Πώς να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό αυτόματης συμπλήρωσης του Excel

Πώς να ελέγξετε την αυτόματη συμπλήρωση στο Excel

Η επιλογή Αυτόματης συμπλήρωσης στο Microsoft Excel θα συμπληρώσει αυτόματα τα δεδομένα κατά την πληκτρολόγηση, αλλά δεν είναι πάντοτε χρήσιμη σε κάθε περίσταση.

Ευτυχώς, μπορείτε να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση όποτε θέλετε.

Όταν πρέπει και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση

Αυτή η λειτουργία είναι μεγάλη όταν εισάγετε δεδομένα σε ένα φύλλο εργασίας που περιέχει πολλά αντίγραφα. Με την Αυτόματη συμπλήρωση, όταν ξεκινάτε να πληκτρολογείτε, θα γεμίσει αυτόματα τις υπόλοιπες πληροφορίες από το περιβάλλον γύρω από αυτήν, για να επιταχύνει την εισαγωγή δεδομένων αρκετά. Οι πληροφορίες μπορούν να σας προτείνουν αυτόματα με βάση αυτό που πληκτρολογήσατε λίγο πριν.

Αυτός ο τύπος διαμόρφωσης είναι καλός όταν εισάγετε το ίδιο όνομα, διεύθυνση ή άλλες πληροφορίες σε πολλά κελιά. Χωρίς την Αυτόματη Καταχώρηση, θα πρέπει να επαναλάβετε τα δεδομένα που θέλετε να αντιγραφούν ή να τα αντιγράψετε και να τα επικολλήσετε ξανά και ξανά, κάτι που μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό σε μερικά σενάρια.

Για παράδειγμα, αν πληκτρολογήσατε την "Μαρία Ουάσιγκτον" στο πρώτο κελί και στη συνέχεια πολλά άλλα πράγματα στα ακόλουθα, όπως "George" και "Harry", μπορείτε να πληκτρολογήσετε "Mary Washington" και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Enter, έτσι ώστε το Excel να πληκτρολογήσει αυτόματα το πλήρες όνομα.

Αυτό μπορεί να γίνει για οποιοδήποτε αριθμό καταχωρήσεων κειμένου σε οποιοδήποτε κελί σε οποιαδήποτε σειρά, πράγμα που σημαίνει ότι τότε θα μπορούσατε να πληκτρολογήσετε "H" στο κάτω μέρος για να υποδείξετε το Excel "Harry" και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε "M" ξανά, αν χρειαστεί να το έχετε όνομα που έχει συμπληρωθεί αυτόματα. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να αντιγράψετε ή να επικολλήσετε οποιαδήποτε δεδομένα.

Ωστόσο, το AutoComplete δεν είναι πάντα ο φίλος σας. Εάν δεν χρειάζεται να αντιγράψετε τίποτα, θα το προτείνετε αυτόματα κάθε φορά που θα αρχίσετε να πληκτρολογείτε κάτι που μοιράζεται το ίδιο πρώτο γράμμα με τα προηγούμενα δεδομένα, το οποίο μπορεί συχνά να είναι πιο ενοχλητικό από μια βοήθεια.

Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση της Αυτόματης Καταχώρησης στο Excel

Τα βήματα για την ενεργοποίηση ή την απενεργοποίηση της Αυτόματης Καταχώρησης στο Microsoft Excel είναι λίγο διαφορετικά ανάλογα με την έκδοση που χρησιμοποιείτε:

Excel 2016, 2013 και 2010

  1. Μεταβείτε στο μενού Αρχείο > Επιλογές .
  2. Στο παράθυρο " Επιλογές του Excel" , ανοίξτε την επιλογή " Σύνθετη" στα αριστερά.
  3. Στην ενότητα " Επιλογές επεξεργασίας" , ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την επιλογή Ενεργοποίηση αυτόματης συμπλήρωσης για τιμές κυψελών ανάλογα με το αν θέλετε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία.
  4. Κάντε κλικ ή πατήστε OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Excel.

Excel 2007

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί του Office .
  2. Επιλέξτε τις επιλογές του Excel για να εμφανίσετε το παράθυρο διαλόγου Επιλογές του Excel .
  3. Επιλέξτε Σύνθετο στο παράθυρο προς τα αριστερά.
  4. Κάντε κλικ στο πλαίσιο δίπλα στο πλαίσιο επιλογής Ενεργοποίηση αυτόματης συμπλήρωσης για τιμές κυψέλης για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας.
  5. Επιλέξτε OK για να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου και να επιστρέψετε στο φύλλο εργασίας.

Excel 2003

  1. Μεταβείτε στην επιλογή Εργαλεία > Επιλογές από τη γραμμή μενού για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Επιλογές .
  2. Επιλέξτε την καρτέλα Επεξεργασία .
  3. Μεταβείτε στην επιλογή Αυτόματη συμπλήρωση με το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή Ενεργοποίηση της Αυτόματης Καταχώρησης για τις τιμές κυττάρων .
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να επιστρέψετε στο φύλλο εργασίας.