην πραγματικότητα, στις πρώτες μέρες- σκέφτεται το 1984 περίπου το 1988 - οι οθόνες θα μπορούσαν να δείχνουν μόνο ασπρόμαυρες. Επομένως, κάθε εικόνα που προβάλλεται σε οθόνη υπολογιστή ήταν, ουσιαστικά, ασπρόμαυρη και περιείχε ένα σχέδιο διασταύρωσης.

Πριν από δύο μήνες σας παρουσιάσαμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε την εμφάνιση Hedcut που χρησιμοποιείται από την Wall Street Journal . Σε αυτό το "Πώς να" θα σας δείξουμε έναν άλλο τρόπο δημιουργίας αυτής της εμφάνισης δημιουργώντας μια εικόνα ημίτονο στο Photoshop.

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον όρο "ημίφωνα", πρόκειται για τεχνική εκτύπωσης που χρησιμοποιεί στιγμές μελάνης διαφόρων μεγεθών, γωνιών και διαστημάτων για την προσομοίωση μιας ασπρόμαυρης φωτογραφίας. Αν θέλετε να δείτε αυτό σε δράση, ξεσπάστε ένα μεγεθυντικό φακό και δείτε μια φωτογραφία στην τοπική εφημερίδα σας.

Το κλειδί για τη δημιουργία ημίτονος στο Photoshop CC είναι η μετατροπή μιας εικόνας σε ένα bitmap και η εφαρμογή μίας οθόνης στο bitmap.

Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, θα σας δείξουμε πώς να αποχρωματίσετε την εικόνα στο Illustrator CC, μια τεχνική που μάθαμε από τον Illustrator Guru Carlos Garro.

Ας αρχίσουμε.

01 από 05

Προσθέστε ένα ασπρόμαυρο επίπεδο προσαρμογής

Ένας τρόπος μετάδοσης της κλίμακας του γκρι είναι να χρησιμοποιήσετε ένα στρώμα προσαρμογής ασπρόμαυρου.

Θα εργαστούμε με μια εικόνα μιας αγελάδας σε ένα αγρόκτημα στη Βέρνη της Ελβετίας. Το πρώτο βήμα στη διαδικασία είναι να προσθέσετε ένα στρώμα Μαύρης και Λευκής Ρύθμισης . Όταν ανοίγει το παράθυρο διαλόγου Προσαρμογή στρώματος, μπορεί να αναρωτιέστε γιατί υπάρχουν συρόμενα χρώματα; Τα ρυθμιστικά χρώματος ελέγχουν τη μετατροπή των καναλιών χρώματος και την αντίθεση τους στην κλίμακα του γκρι. Για παράδειγμα, η αγελάδα στην αρχική εικόνα έχει καστανή γούνα. Για να εμφανιστεί η λεπτομέρεια στη γούνα, ο κόκκινος ρυθμιστής μετακινήθηκε προς τα αριστερά για να σκουρύνει λίγο περισσότερο. Ο ουρανός είναι μπλε και για να προσφέρει μια λίγο μεγαλύτερη αντίθεση μεταξύ του και του λευκού προσώπου της αγελάδας, ο μπλε ολισθητήρας κινήθηκε προς τα δεξιά προς τα λευκά.

Εάν θέλετε να προσθέσετε λίγο περισσότερη αντίθεση στην εικόνα, προσθέστε ένα Layer Adjustment Layer (Επίπεδο ρύθμισης επιπέδων) και, προσέχοντας λεπτομερώς, μετακινήστε το μαύρο ρυθμιστικό προς τα δεξιά και το λευκό ρυθμιστικό προς τα αριστερά.

02 του 05

Μετατροπή σε Bitmap

Η εικόνα πρέπει πρώτα να μετατραπεί σε εικόνα σε κλίμακα του γκρι.

Ο απώτερος στόχος μας είναι να μετατρέψουμε την εικόνα στη μορφή Bitmap. Αυτή η μορφή μειώνει την εικόνα σε δύο χρώματα - ασπρόμαυρη. Εάν επιλέξετε Εικόνα> Λειτουργία , θα δείτε ότι η λειτουργία Bitmap δεν είναι διαθέσιμη. Ο λόγος είναι ότι αν κοιτάξετε το μενού, η εικόνα εξακολουθεί να θεωρείται από το Photoshop ότι βρίσκεται στο χρώμα RGB.

Για να κάνετε τη μετατροπή, επιλέξτε Εικόνα> Λειτουργία> Γκρι. Αυτό θα μετατρέψει την εικόνα από την τρέχουσα μορφή χρωμάτων της και θα αντικαταστήσει τις πληροφορίες χρώματος RGB με τις κλίμακες του γκρι. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια ειδοποίηση που θα σας ενημερώνει ότι η αλλαγή της λειτουργίας θα αφαιρέσει τα επίπεδα προσαρμογής και θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να το κάνετε ή να ισοπεδώσετε την εικόνα. Επιλέξτε Flatten .

Στη συνέχεια, θα δείτε μια άλλη ειδοποίηση που θα σας ρωτάει εάν θέλετε να απαλλαγείτε από το Black & White Adjustment Layer και τις πληροφορίες χρώματος της εικόνας. Κάντε κλικ στην επιλογή Απόρριψη . Εάν επιστρέψετε στη λειτουργία Image> Mode (Λειτουργία εικόνας) , θα δείτε ότι το Bitmap είναι πλέον διαθέσιμο. Επιλέξτε το.

03 του 05

Ρυθμίστε την ανάλυση

Το κλειδί για τη δημιουργία του αποτελέσματος είναι η χρήση της μεθόδου οθονών ημίσεος στο παράθυρο διαλόγου Bitmap.

Όταν επιλέγετε Bitmap ως λειτουργία εικόνας, ανοίγει το παράθυρο διαλόγου Bitmap και σας ζητά να λάβετε δύο αποφάσεις.

Το πρώτο είναι να αποφασίσει ποια ανάλυση εικόνας να χρησιμοποιήσει. Αν και ο Χρυσός Κανόνας δεν πρόκειται ποτέ να αυξήσει την ανάλυση μιας εικόνας, αυτή είναι μία από αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις όπου η αύξηση της τιμής της ανάλυσης δεν θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα στο τελικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτής της εικόνας, η ανάλυση αυξήθηκε στα 200 Pixels / Inch.

Η επόμενη ερώτηση είναι ποια είναι η μέθοδος για τη μετατροπή. Το pop down έχει αρκετές επιλογές αλλά η πρόθεσή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ημίφωνα αποτέλεσμα. Αυτό που κάνει αυτό είναι να μετατρέψει την εικόνα σε μια συλλογή από κουκκίδες. Επιλέξτε Ημιχρόνια οθόνη και κάντε κλικ στο OK.

04 του 05

Γύρος

Η οθόνη ημίτονο χρησιμοποιεί Dots ως το σχήμα που χρησιμοποιείται στην οθόνη.

Όταν κάνετε κλικ στο OK στο παράθυρο διαλόγου Bitmap, ανοίγει ένα δεύτερο παράθυρο διαλόγου. Αυτό είναι το σημαντικό παράθυρο διαλόγου.

Η τιμή συχνότητας, στην περίπτωση αυτού του "How To ..." θα καθορίσει το μέγεθος των κουκίδων. Πήγαμε με 15 γραμμές ανά ίντσα .

Η τιμή γωνίας είναι αυτό που μπορεί να έχετε υποθέσει. Αυτή είναι η γωνία που θα έχουν οι κουκίδες. Για παράδειγμα, μια τιμή 0 θα ευθυγραμμίσει όλες τις κουκίδες σε ευθείες γραμμές οριζόντια ή κάθετα. Η προεπιλεγμένη τιμή είναι 45 .

Η εμφάνιση του σχήματος καθορίζει ποιους τύπους κουκίδων πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Για αυτή την άσκηση, επιλέξαμε Γύρο .

Κάντε κλικ στο κουμπί OK και τώρα βλέπετε μια εικόνα "ρετρό" bitmap.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία Bitmap, ανατρέξτε στα έγγραφα Βοήθειας του Photoshop.

Σε αυτό το σημείο μπορείτε να αποθηκεύσετε την εικόνα ως εικόνα jpg ή .psd. Λόγω του γεγονότος ότι αυτή η εικόνα προορίζεται για το Illustrator CC, αποθηκεύσαμε την εικόνα ως αρχείο .tiff.

05 του 05

Πώς να χρωματίσετε ένα αρχείο .TIFF στο Adobe Illustrator CC 2017

Επιλέξτε ένα χρώμα στο Illustrator και έχετε ένα ημίτονο πορφυρό αγελάδα.

Ένα από τα μαθήματα του Photoshop σας δείχνει πώς να μετατρέψετε μια φωτογραφία σε τέχνη κωμικών βιβλίων στο στυλ του Roy Lichtenstein . Αυτή η τεχνική είναι μια παραλλαγή σε εκείνη που χρησιμοποιεί ένα bitmap αντί για μια έγχρωμη εικόνα.

Για να προσθέσετε το χρώμα, η εικόνα Cow.tif άνοιξε στο Illustrator CC. Ο λόγος για αυτήν την απόφαση είναι το γεγονός ότι η μορφή .tif είναι μια μορφή bitmap βασισμένη σε pixel και οι κουκκίδες μπορούν να χρωματιστούν χρησιμοποιώντας τον πίνακα "Έγχρωμη εικόνα" του Illustrator. Δείτε πώς:

  1. Όταν ανοίγει η εικόνα στο Illustrator, επιλέξτε το.
  2. Ανοίξτε τον πίνακα χρωμάτων και επιλέξτε ένα χρώμα στο εργαλείο επιλογής. Κάθε φορά που κάνετε κλικ σε ένα χρώμα, η εικόνα αλλάζει σε αυτό το χρώμα.