Η γραμμή εργαλείων του εργαλείου εύρεσης: Προσθήκη αρχείων, φακέλων και εφαρμογών

Η γραμμή εργαλείων Finder μπορεί να κρατήσει περισσότερα από τα εργαλεία

Το Finder βρισκόταν μαζί μας από τις πρώτες μέρες του Macintosh, παρέχοντας μια απλή διεπαφή στο σύστημα αρχείων Mac. Πίσω στις πρώτες αυτές ημέρες, ο Finder ήταν αρκετά βασικός και χρησιμοποίησε τους περισσότερους πόρους του για να παράγει μια ιεραρχική προβολή στα αρχεία σας.

Αυτή η ιεραρχική άποψη ήταν μια ψευδαίσθηση, καθώς το αρχικό σύστημα αρχείων Macintosh (MFS) ήταν ένα επίπεδο σύστημα, αποθηκεύοντας όλα τα αρχεία σας στο ίδιο επίπεδο ρίζας σε δισκέτα ή σκληρό δίσκο. Όταν η Apple μετακόμισε στο σύστημα ιεραρχικών αρχείων (HFS) το 1985, ο Finder έλαβε επίσης ένα τεράστιο makeover, ενσωματώνοντας πολλές από τις βασικές έννοιες που θεωρούμε σήμερα ως δεδομένες στο Mac.

Γραμμή εργαλείων εύρεσης

Όταν το OS X κυκλοφόρησε για πρώτη φορά , το Finder κέρδισε μια εύχρηστη γραμμή εργαλείων που βρίσκεται στην κορυφή του παραθύρου Finder του Mac . Η γραμμή εργαλείων του Finder περιλαμβάνει συνήθως μια συλλογή από χρήσιμα εργαλεία, όπως τα βέλη προς τα εμπρός και πίσω, τα κουμπιά προβολής για την αλλαγή του τρόπου εμφάνισης των δεδομένων από το παράθυρο Finder και άλλων καλών αγαθών.

Πιθανότατα γνωρίζετε ότι μπορείτε να προσαρμόσετε τη γραμμή εργαλείων Finder προσθέτοντας εργαλεία από μια παλέτα επιλογών. Αλλά ίσως να μην γνωρίζετε ότι μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε εύκολα τη γραμμή εργαλείων Finder με στοιχεία που δεν περιλαμβάνονται στην ενσωματωμένη παλέτα. Με απλότητα μεταφοράς και απόθεσης, μπορείτε να προσθέσετε εφαρμογές, αρχεία και φακέλους στη γραμμή εργαλείων και να έχετε εύκολη πρόσβαση στα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα προγράμματα, φακέλους και αρχεία.

Μου αρέσει ένα τακτοποιημένο παράθυρο Finder, οπότε δεν συνιστώ να πάω στη θάλασσα και να γυρίσω τη γραμμή εργαλείων του Finder σε ένα μίνι Dock . Αλλά μπορείτε να προσθέσετε μια εφαρμογή ή δύο χωρίς να γεμίζετε τα πράγματα. Συχνά χρησιμοποιώ το TextEdit για να σημειώσω τις γρήγορες σημειώσεις, οπότε το πρόσθεσα στη γραμμή εργαλείων. Πρόσθεσα επίσης το iTunes, ώστε να μπορώ να ξεκινήσω γρήγορα τα αγαπημένα μου κομμάτια από οποιοδήποτε παράθυρο Finder.

Προσθέστε Εφαρμογές στη Γραμμή εργαλείων του Finder

  1. Ξεκινήστε ανοίγοντας ένα παράθυρο Finder. Ένας γρήγορος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να κάνετε κλικ στο εικονίδιο του Finder στο Dock.
  2. Επεκτείνετε το παράθυρο Finder οριζόντια για να κάνετε χώρο για νέα στοιχεία κάνοντας κλικ και κρατώντας πατημένο το δεξί κάτω μέρος του παραθύρου και σύροντάς το προς τα δεξιά. Απελευθερώστε το κουμπί του ποντικιού όταν μεγεθύνετε το παράθυρο Finder κατά περίπου το ήμισυ του προηγούμενου μεγέθους του.
  3. Χρησιμοποιήστε το παράθυρο Finder για να μεταβείτε στο στοιχείο που θέλετε να προσθέσετε στη γραμμή εργαλείων Finder. Για παράδειγμα, για να προσθέσετε TextEdit, κάντε κλικ στο φάκελο Applications (Εφαρμογές) στην πλαϊνή γραμμή Finder (Αναζήτηση) και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες, ανάλογα με την έκδοση του OS X που χρησιμοποιείτε.

OS X Mountain Lion και νωρίτερα

  1. Όταν εντοπίσετε το στοιχείο που θέλετε να προσθέσετε στη γραμμή εργαλείων Finder, κάντε κλικ και σύρετε το στοιχείο στη γραμμή εργαλείων. Κάνε υπομονή; μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, θα εμφανιστεί ένα πράσινο σύμβολο (+), υποδεικνύοντας ότι μπορείτε να απελευθερώσετε το κουμπί του ποντικιού και να αφήσετε το στοιχείο στη γραμμή εργαλείων.

OS X Mavericks και αργότερα

  1. Κρατήστε πατημένο τα πλήκτρα επιλογής + και κατόπιν σύρετε το στοιχείο στη γραμμή εργαλείων.

Αλλάξτε τη γραμμή εργαλείων αν χρειάζεται

Εάν αποθέσατε το στοιχείο σε λάθος θέση στη γραμμή εργαλείων, μπορείτε να αλλάξετε τα στοιχεία κάνοντας δεξί κλικ σε οποιοδήποτε κενό σημείο στη γραμμή εργαλείων και επιλέγοντας Προσαρμογή γραμμής εργαλείων από το αναπτυσσόμενο μενού.

Όταν το φύλλο προσαρμογής πέφτει κάτω από τη γραμμή εργαλείων, σύρετε το εικονίδιο που βρίσκεται σε λάθος τοποθεσία στη γραμμή εργαλείων σε μια νέα θέση. Όταν είστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο διαμόρφωσης των εικονιδίων της γραμμής εργαλείων, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος.

Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για να προσθέσετε μια άλλη εφαρμογή στη γραμμή εργαλείων. Μην ξεχνάτε ότι δεν περιορίζεστε σε εφαρμογές. μπορείτε να προσθέσετε αρχεία και φακέλους που χρησιμοποιούνται συχνά και στη γραμμή εργαλείων του Finder.

Κατάργηση των αντικειμένων της γραμμής εργαλείων Finder που προσθέσατε

Σε κάποιο σημείο, μπορεί να αποφασίσετε ότι δεν χρειάζεστε πλέον μια εφαρμογή, αρχείο ή φάκελο για να εμφανιστεί στη γραμμή εργαλείων του Finder. Μπορεί να έχετε μετακινηθεί σε μια άλλη εφαρμογή ή δεν εργάζεστε πλέον ενεργά με το φάκελο του έργου που προσθέσατε πριν από λίγες εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, η απαλλαγή από ένα εικονίδιο της γραμμής εργαλείων που προσθέσατε είναι αρκετά απλό. απλά θυμηθείτε, δεν διαγράφετε την εφαρμογή, το αρχείο ή το φάκελο. απλά διαγράφετε ένα ψευδώνυμο στο στοιχείο .

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder.
  2. Βεβαιωθείτε ότι το στοιχείο που θέλετε να καταργήσετε από τη γραμμή εργαλείων του Finder είναι ορατό.
  3. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο εντολών και μετά σύρετε το στοιχείο από τη γραμμή εργαλείων.
  4. Το στοιχείο θα εξαφανιστεί σε μια τσουλήθρα καπνού.

Προσθήκη ενός Script Automator στη γραμμή εργαλείων Finder

Το Automator μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία προσαρμοσμένων εφαρμογών που βασίζονται σε δέσμες ενεργειών που δημιουργείτε. Δεδομένου ότι ο Finder θεωρεί τις εφαρμογές του Automator ως εφαρμογές, μπορούν να προστεθούν στη γραμμή εργαλείων ακριβώς όπως οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

Μια εύχρηστη εφαρμογή Automator που προσθέτω στη γραμμή εργαλείων του Finder είναι μία για την εμφάνιση ή την απόκρυψη αόρατων αρχείων. Σας παρουσιάζω πώς να δημιουργήσετε το σενάριο Automator στο άρθρο:

Δημιουργία στοιχείου μενού για απόκρυψη και εμφάνιση κρυφών αρχείων στο OS X

Παρόλο που ο οδηγός αυτός θέλει να δημιουργήσει ένα στοιχείο μενού με βάση τα συμφραζόμενα, μπορείτε να τροποποιήσετε τη δέσμη ενεργειών Automator για να γίνει μια εφαρμογή αντί αυτού. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε Εφαρμογή ως στόχο κατά την εκκίνηση του Automator.

Μόλις ολοκληρώσετε τη δέσμη ενεργειών, αποθηκεύστε την εφαρμογή και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη μέθοδο που περιγράφεται σε αυτό το άρθρο για να την σύρετε στη γραμμή εργαλείων του Finder.

Τώρα που ξέρετε πώς να προσθέσετε αρχεία, φακέλους και εφαρμογές στη γραμμή εργαλείων του Finder, προσπαθήστε να μην παρασυρθείτε.