Ο γρήγορος και εύκολος τρόπος προσθήκης παραληπτών Bcc στο MacOS Mail

Η ευρεία χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δημιούργησε ένα άγραφο σύνολο πρωτοκόλλων που βοηθούν τους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραγωγικά και ευγενικά. Ένας τέτοιος κανόνας "καλών τρόπων" έχει να κάνει με την αποστολή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια ομάδα ανθρώπων που δεν γνωρίζουν απαραίτητα ο ένας τον άλλον. θεωρείται κακή μορφή επειδή δεν σέβεται το απόρρητο των μεμονωμένων παραληπτών.

Συγκεκριμένα, όταν στέλνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με όλες τις διευθύνσεις των παραληπτών στο πεδίο Προς , κάθε παραλήπτης μπορεί να δει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλων των άλλων παραληπτών - μια κατάσταση η μία ή περισσότερες μπορεί να βρεθεί απαράδεκτη ή παρεμβατική.

Μια άλλη πιθανή παγίδα της αποστολής του ίδιου μηνύματος σε πολλούς παραλήπτες ταυτόχρονα είναι η αντιληπτή έλλειψη εξατομίκευσης. Ο παραλήπτης ενός τέτοιου μηνύματος μπορεί - σωστά ή λανθασμένα - να αισθανθεί ότι ο αποστολέας δεν θεωρεί την αλληλογραφία αρκετά σημαντική για να δημιουργήσει ένα προσωπικό μήνυμα.

Τέλος, ίσως να μην θέλετε να αποκαλύψετε όλους τους παραλήπτες στους οποίους έχετε στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απλώς για να αποφύγετε δυσάρεστες δουλειές ή προσωπικές καταστάσεις.

Το MacOS Mail, όπως και οι περισσότερες εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσφέρει μια εύκολη λύση: τη λειτουργία Bcc .

Bcc: Τι είναι και τι κάνει

" Bcc " σημαίνει "τυφλό αντίγραφο άνθρακα" - ένας όρος που κρατιέται από τις ημέρες των γραφομηχανών και του έντυπου αντιγράφου. Τότε, ένας δακτυλογράφος θα μπορούσε να συμπεριλάμβανε το "Bcc: [names]" στο κάτω μέρος της αρχικής αλληλογραφίας για να πει στον πρωταρχικό ερωτώμενο ότι άλλοι είχαν λάβει αντίγραφα αυτού. Αυτοί οι δευτερεύοντες παραλήπτες, ωστόσο, έλαβαν αντίγραφα που δεν περιλάμβαναν το πεδίο Bcc και αγνοούσαν ότι άλλοι είχαν λάβει αντίγραφα επίσης.

Στη σύγχρονη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η χρήση του Bcc προστατεύει το απόρρητο όλων των παραληπτών. Ο αποστολέας εισάγει όλες τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ομάδας στο πεδίο Bcc και όχι στο πεδίο To . Στη συνέχεια, κάθε παραλήπτης βλέπει μόνο τη δική του διεύθυνση στο πεδίο Προς . Οι άλλες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις οποίες αποστέλλεται το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραμένουν κρυμμένες.

Χρησιμοποιώντας το πεδίο Bcc στο MacOS Mail

Όπως και οι περισσότερες εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το MacOS Mail κάνει τη χρήση της δυνατότητας Bcc πολύ εύκολη. Στο πεδίο κεφαλίδας Bcc , προσθέστε απλώς όλες τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις οποίες θέλετε να στείλετε το email σας. Οι άλλοι παραλήπτες του μηνύματός σας παραμένουν απληροφόρητοι για την παραλαβή του ίδιου μηνύματος από κάθε άλλον.

Για να στείλετε ένα μήνυμα στους παραλήπτες Bcc στο MacOS Mail :

  1. Ανοίξτε ένα νέο παράθυρο email στο Mail. Σημειώστε ότι το πεδίο Bcc δεν εμφανίζεται από προεπιλογή όταν ανοίγετε μια νέα οθόνη email στο MacOS Mail . Η εφαρμογή Mail στην εφαρμογή macOS εμφανίζει μόνο τα πεδία διεύθυνσης To και Cc.
  2. Επιλέξτε View> Bcc Address Field από τη γραμμή μενού. Μπορείτε επίσης να πατήσετε το πλήκτρο Command + Option + B για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το πεδίο Bcc στην κεφαλίδα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  3. Πληκτρολογήστε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των παραληπτών Bcc στο πεδίο Bcc .

Όταν στέλνετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κανείς δεν θα δει τους παραλήπτες που καταχωρίσατε στο πεδίο Bcc . Ακόμη και άλλοι παραλήπτες που παρατίθενται στο πεδίο Bcc δεν μπορούν να δουν αυτούς τους παραλήπτες. Αν κάποιος στη λίστα Bcc χρησιμοποιεί την απάντηση σε όλους όταν απαντά, τα άτομα που εισέρχονται στα πεδία To και CC θα γνωρίζουν ότι άλλοι ήταν Bcc'd στο email-παρόλο που δεν θα ξέρουν την ταυτότητά τους, εκτός από το άτομο που απάντησε σε όλους τους.

Άλλοι τρόποι χρήσης Bcc

Μπορείτε να αφήσετε το πεδίο Προς κενό. Όταν οι χρήστες λαμβάνουν το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, θα εμφανιστούν "Μη αποδεκτοί παραλήπτες" στο πεδίο Προς . Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε τη δική σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πεδίο Προς και σε όλες τις διευθύνσεις των παραληπτών στο πεδίο Κρυφές .