Το imageFORMULA P-208II της Canon

Σαρωτής προσωπικών εγγράφων

Όπως κάθε κύριος κατασκευαστής εκτυπωτών προσφέρει συνήθως τουλάχιστον έναν κινητό εκτυπωτή ταυτόχρονα, κάθε εταιρεία παρέχει επίσης κινητούς ή φορητούς σαρωτές που σας επιτρέπουν να σαρώσετε έγγραφα και φωτογραφίες στον υπολογιστή σας, την κινητή συσκευή σας ή το σύννεφο από σχεδόν οπουδήποτε. Και, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους μικρογραφικούς εκτυπωτές, οι μικροσκοπικοί σαρωτές τείνουν να κοστίζουν περισσότερο από μερικούς από τους πλήρους μεγέθους τους, πλήρους μεγέθους ομολόγους τους με συγκρίσιμα χαρακτηριστικά. Το ερώτημα είναι, αξίζουν τον κόπο;

Η απάντηση? Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα προϊόντα εξειδίκευσης όπως αυτά, όπως ο Έγχρωμος Φορητός Σαρωτής WorkForce DS-40 $ 179.99 (MSRP), καθώς και το θέμα αυτής της αναθεώρησης, ο ανιχνευτής προσωπικών εγγράφων imageFORMULA P-208II της Canon 199.99 (MSRP) εξαρτάται από την εφαρμογή σας -και, φυσικά, εάν το βγάζετε από την τσάντα σας και το χρησιμοποιείτε.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Φαίνεται ότι οι πιο φορητές σαρωτές μοιάζουν - συνήθως μακριές και στενές συσκευές που μοιάζουν πολύ με κινητούς εκτυπωτές. Σε κάθε περίπτωση, με μήκος 12,3 ίντσες, πλάτος 2,2 ίντσες και ύψος περίπου 1,5 ίντσες, το P-208II είναι περίπου 6 εκατοστά μακρύτερο από το DS-40 της Epson. Και, σε 1,3 λίβρες, ζυγίζει λίγο περισσότερο, επίσης, περίπου τα δύο δέκατα της λίρας. Δεν διαθέτει πίνακα ελέγχου και, σύμφωνα με τη Canon, δεν χρειάζεστε καν οδηγούς. Απλά συνδέστε το στον υπολογιστή σας ή τη θύρα USB της κινητής σας συσκευής και έπειτα κάντε κλικ ή αγγίξτε τη σάρωση ή πατήστε φυσικά το κουμπί σάρωσης στο P-208II.

Ακριβώς όπως είναι σημαντικό ότι ο σαρωτής βουίζει μαζί χωρίς μπλοκάρισμα ή άλλες ατυχίες, το λογισμικό που περιλαμβάνεται στο πακέτο προσθέτει επίσης σημαντική αξία σε αυτούς τους τύπους προϊόντων. Αυτός ο σαρωτής χρησιμοποιεί, ανάλογα με το είδος του υπολογιστή ή την κινητή συσκευή που σαρώτε, από μία ή την άλλη έκδοση του CaptureOnTouch - την πλήρη έκδοση υπολογιστή, το CaptureOnTouch Lite και το CaptureOnTouch Mobile - για άμεση διασύνδεση με το σαρωτή. Και, βεβαίως, ένα πρόγραμμα οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων (OCR) για τη μετατροπή σαρωμένου κειμένου σε επεξεργάσιμο κείμενο.

Ακολουθεί μια σύντομη λίστα με τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά:

Ναι, και αν θέλετε να συνδεθείτε ασύρματα ή να σαρώσετε όταν αποσυνδεθείτε από τροφοδοσία εναλλασσόμενου ρεύματος, η Canon προσφέρει έναν προαιρετικό ασύρματο προσαρμογέα WU10 και ένα πακέτο μπαταριών για σαρωτές κινητών εγγράφων της σειράς P - για $ 150 (ή περίπου).

Αυτό προσκρούει στην τιμή αγοράς πέρα ​​από τα $ 300, η ​​οποία είναι απότομη για αυτό το προϊόν.

Εκτέλεση

Η Canon ισχυρίζεται ότι το P-208II σαρώνει σελίδες διπλής όψης 8 σελίδες ανά λεπτό (ppm) μονής όψης και μονής όψης και 16 εικόνες ανά λεπτό (ipm). Επιπλέον, ο ίδιος ο μηχανισμός σάρωσης είναι "μονής διέλευσης", που σημαίνει ότι έχει δύο κεφαλές σάρωσης, μία για κάθε πλευρά της σελίδας που σαρώθηκε, η οποία είναι πολύ ταχύτερη από τους σαρωτές διπλής διέλευσης όπου το έγγραφο πρέπει να τραβηχτεί πίσω ο σαρωτής, αναποδογυρίζει και στη συνέχεια σαρώθηκε η άλλη πλευρά.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχω πει πολλές φορές για αυτές τις φορητές συσκευές, δεν χρειάζονται όλοι. Μέχρι τη στιγμή που το εξοπλίζετε με το ασύρματο / πακέτο μπαταριών, εξετάζετε μια σημαντική δέσμευση. Εάν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό το ακριβό εξάρτημα, όμως, αυτό είναι ένα γρήγορο, ακριβές μικρό σαρωτή.