Πώς να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Undo, Redo, και Repeat στο Excel

01 του 01

Συντομεύσεις πληκτρολογίου για αναίρεση, επανάληψη ή επανάληψη στο Excel

Αναίρεση και Επαναφορά Επιλογών στη Γραμμή Εργαλείων Γρήγορης Πρόσβασης. © Ted French

Πολλαπλές Undos ή Redos

Δίπλα σε κάθε ένα από αυτά τα εικονίδια στη Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης υπάρχει ένα μικρό βέλος κάτω. Κάνοντας κλικ σε αυτό το βέλος ανοίγει ένα αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζει τη λίστα στοιχείων που μπορούν να ακυρωθούν ή να επαναληφθούν.

Με την επισήμανση ορισμένων στοιχείων στη λίστα αυτή μπορείτε να αναιρέσετε ή να επαναλάβετε πολλαπλά βήματα ταυτόχρονα.

Αναίρεση και Επαναφορά Όρια

Οι πρόσφατες εκδόσεις του Excel και όλων των άλλων προγραμμάτων του Microsoft Office έχουν προεπιλεγμένες ενέργειες αναίρεσης / επαναφοράς έως 100. Πριν από το Excel 2007, το όριο αναίρεσης ήταν 16.

Για υπολογιστές που εκτελούν το λειτουργικό σύστημα Windows , αυτό το όριο μπορεί να τροποποιηθεί με την επεξεργασία των ρυθμίσεων του μητρώου του λειτουργικού συστήματος.

Πώς αναστρέφεται και επαναλαμβάνεται η εργασία

Το Excel χρησιμοποιεί ένα τμήμα της μνήμης RAM του υπολογιστή για να διατηρήσει μια λίστα ή στοίβα των πρόσφατων αλλαγών σε ένα φύλλο εργασίας.

Ο συνδυασμός εντολών Αναίρεση / Επανάληψη σάς επιτρέπει να προχωρήσετε προς τα εμπρός και προς τα πίσω μέσω της στοίβας για να αφαιρέσετε ή να εφαρμόσετε ξανά αυτές τις αλλαγές με τη σειρά που δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά.

Παράδειγμα - Εάν προσπαθείτε να αναιρέσετε μερικές πρόσφατες αλλαγές μορφοποίησης, αλλά κατά λάθος πάτε ένα βήμα πολύ μακριά και αναιρέστε κάτι που θέλετε να κρατήσετε, αντί να χρειάζεται να περάσετε τα απαραίτητα βήματα μορφοποίησης για να το πάρετε πίσω, κάνοντας κλικ στο κουμπί Redo θα προχωρήσει η στοίβα μπροστά ένα βήμα φέρνοντας πίσω την τελευταία αλλαγή μορφής.

Επανάληψη και Επαναφορά

Όπως αναφέρθηκε, τα Redo και Repeat συνδέονται έτσι ώστε τα δύο να αλληλοαποκλειστούν, δεδομένου ότι όταν η εντολή Redo είναι ενεργή, η επανάληψη δεν είναι και αντίστροφα.

Παράδειγμα - Η αλλαγή του χρώματος του κειμένου στο κελί Α1 σε κόκκινο ενεργοποιεί το κουμπί Επανάληψη στη Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης , αλλά απενεργοποιεί την Επαναφορά όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Αυτό σημαίνει ότι αυτή η αλλαγή μορφοποίησης μπορεί να επαναληφθεί στα περιεχόμενα ενός άλλου κελιού - όπως το Β1, αλλά η αλλαγή χρώματος στο Α1 δεν μπορεί να επαναληφθεί.

Αντιστρόφως, η αναίρεση της αλλαγής χρώματος στο Α1 ενεργοποιεί την επανάληψη , αλλά απενεργοποιεί την επανάληψη, πράγμα που σημαίνει ότι η αλλαγή χρώματος μπορεί να "επαναληφθεί" στο κελί Α1 αλλά δεν μπορεί να επαναληφθεί σε άλλο κελί.

Αν το κουμπί Επανάληψη έχει προστεθεί στη Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης, θα αλλάξει στο κουμπί Επαναφορά όταν δεν υπάρχει ενέργεια στη στοίβα που μπορεί να επαναληφθεί.

Αναίρεση, Περιορισμοί επαναφοράς εξαλείφθηκαν

Στο Excel 2003 και σε παλαιότερες εκδόσεις του προγράμματος, αφού αποθηκευτεί ένα βιβλίο εργασίας, η στοίβα Undo διαγράφηκε, εμποδίζοντας την αναίρεση των ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν πριν από την αποθήκευση.

Από το Excel 2007, ο περιορισμός αυτός έχει καταργηθεί, επιτρέποντας στους χρήστες να αποθηκεύουν τακτικά τις αλλαγές, αλλά εξακολουθούν να είναι σε θέση να αναιρέσουν / επαναλάβουν προηγούμενες ενέργειες.