Πώς να κάνετε SpamAssassin Mark Spam στο θέμα

Αλλάξτε αυτή τη μία ρύθμιση για να προσαρμόσετε το θέμα κάθε μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανεπιθύμητης αλληλογραφίας

Το SpamAssassin περιλαμβάνει ένα αρχείο που ονομάζεται local.cf και μπορεί να επεξεργαστεί για να εμφανίσει μια συγκεκριμένη λέξη ή φράση στη γραμμή Θέματος οποιουδήποτε μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χαρακτηρίζεται ως spam.

Είναι καλή ιδέα να έχετε μια λαμπρή λέξη ή φράση σφραγισμένη στα μηνύματα spam για να βεβαιωθείτε ότι δεν ανοίγετε συνημμένα αρχείων σε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία θα μπορούσαν να καταλήξουν να είναι κακόβουλα προγράμματα . Είναι επίσης χρήσιμο για τον εύκολο εντοπισμό των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που πρέπει να διαγράψετε ή, τουλάχιστον, προσέξτε.

Μια άλλη έξυπνη χρήση αυτής της ρύθμισης είναι ότι όλα τα μηνύματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας θα φαίνονται όμοια στο θέμα έτσι ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε τον πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να διαγράψετε αυτόματα τα ανεπιθύμητα μηνύματα με βάση τα φίλτρα Θέματος

Πώς να κάνετε SpamAssassin Mark Spam στο θέμα

Ακολουθήστε προσεκτικά αυτά τα βήματα για να προσαρμόσετε το SpamAssassin για να βάλετε οτιδήποτε θέλετε στο θέμα των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ανεπιθύμητη αλληλογραφία:

  1. Με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, ανοίξτε το αρχείο local.cf από το φάκελο εγκατάστασης του SpamAssassin. Ανάλογα με την έκδοση σας, ενδέχεται να υπάρχει στο / rules / ή / etc / mail / spamassassin / .
    1. Σημείωση: Δεν είστε σίγουροι σε ποιον επεξεργαστή κειμένου πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Δείτε τη λίστα με τους καλύτερους συντάκτες δωρεάν κειμένου για τα αγαπημένα μας.
  2. Εντοπίστε τη γραμμή rewrite_header Subject ***** SPAM ***** στο αρχείο local.cf.
    1. Σημείωση: Εάν δεν βλέπετε αυτή τη γραμμή, χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του SpamAssassin. Διαβάστε την συμβουλή στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.
  3. Αλλάξτε το ***** SPAM ***** για να θέλετε να διαβάζετε για μηνύματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας τη γραμμή Θέματος. Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε το κείμενο του θέματος rewrite_header αμετάβλητο.
    1. Ακολουθεί ένα παράδειγμα του τι μπορείτε να κάνετε: rewrite_header Θέμα DELETE IMMEDIATELY .
  4. Ακριβώς στα αριστερά αυτής της γραμμής υπάρχει ένα σύμβολο #. Διαγράψτε τη λέξη έτσι ώστε η λέξη "επανεγγραφή" να τοποθετηθεί στο αριστερό περιθώριο. Με αυτόν τον τρόπο θα καταργηθεί το σχόλιο (#) και θα ενεργοποιηθεί η νέα ρύθμιση spam.
  5. Αποθηκεύστε και κλείστε το αρχείο local.cf.

Συμβουλές

Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν κάνετε αυτή την αλλαγή στις ρυθμίσεις του SpamAssassin: