Εξαγωγή του βιβλίου διευθύνσεών σας Eudora σε ένα αρχείο CSV

Πώς να μετακινήσετε με ασφάλεια τις επαφές σας στο Eudora

Αν χρησιμοποιούσατε το Eudora για μια δεκαετία, έχετε αναμφίβολα έναν υγιή κατάλογο επαφών σε αυτό μέχρι τώρα. Επειδή η Eudora δεν είναι πλέον σε εξέλιξη, ίσως είναι καιρός να στραφεί σε νέο πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Eudora κρατά πληροφορίες σχετικά με τις επαφές σας. Για να μεταφέρετε όλα τα ονόματα, τους αριθμούς τηλεφώνου και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διαφορετικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πρέπει να αποθηκεύσετε τις επαφές σας στο αρχείο CSV (Comma Separated Values). Τα περισσότερα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ημερολογίου και βιβλίων διευθύνσεων ή λογισμικού επαφών μπορούν να εισαγάγουν επαφές από ένα αρχείο CSV.

Εξαγωγή του βιβλίου διευθύνσεών σας Eudora σε ένα αρχείο CSV

Για να αποθηκεύσετε τις επαφές σας στο Eudora σε ένα αρχείο CSV:

  1. Ανοίξτε το Eudora και επιλέξτε Εργαλεία > Βιβλίο διευθύνσεων από το μενού.
  2. Επιλέξτε Αρχείο > Αποθήκευση ως από το μενού.
  3. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τα αρχεία CSV (* .csv) στην ενότητα Τύπος αρχείου .
  4. Πληκτρολογήστε τις Επαφές κάτω από το Όνομα αρχείου .
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση για να δημιουργήσετε ένα αρχείο με επέκταση .csv.

Δοκιμάστε να εισαγάγετε το αρχείο Contacts.csv στο νέο πρόγραμμα ή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας αμέσως. Εάν το πρόγραμμα-πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιεί μια συνδεδεμένη επαφή ή ένα βιβλίο διευθύνσεων, ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε το αρχείο εκεί και όχι στο ίδιο το λογισμικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κάθε παροχέας ποικίλλει, αλλά αναζητήστε μια ρύθμιση εισαγωγής . Όταν το βρείτε, επιλέξτε το αρχείο Contacts.csv .

Πώς να καθαρίσετε ένα αρχείο CSV

Εάν η εισαγωγή αποτύχει, ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιο καθαρισμό. Ανοίξτε το αρχείο Contacts.csv σε ένα πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων, όπως Excel , Αριθμοί ή OpenOffice .

Εκεί, μπορείτε να κάνετε τα εξής: